Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

Mνημόνιο συμφωνίας ADM και Όμιλου Syngenta για την υποστήριξη ελαιούχων σπόρων

28 Σεπτεμβρίου 2023, Σικάγο, ΗΠΑ / Βασιλεία, Ελβετία Η ADM (NYSE: ADM), παγκόσμιος ηγέτης στη διατροφή και την παραγωγή και επεξεργασία γεωργικών προϊόντων, και ο όμιλος Syngenta, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες γεωργικής τεχνολογίας στον κόσμο, ανακοίνωσαν σήμερα ότι υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης (MoU) για να συνεργαστούν στην κλιμάκωση της έρευνας και της εμπορευματοποίησης ελαιούχων σπόρων επόμενης γενιάς χαμηλής έντασης άνθρακα και βελτιωμένων ποικιλιών που θα βοηθήσουν στην κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης για βιοκαύσιμα και άλλα προϊόντα βιώσιμης προέλευσης.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας προβλέπει μια συνεργασία στην οποία η ADM και η Syngenta θα αξιοποιήσουν τις υπάρχουσες δυνατότητές τους για να επιταχύνουν την έρευνα, την επεξεργασία και την εμπορευματοποίηση νέων ελαιούχων σπόρων χαμηλής έντασης άνθρακα, όπως η Camelina, που συνήθως καλλιεργούνται στην περίοδο αγρανάπαυσης μιας αμειψισποράς. Οι εταιρείες έχουν ευρείες δυνατότητες που περιλαμβάνουν: Ο κινητήρας Ε&Α της Syngenta, που προσφέρει υποστήριξη βιοτεχνολογίας, επεξεργασίες σπόρων και βιολογικά προϊόντα που μειώνουν περαιτέρω την ένταση άνθρακα των καλλιεργειών και γεωπονικές γνώσεις από ένα δίκτυο τοπικών ειδικών σε συνδυασμό με εξαιρετικές σχέσεις με τους αγρότες. Η παγκόσμια κλίμακα και η υλικοτεχνική τεχνογνωσία της ADM, συμπεριλαμβανομένων των απαράμιλλων δυνατοτήτων παραγωγής και αποθήκευσης, ενός τεράστιου δικτύου υλικοτεχνικής υποστήριξης και σχέσεων με καλλιεργητές και πελάτες που καλύπτουν τρόφιμα, ζωοτροφές, καύσιμα, βιομηχανικά και καταναλωτικά προϊόντα. Η ADM και η Syngenta οραματίζονται την προώθηση συνεργασιών με επιπλέον εταιρείες για την υποστήριξη της δημιουργίας, της εμπορευματοποίησης και της επεξεργασίας ελαιούχων σπόρων επόμενης γενιάς. «Αυτό το συναρπαστικό Μνημόνιο Συνεννόησης με τη Syngenta δείχνει πώς εργαζόμαστε με τους εταίρους για να συγκεντρώσουμε την πλήρη αλυσίδα αξίας για να υποστηρίξουμε νέες τεχνολογίες σπόρων», δήλωσε ο Greg Morris, πρόεδρος της επιχείρησης Ag Services & Oilseeds της ADM. «Χτίζει στις μοναδικές μας δυνατότητες δημιουργώντας μια διαδρομή για την κλιμάκωση της επεξεργασίας καλλιεργειών, μια διαδικασία που έχουμε ήδη εφαρμόσει με επιτυχία πιλοτικά. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τη Syngenta για να προωθήσουμε αυτό το έργο και να συνεχίσουμε να ικανοποιούμε τη ζήτηση για καύσιμα και άλλα προϊόντα βιώσιμης προέλευσης».

«Η Syngenta είναι ενθουσιασμένη που ενώνει τις δυνάμεις της με την ADM για να προσφέρει πιο βιώσιμες και κερδοφόρες λύσεις στους αγρότες», δήλωσε ο Justin Wolfe, Πρόεδρος της Syngenta Global Seeds. «Η βιωσιμότητα είναι ο βασικός παράγοντας της επιχειρηματικής μας στρατηγικής. Πιστεύουμε ότι οι συνεργασίες, όπως αυτή, είναι σημαντικοί τρόποι για την προώθηση της ταχύτερης καινοτομίας που προσφέρει υψηλότερες δυνατότητες απόδοσης, ενώ έχει μικρότερο αντίκτυπο στο περιβάλλον μας. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν στη Βόρεια Αμερική». Η παγκόσμια ζήτηση για βιοκαύσιμα – όπως τα αειφόρα αεροπορικά καύσιμα, τα οποία μπορούν να παραχθούν από μια μεγάλη ποικιλία πρώτων υλών, συμπεριλαμβανομένων των ελαιούχων σπόρων, όπως αυτοί που προβλέπονται σε αυτό το Μνημόνιο – αναμένεται να αυξηθεί κατά 35 δισεκατομμύρια λίτρα ετησίως, ή 22%, Περίοδος 2022-2027, σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση Ενέργειας.

«Οι αγρότες ήταν πάντα οι διαχειριστές της γης», είπε η Alison Taylor, η επικεφαλής βιωσιμότητας της ADM. «Επεκτείνουμε ήδη τις συνεργασίες μας με τους αγρότες μέσω του προγράμματος re:generations™ regen ag. αυτό το Μνημόνιο Συνεννόησης αντιπροσωπεύει έναν άλλο δρόμο για να τους βοηθήσουμε να αυξήσουν την αξία τοποθετώντας τις επιχειρήσεις τους ώστε να ανταποκριθούν στην παγκόσμια ζήτηση για προϊόντα βιώσιμης προέλευσης». «Η μεταμόρφωση της γεωργίας θα τροφοδοτηθεί από την καινοτομία, αλλά πρέπει να επιτευχθεί σε κλίμακα», δήλωσε ο Daniel Vennard, Chief Sustainability Officer του Ομίλου Syngenta. «Αυτό δεν μπορεί να γίνει μόνο του. Ολόκληρο το σύστημα τροφίμων και γεωργίας πρέπει να συνεργαστεί με τους αγρότες στο κέντρο. Η συνεργασία μας με την ADM είναι ένα τέλειο παράδειγμα της συνεχούς δέσμευσής μας και είμαστε ενθουσιασμένοι που βλέπουμε τι θα κάνουμε μαζί και πώς μπορούμε να εμπνεύσουμε τον κλάδο». Οι εταιρείες αναμένουν να υπογράψουν οριστικές συμφωνίες μέχρι το τέλος του έτους και ήδη προχωρούν σημαντικό έργο μαζί γύρω από την καλλιέργεια και την επεξεργασία ποικιλιών επόμενης γενιάς.

Σχετικά με την ADM Το ADM ξεκλειδώνει τη δύναμη της φύσης να εμπλουτίζει την ποιότητα ζωής. Είμαστε μια κορυφαία παγκόσμια εταιρεία διατροφής ανθρώπων και ζώων, που παρέχουμε λύσεις σήμερα με βλέμμα στο μέλλον. Ανοίγουμε νέα μονοπάτια στην υγεία και την ευημερία, καθώς οι επιστήμονές μας αναπτύσσουν πρωτοποριακά προϊόντα για να υποστηρίξουν μια πιο υγιεινή ζωή. Είμαστε ένας πρωτοπόρος καινοτόμος που οδηγεί σε ένα νέο μέλλον φυτικών καταναλωτικών και βιομηχανικών λύσεων για την αντικατάσταση των προϊόντων με βάση το πετρέλαιο. Είμαστε ένας απαράμιλλος διαχειριστής και μεταποιητής της αλυσίδας εφοδιασμού γεωργικών προϊόντων, παρέχοντας επισιτιστική ασφάλεια συνδέοντας τις τοπικές ανάγκες με τις παγκόσμιες δυνατότητες. Και είμαστε ηγέτης στη βιωσιμότητα, κλιμακώνοντας ολόκληρες αλυσίδες αξίας για να βοηθήσουμε στην απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές του κλάδου μας και στην προστασία του πλανήτη μας. Από τον σπόρο της ιδέας μέχρι το αποτέλεσμα της λύσης, δίνουμε στους πελάτες ένα πλεονέκτημα στην επίλυση των διατροφικών προκλήσεων και της βιωσιμότητας του σήμερα και του αύριο. Μάθετε περισσότερα στο www.adm.com .

Σχετικά με το Syngenta Group Ο Όμιλος Syngenta είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες γεωργικής τεχνολογίας στον κόσμο, με τις ρίζες του να χρονολογούνται περισσότερα από 250 χρόνια. Με περισσότερους από 59.000 υπαλλήλους, που δραστηριοποιούνται σε περισσότερες από 100 χώρες, η εταιρεία προσπαθεί να μεταμορφώσει τη γεωργία με επιστημονικές, τεχνολογικές καινοτομίες για να προσφέρει υψηλή παραγωγικότητα και τρόφιμα υψηλής ποιότητας, ενώ παράλληλα καταπολεμά την κλιματική αλλαγή και αποκαθιστά τη φύση. Ο Όμιλος Syngenta συνεργάζεται με αγρότες για να ενεργοποιήσει το Regenerative Agriculture – ένα σύστημα παραγωγής τροφίμων με βάση τα αποτελέσματα που θρέφει και αποκαθιστά την υγεία του εδάφους, προστατεύει το κλίμα και τους υδάτινους πόρους και τη βιοποικιλότητα και ενισχύει την παραγωγικότητα και την κερδοφορία των αγροκτημάτων. Ο Όμιλος Syngenta, ο οποίος είναι εγγεγραμμένος στη Σαγκάη της Κίνας και έχει την έδρα της στην Ελβετία, αντλεί δύναμη από τις τέσσερις επιχειρηματικές του μονάδες: Syngenta Crop Protection , με έδρα την Ελβετία. Syngenta Seeds , με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες; ADAMA® , με έδρα το Ισραήλ. και Syngenta Group China . Μαζί, αυτές οι επιχειρήσεις παρέχουν κορυφαίους στον κλάδο τρόπους εξυπηρέτησης πελατών σε όλο τον κόσμο. Για φωτογραφίες και βίντεο της ομάδας Syngenta, επισκεφτείτε τη βιβλιοθήκη πολυμέσων του Syngenta Group .

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ