Παρασκευή, 17 Απριλίου, 2026
spot_img
spot_img
spot_img

Συνάντηση για τις αποζημιώσεις ΕΛΓΑ

spot_img

Συνάντηση είχε ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική κ. Συμμαχία Βασίλης Κόκκαλης με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Σύμφωνα με τον κ. Κόκκαλη, υπάρχει άμεση ανάγκη πολιτικής παρέμβασης ώστε να ξεμπλοκάρει η διαδικασία, τονίζοντας πως έχει ήδη προγραμματίσει συνάντηση με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιάννη Ανδριανό, προκειμένου να δοθεί η αναγκαία εξουσιοδότηση. Όπως υπογράμμισε, η περίπτωση της Αγιάς δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με τα ίδια κριτήρια που εφαρμόζονται σε άλλες περιοχές της χώρας, καθώς υπάρχουν ήδη εξατομικευμένα πορίσματα που τεκμηριώνουν το μέγεθος της ζημιάς.

Από την πλευρά του, ο κ. Λυκουρέντζος ξεκαθάρισε ότι ο ΕΛΓΑ είναι απολύτως έτοιμος να καταβάλει τις αποζημιώσεις, καθώς το εκτιμητικό έργο έχει ολοκληρωθεί και έχουν εκδοθεί τα απαραίτητα πορίσματα για τους παραγωγούς.

Ωστόσο, όπως σημείωσε, το μοναδικό εμπόδιο παραμένει τυπικό αλλά καθοριστικό. Πρόκειται για την έλλειψη εξουσιοδότησης από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, η οποία απαιτείται για να παρακαμφθεί ο περιορισμός που θέτει ο κανονισμός του Οργανισμού.

Η καθυστέρηση αυτή δημιουργεί έντονη ανησυχία στους παραγωγούς της περιοχής, οι οποίοι βλέπουν τις αποζημιώσεις να μετατίθενται χρονικά, παρά το γεγονός ότι όλες οι διαδικασίες σε επίπεδο ΕΛΓΑ έχουν ουσιαστικά ολοκληρωθεί. Το βάρος πλέον μεταφέρεται αποκλειστικά στο Υπουργείο, από το οποίο αναμένεται η τελική απόφαση που θα καθορίσει αν και πότε θα προχωρήσουν οι πληρωμές.

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ