Πέμπτη, 30 Ιουνίου, 2022

Inox Design Kateris: Σημαντικές συνεργασίες σε Ελλάδα εξωτερικό

Έντονη η παρουσία της εταιρείας σε Ελλάδα και Βαλκάνια
Για τα έργα που έχει αναλάβει η βιομηχανία παραγωγής μηχανημάτων Inox Design Kateris για γαλακτοβιομηχανίες σε Ελλάδα και εξωτερικό μίλησε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Γιάννης Κατέρης, στο πλαίσιο του Dairy Day 2021 που διοργάνωσαν η O.Mind Creatives και η Dairy News. Η εταιρεία, πέρα από την Ελλάδα, έχει κάνει το τελευταίο διάστημα άνοιγμα σε χώρες των Βαλκανίων, όπως η Ρουμανία, η Βουλγαρία και η Βόρεια Μακεδονία. Επιπλέον, πρόσφατα η Inox Design Kateris ολοκλήρωσε έργο για λογαριασμό της σουηδικής Norrmejerier. «Μπήκε μία μεγάλη γραμμή για grilled cheese τύπου χαλούμι, σε συνεργασία με μία κυπριακή εταιρεία. Εμείς βάλαμε και κάποια μηχανήματα κοπής για να κόβεται το χαλούμι, που είναι πολύ πρωτοποριακό, δεν έχει ξαναγίνει παγκόσμια αυτό το πράγμα», τόνισε, προσθέτοντας ότι «έρχονται πολλές δουλειές ανά τον κόσμο».Η συνεργασία με τη Lactalis
Η εταιρεία συνεργάζεται στη Βόρεια Μακεδονία με τον όμιλο Lactalis. «Τους δημιουργούμε τώρα καινούργια (μηχανήματα) για τη γραμμή της φέτας που έχουν, τους κάναμε κάποια ημιαυτόματα κοπτικά για να κόβουν τις φέτες, και σιγά-σιγά μπαίνουν δυναμικά», ανέφερε ο κ. Κατέρης, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι «το μεγάλο έργο γίνεται στην Ελλάδα» και συγκεκριμένα στο εργοστάσιο της Lactalis στο Βόλο. «Κάνουν φοβερές επενδύσεις. Έχουν επέμβει πάρα πολύ στη φέτα και στο προσεχές διάστημα θα κάνουμε κι άλλα πολλά πράγματα εκεί. Είχαν δύο γαλλικά κοπτικά και προτίμησαν και από μας και πήραν κι άλλο κοπτικό φέτας για να ανεβάσουν την παραγωγή τους», σημείωσε.
Οι άλλες συνεργασίες στην Ελλάδα
Ο ίδιος αναφέρθηκε στη μακρά συνεργασία του με γαλακτοβιομηχανίες όπως οι Μπίζιος και La Farm, καθώς και σε αυτήν με την ΑΜΦΙΓΑΛ, για την οποία σχολίασε: «Έχουν μεγαλώσει πάρα πολύ τη γραμμή σκληρών τυριών που έχουν και θα ετοιμαστούν το επόμενο διάστημα και άλλα πράγματα για τα σκληρά τυριά».Αναφορικά με τη Δωδώνη, δήλωσε: «Στη Δωδώνη πέρυσι ολοκληρώθηκε μια γραμμή μυζήθρας, εμείς βάλαμε τούνελ με πάρα πολλά καλούπια, μυζήθρα μπάλας που λέμε εμείς. Ήταν μεγάλη δουλειά. Τώρα συζητάμε και για άλλη δουλειά».Για τα Ελληνικά Γαλακτοκομεία, ανέφερε ότι η εταιρεία έχει αναλάβει τα τελευταία χρόνια πολλά έργα για λογαριασμό τους, με πιο πρόσφατο την παράδοση τριών κοπτικών μηχανημάτων, ενώ σε λίγο καιρό θα ολοκληρωθεί η παράδοση μίας μεγάλης γραμμής φέτας και καλουπιών για φέτα. Επεσήμανε ακόμα ότι έχει αναλάβει έργα για λογαριασμό της γαλακτοκομίας και στη Βουλγαρία, «όπως το χαλούμι που κάνουν στη Βουλγαρία το έχω κάνει εγώ».
Σπύρος Πιστικός-Foodreporter

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ