Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023

Nέα σειρά 5D Stage V της DEUTZ-FAHR

Με την τελευταία γενιά της σειράς 5D η DEUTZ-FAHR κατάφερε να αυξήσει την ισχύ του κινητήρα σε 106 Hp και να προσθέσει νέα χαρακτηριστικά άνεσης και ασφάλειας, που καθιστούν τη νέα έκδοση Stage V την καλύτερη σειρά 5D όλων των εποχών. Και όλα αυτά διατηρώντας παράλληλα τα πλεονεκτήματα των προηγούμενων μοντέλων, όπως πολυμορφικότητα, ευελιξία και εξαιρετικά συμπαγείς διαστάσεις καθώς και εξασφαλισμένη βέλτιστη ορατότητα προς όλες τις κατευθύνσεις. Χάρη σε αυτά τα χαρακτηριστικά, τα νέα τρακτέρ 5D Stage V είναι ιδανικά για παραδοσιακά αγροκτήματα, μεγάλους οπωρώνες και ποιμνιοστάσια / βουστάσια, καθώς και για εξειδικευμένες εργασίες συντήρησης χώρων πρασίνου.

Οι 4κύλινδροι κινητήρες FARMotion 45 είναι σχεδιασμένοι για να προσφέρουν μέγιστη απόδοση σε αγροτικές εργασίες και ξεχωρίζουν για τις εξαιρετικά συμπαγείς διαστάσεις τους, αυξάνοντας την ευελιξία της νέας σειράς 5D και παρέχοντας εξαιρετική ορατότητα. Τα μοντέλα 5095D και 5105D αποδίδουν μέγιστη ισχύ 95 και 106 Hp αντίστοιχα στις 2.000 rpm, και μέγιστη ροπή 389 και 433 Nm στις 1400 rpm. Χάρη σε ένα νέο σύστημα προθέρμανσης οι νέοι κινητήρες FARMotion 45 εκκινούν αβίαστα, ακόμα και κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου. Και για τη διατήρηση του κόστους συντήρησης σε χαμηλά επίπεδα, το διάστημα αλλαγής λιπαντικών έχει τώρα επεκταθεί στις 600 ώρες.

Επίσης η τελευταία γενιά της σειράς 5D διατίθεται με μηχανικό ή Powershuttle κιβώτιο. Με την έκδοση PowerShuttle, ο οδηγός μπορεί όχι μόνο να ρυθμίζει την απόκριση σε 5 στάδια, ιδανικά για εργασίες με τον εμπρός φορτωτή, αλλά ωφελείται και από το σύστημα Stop&Go, το οποίο επιτρέπει το σταμάτημα και την εκκίνηση του τρακτέρ μόνο μέσω των πεντάλ φρένων. Επιπρόσθετα, ο συμπλέκτης comfort επιτρέπει τις αλλαγές σχέσεων χωρίς τη χρήση του πεντάλ του συμπλέκτη. Κάθε επιλογή διατίθεται με 30+15 ταχύτητες στάνταρ, μέσω του συνδυασμού 5 σχέσεων, 3 τελικών μεταδόσεων και ενός αργού (κοντό διαφορικό). Για όσους επιθυμούν μεγαλύτερη ευελιξία, διατίθεται επίσης μία έκδοση με 3 Powershift στάδια, που προσφέρει συνολικά 45 σχέσεις σε κάθε κατεύθυνση. Όλες οι εκδόσεις επιτρέπουν στον ελκυστήρα να ταξιδεύει με 40 χλμ/ω με μειωμένες στροφές κινητήρα, που μειώνει όχι μόνο το επίπεδο θορύβου στο εσωτερικό της καμπίνας comfort, αλλά και την κατανάλωση καυσίμου. Το κιβώτιο με 3 Powershift steps προσφέρει επίσης μια πολύ αργή σχέση (creeper) για ταχύτητα 200 μέτρων/ώρα.

Ο ηλεκτροϋδραυλικός συμπλέκτης προοδευτικής ενεργοποίησης είναι στάνταρ όπως και τα προγράμματα στροφών 540 rpm και 540 ECO. Κατόπιν παραγγελίας, η νέα σειρά 5D μπορεί επίσης να εφοδιάζεται με ένα πρόγραμμα ground speed PTO (ταχύτητα εδάφους) ή 1000 rpm speed mode. Άλλα πρακτικά εξαρτήματα είναι οι εναλλάξιμοι άξονες PTO και, ασφαλώς, ένα εμπρός PTO 1000 rpm.

Το υδραυλικό σύστημα με δύο αντλίες περιλαμβάνει μία στάνταρ κύρια αντλία 54 l/min για το ανυψωτικό και τους διανομείς, καθώς και μία δευτερεύουσα αντλία για λειτουργίες διεύθυνσης και μετάδοσης. Στα πρόσθετα στάνταρ χαρακτηριστικά περιλαμβάνονται οι 3 πίσω υδραυλικές βαλβίδες και η ελεύθερη γραμμή επιστροφής. Το πίσω ανυψωτικό έχει μέγιστη ικανότητα έως 3.600 kg και διατίθεται είτε με μηχανικό ή με ηλεκτρονικό έλεγχο. Το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο πίσω ανυψωτικό της νέας σειράς 5D δεν περιλαμβάνει μόνο το νέο χειριστήριο που επιτρέπει ευκολότερη απεμπλοκή αλλά και μία λειτουργία ενεργούς απόσβεσης ταλαντώσεων, που αυξάνει την ασφάλεια και την άνεση στο δρόμο. Εκτός από ένα ισχυρό εμπρός ανυψωτικό με εντυπωσιακή ανυψωτική ικανότητα 2.100 kg, ένας εργοστασιακά τοποθετημένος εμπρός φορτωτής “Light kit” είναι επίσης διαθέσιμος από το εργοστάσιο.

Για αποδοτικό φρενάρισμα, οι εμπρός άξονες διατίθενται με υδραυλικά δισκόφρενα στάνταρ, ενώ μία ευρεία γωνία διεύθυνσης και ένα κλείδωμα κατά 100% και των δύο διαφορικών, μέσω ηλεκτροϋδραυλικού ελέγχου, συνεισφέρουν στην άριστη ευελιξία και πρόσφυση του τρακτέρ.

Η καμπίνα comfort με 4 κολώνες της νέας σειράς 5D επιτρέπει άριστη ορατότητα σε όλες τις κατευθύνσεις. Διατίθενται δύο διαφορετικές επιλογές οροφής: μία στάνταρ έκδοση με κωνικό σχήμα για βέλτιστη χρήση σε στενούς χώρους όπως φυτείες λυκίσκου ή μεγάλοι αμπελώνες, αλλά και μία έκδοση υψηλής ορατότητας (διατίθεται με προστασία FOPS προαιρετικά) που είναι κατάλληλη για δασικές εργασίες και για χρήση εμπρόσθιου φορτωτή. Η επαρκής ροή αέρα εξασφαλίζεται από τα ανοιγόμενα μπροστινά και πίσω παρμπρίζ, ενώ ένα ισχυρό σύστημα κλιματισμού ψύχει τον αέρα σε πιο θερμές καιρικές συνθήκες.

Για ακόμα πιο αποδοτική εργασία ακόμα και σε προχωρημένες ώρες, η νέα σειρά 5D είναι τώρα διαθέσιμη και με φώτα εργασίας LED για καλύτερες συνθήκες εργασίας κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Τα γεωργικά μηχανήματα των SAME & DEUTZ-FAHR κατασκευάζονται για να αποδίδουν αλλά και για να αντέχουν. Προσφέρουν την μέγιστη δυνατή ευελιξία με υψηλές παραγωγικές δυνατότητες που καλύπτουν στο έπακρο τις μεγάλες και μεσαίες γεωργικές εκμεταλλεύσεις. Περισσότερες λεπτομέρειες στο https://www.theocarakis-tractors.gr, όπως και στο δίκτυο των επίσημων συνεργατών SAME & DEUTZ–FAHR ανά την Ελλάδα.

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ