Σημαντική εξέλιξη για τον κλάδο των ελληνικών τροφίμων αποτελεί η επίσημη πιστοποίηση της Ελλάδας για εξαγωγές προϊόντων κρέατος και πουλερικών στη Σιγκαπούρη. Με επιστολή της Singapore Food Agency προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η χώρα μας αποκτά δικαίωμα εξαγωγής επεξεργασμένου κρέατος, βοείου, χοιρινού και αιγοπρόβειου, προϊόντων πουλερικών, καθώς και κονσερβοποιημένων αυγών.
Η απόφαση ακολούθησε επίσκεψη και επιθεώρηση Σιγκαπουρινής αντιπροσωπείας σε
ελληνικές εγκαταστάσεις τον Απρίλιο του 2025. Οι εξαγωγές θα γίνονται αποκλειστικά σε καθεστώς prelisting, μόνο από προεγκριμένες μονάδες, και προϋποθέτουν συμφωνία για τη μορφή του υγειονομικού πιστοποιητικού.
Το Υπουργείο καλεί τους ενδιαφερόμενους εξαγωγείς να απευθυνθούν στη Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής για ενημέρωση, καθοδήγηση και ένταξη στις νέες δυνατότητες πρόσβασης στην αγορά της Σιγκαπούρης.













