Παρασκευή, 18 Ιουλίου, 2025
spot_img
spot_img
spot_img

ΠΑΣΟΚ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι «άξιοι και άριστοι» της ΝΔ αποδεικνύονται συνεχώς όχι μόνο ανάξιοι αλλά και βουτηγμένοι στη διαφθορά

spot_img
spot_img

«Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, θα μελετήσει αναλυτικά τη δικογραφία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας μετά τη διαβίβαση στη Βουλή και θα προχωρήσει άμεσα στις επιβαλλόμενες ενέργειες, προκειμένου να λογοδοτήσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι» επισημαίνεται

«Η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός που δοξάζονται κρυπτόμενοι μπροστά στις ραγδαίες εξελίξεις αναφορικά με το σκάνδαλα διαφθοράς στον ΟΠΕΚΕΠΕ, είναι βαρύτατα εκτεθειμένοι, μετά τη διαβίβαση στη Βουλή της δικογραφίας της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας που εμπλέκει πρώην υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας» τονίζει σε ανακοίνωση του το ΠΑΣΟΚ.

«Ως τώρα, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, επέκρινε το ΠΑΣΟΚ και τον Πρόεδρό του ότι ’δεν φορούν τη φανέλα της εθνικής Ελλάδας’’ κάθε φορά που ζητούσαν επίμονα απαντήσεις για το σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ» συνεχίζει η ανακοίνωση ενώ προστίθεται ότι «σήμερα αποδεικνύεται ότι η Νέα Δημοκρατία είναι αυτή που φορά τη φανέλα της διαφθοράς και του ευρωπαϊκού διασυρμού της χώρας.

Οι Έλληνες φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν δυσβάσταχτο πρόστιμο εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, που μάλιστα αντιστοιχεί στο 78% των συνολικά καταλογιζόμενων προστίμων σε χώρες της Ε.Ε. Οι ‘’άξιοι και άριστοι’’ της Νέας Δημοκρατίας αποδεικνύονται συνεχώς όχι μόνο ανάξιοι αλλά και βουτηγμένοι στη διαφθορά.

Απάντηση σε Κ.Τσιάρα

Απάντηση Γραφείου Τύπου ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στις δηλώσεις Κ. Τσιάρα

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Τσιάρας, προχώρησε σήμερα σε χυδαίους υπαινιγμούς σε βάρος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Ο υπουργός που επί των ημερών του επιβλήθηκε στη χώρα μας πρόστιμο σχεδόν μισού δισεκατομμυρίου για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ,  ας λογοδοτήσει για τα πεπραγμένα του ίδιου και των προκατόχων του για τους οποίους διαβιβάζεται δικογραφία στη Βουλή, γιατί δεν είναι σε θέση να απειλεί.

Να είναι σίγουροι ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα βρεθεί ενώπιον των ευθυνών της για το σκάνδαλο διαφθοράς στον ΟΠΕΚΕΠΕ. 

Τα καουμποϊλίκια με δήθεν απειλές, αλλού

Απάντηση Κ.Τσιάρα σε ΠΑΣΟΚ

Αιχμηρή απάντηση στον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος τον κάλεσε να παραιτηθεί με φόντο την υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ, έδωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ο κ.Ανδρουλάκης θα πρέπει να ανατρέξει στον χρόνο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και να δει τι συνέβαινε τότε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Και πρόσθεσε “επίσης, καλό θα ήταν να ρίξει μια ματιά και σε ανθρώπους του στενού του περιβάλλοντος, σε σχέση με τη συμμετοχή τους στα ζητήματα που σήμερα επικαλείται. Δεν θέλω να πω περισσότερα, αλλά κάποια στιγμή οφείλουμε όλοι να λειτουργούμε με υπευθυνότητα απέναντι σε κορυφαία ζητήματα”.

Σχολίασε με νόημα ότι «η υπόθεση των Τεμπών δεν δημιούργησε την πολιτική εξέλιξη που κάποιοι επιθυμούσαν», υπονοώντας ότι η κριτική που δέχεται η κυβέρνηση επιχειρείται να εργαλειοποιηθεί πολιτικά. “Έχουμε σοβαρά ζητήματα να αντιμετωπίσουμε”, κατέληξε.

Για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ και τη δικογραφία που έχει διαβιβαστεί στη Βουλή για δυο πρώην υπουργούς ξεκαθάρισε πως είναι άλλο ζήτημα τα πρόστιμα που αφορούν διοικητικές παραλείψεις και άλλο η ποινική διάσταση της υπόθεσης. «Το αν πρόκειται για “σκάνδαλο” είναι μια συζήτηση που κρατάει καιρό. Το τελευταίο διάστημα, όμως, γίνεται σοβαρή προσπάθεια να αλλάξει αυτή η εικόνα και να δοθούν λύσεις σε παθογένειες που χρονίζουν», τόνισε ο υπουργός.

Ο Κώστας Τσιάρας σημείωσε πως τα πρόστιμα συνδέονται με διαχρονικές αστοχίες –όπως η μη ολοκλήρωση των βοσκοτοπικών χαρτών και ζητήματα στους ελέγχους– και αποτελούν μέρος μιας γνωστής και επαναλαμβανόμενης διαδικασίας. Από την άλλη, όπως είπε, η έρευνα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας αφορά ενδεχόμενη παράνομη απορρόφηση κονδυλίων. “Η έρευνα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας αφορά στο αν κάποιοι έλαβαν χρήματα που δεν δικαιούνταν. Δεν πρέπει να συγχέονται οι δύο υποθέσεις”, διευκρίνισε.

Αναφέρθηκε επίσης στο σχέδιο ανασυγκρότησης του Οργανισμού Πληρωμών που υλοποιείται σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από τον Σεπτέμβριο του 2024, με στόχο την αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στο πληροφοριακό σύστημα του οργανισμού, το οποίο –όπως δήλωσε– αναβαθμίζεται μέσω διεθνούς διαγωνισμού και συνεργασίας με τεχνικό σύμβουλο.

Ο κ. Τσιάρας διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τις κοινοτικές ενισχύσεις ξεκαθαρίζοντας ότι “η ροή των ενισχύσεων προς τους παραγωγούς δεν πρέπει να διακοπεί. Ο κίνδυνος έχει αντιμετωπιστεί”. 
 

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ