Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024

Freskon : άνοιξε η μεγάλη έκθεση των φρουτολαχανικών στην Θεσ/κη για 3 μέρες

Έναρξη σήμερα για την έκθεση και για 3 μέρες ένα μεγάλο Διεθνές Εμπορικό Γεγονός Φρούτων και Λαχανικών την FRESKON, την οποία διοργανώνει η ΔΕΘ-HELEXPO, συμμετέχουν 201 άμεσοι εκθέτες από 15 χώρες (Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Ολλανδία, Τουρκία, Βουλγαρία, Ν. Ζηλανδία, Κίνα, Μπουρούντι, Αλβανία, Κροατία, Κύπρο, Μολδαβία, Πολωνία και Ελλάδα), ενώ συνολικά ο αριθμός άμεσων και έμμεσων εκθετών είναι 267 και προέρχονται από 28 χώρες.

Στη φετινή FRESKON Τιμώμενη Χώρα είναι η Πολωνία (περιπτ.13) που έρχεται στη Θεσσαλονίκη με μια συμμετοχή 15 επιχειρήσεων φρέσκων φρούτων και λαχανικών, η οποία θα αναπτυχθεί στο Περίπτερο 13. Επίσης, στο πλαίσιο της διοργάνωσης θα «τρέξει» πρόγραμμα με 121 μεμονωμένους full hosted buyers από 34 χώρες, ενώ μαζί με τις ομαδικές αποστολές εμπορικών επισκεπτών από Βουλγαρία και Βόρεια Μακεδονία ο συνολικός αριθμός των ξένων είναι 250.

Το agroekfrasi.gr και η εφημερίδα Αγροέκφραση σας περιμένουν στο stannd 41A στο περίπτερο 13.

Πάντως από την 1η μέρα δείχνει ότι έχει κόσμο η έκθεση, μάλιστα φέτος υπάρχει έντονο το πρόβλημα του πάρκινγκ σε σχέση με άλλες χρονιές. Επίσης τα γνωστά ξενοδοχεία της πόλης έχουν 100% πληρότητα δείγμα του εκθεσιακού τουρισμού που έχει κατακλύσει την Θεσσαλονίκη και την έκθεση Freskon 2024.

Κων/νος Μακάς και Γιώργος Μαυρίδης δημοσιογράφοι στο stand της ΑγροΈκφρασης

Κων/νος Μακάς και Γιώργος Μαυρίδης δημοσιογράφοι στο stand της ΑγροΈκφρασης

Εγκαίνια – ώρες λειτουργίας

Τα εγκαίνια της Freskon θα τελέσει σήμερα την Πέμπτη 11/4 ο γενικός γραμματέας του υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Μπαγινέτας, ενώ της Logistics & Transports Thessaloniki Expo θα γίνουν την ίδια ημέρα, αλλά το μεσημέρι, από τον υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), Στάθη Κωνσταντινίδη.

Το ωράριο της FRESKON είναι: Πέμπτη-Παρασκευή από τις 10:00 έως τις 19:00 και Σάββατο 10:00 με 17:00. Το ωράριο της LOGISTICS & TRANSPORTS THESSALONIKI EXPO είναι: Πέμπτη-Παρασκευή από τις 10:00 έως τις 19:00 και Σάββατο 10:00 με 17:00.

Με γενικό γραμματέα Κων/νο Μπαγινέτα & αντι-περιφερειάρχη πρωτογενούς τομέα Κεντρικής Μακεδονίας Γεώργιο Kεφαλά
Με τον Αστέριο Σαπουνά διευθυντή του ΘΕΣΤΟ
Με τον αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας πρωτογενούς τομέα
Κωνσταντίνο Ζάλιο και κόρη του Ιζαμπέλα

Επισκέπτες

Να αναφέρουμε ενδεικτικά και άλλα άτομα που μας επισκέφθηκαν στο Stand : όπως τον Αθανάσιο Μολασιώτη καθηγητή δενδροκομίας του ΑΠΘ, Κωνσταντίνος Ζάλιος εταίρος μέχρι πρόσφατα της ARTE SOLUTION αντιχαλαζικά δίχτυα, o Νίκος Κουτλιάμπας και Θύμιος Μπαλάνης από ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού, ο Άρης Κωνσταντινίδης από την Vitro Hellas, ο Αντώνιος Πολίτης από ΑΣ Ζαγοράς,από Ποσιτοποιητικούς οργανισμούς όπως TUV Austia Hellas & Cosmocert, διάφοροι υποψήφιοι ευρωβουλευτές από διάφορα κόμματα, ο υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Ευστάθιος Κωνσταντινίδης κα.

Άνοδος στην επισκεψιμότητα της έκθεσης από εμπορικούς επισκέπτες

Άνοδος καταγράφεται στην προσέλευση εμπορικών επισκεπτών στο Διεθνές Εμπορικό Γεγονός Φρούτων και Λαχανικών FRESKON

Με αυξημένη προσέλευση εμπορικών επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό συνεχίζεται μέχρι και αύριο το Διεθνές Εμπορικό Γεγονός Φρούτων και Λαχανικών FRESKON, που πραγματοποιείται μαζί με την LOGISTICS & TRANSPORTS THESSALONIKI EXPO στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Στη φετινή έκθεση Τιμώμενη Χώρα είναι η Πολωνία που συμμετέχει με 15 επιχειρήσεις φρέσκων φρούτων και λαχανικών, ενώ τη FRESKON επισκέπτονται συνολικά 250 ξένοι εμπορικοί επισκέπτες από 34 χώρες. Τα επιχειρηματικά ραντεβού που έχουν προγραμματιστεί μεταξύ εκθετών και εμπορικών επισκεπτών υπερβαίνουν τα 2.600.

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον των επισκεπτών της FRESKON για τις επίκαιρες και εξειδικευμένες παράλληλες εκδηλώσεις της, εκ των οποίων το Φόρουμ για το Ακτινίδιο θα πραγματοποιηθεί αύριο. Σε αυτό συμμετέχουν ειδικοί από τις σημαντικότερες ευρωπαϊκές χώρες παραγωγής ακτινιδίων, όπως η Ιταλία και η Ελλάδα, ενώ θα συζητηθούν θέματα που αφορούν στο παρόν και το μέλλον του ποιοτικού ακτινιδίου.

Παράλληλα και σήμερα είναι σε εξέλιξη το FreshConMarket 2024, που διοργανώνει για όγδοη χρονιά η ΔΕΘ-HELEXPO σε συνεργασία με το περιοδικό ΦΡΟΥΤΟΝΕΑ, φέρνοντας σε επαφή επαγγελματίες του κλάδου των φρέσκων φρούτων και λαχανικών

με αγοραστές 14 αλυσίδων σούπερ-μάρκετ από Ελλάδα,

Βουλγαρία, Λευκορωσία, Ουκρανία, Κύπρο, Πολωνία, Ρουμανία,

Σερβία και Βόρεια Μακεδονία.

Η LOGISTICS & TRANSPORTS THESSALONIKI EXPO, την

οποία διοργανώνει η O.MIND CREATIVES και ολοκληρώνεται επίσης αύριο, καταγράφει σημαντική επισκεψιμότητα από τα Βαλκάνια και την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, ενώ πλαισιώνεται από το συνέδριο LOGI.C Conferences.

Η FRESKON αύριο θα έχει ωράριο λειτουργίας από τις 10:00 έως τις 17:00, ενώ η LOGISTICS & TRANSPORTS THESSALONIKI EXPO από τις 10:00-18:00.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκέπτεστε τις ιστοσελίδες: https://www.freskon-expo.gr/ & https://logistics-expo.gr/

Ο ΣΕΚΛΑ στην έκθεση Φρούτων και λαχανικών FRESKON

Δυναμική η παρουσία του ΣΕΚΛΑ στη Θεσσαλονίκη και τη FRESKON 2024

Πρόεδρος ΣΕΚΛΑ, Νίκος Καλόγρης: «Υποστηρίζουμε δράσεις και πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν τον κλάδο μας διεθνώς»

Στη Θεσσαλονίκη για το Διεθνές Εμπορικό Γεγονός Φρούτων και Λαχανικών FRESKON 2024 βρέθηκαν επιχειρηματίες από το Σύνδεσμο Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς Αθήνας (ΣΕΚΛΑ). Εκθέτες από 28 χώρες, επιχειρηματίες, επαγγελματίες, άνθρωποι της αγοράς συναντήθηκαν στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης και αντάλλαξαν απόψεις για το παρόν και το μέλλον του κλάδου. Ο ΣΕΚΛΑ συμμετείχε με περισσότερες από 20 επιχειρήσεις μέλη ως επισκέπτες ενώ συνολικά οι εκθέτες -άμεσοι και έμμεσοι- ήταν 267. Με τιμώμενη χώρα την Πολωνία, η φετινή διοργάνωση αποτελεί ένα σημείο αναφοράς για τον κλάδο των φρούτων και των λαχανικών ενώ στα εγκαίνια παραβρέθηκε πλήθος πολιτικών και θεσμικών εκπροσώπων, οι οποίοι επιβεβαίωσαν τη στήριξή τους στον κλάδο των φρούτων και λαχανικών. Τα επιχειρηματικά ραντεβού τα οποία πραγματοποιήθηκαν μεταξύ εκθετών και εμπορικών επισκεπτών αποτελέσαν μία ευκαιρία ανάπτυξης και δικτύωσης.

«Οι επιχειρήσεις του ΣΕΚΛΑ συμμετείχαν δυναμικά, τόσο ως εκθέτες όσο και ως επισκέπτες, στη FRESKON 2024. Υποστηρίζουμε δράσεις και πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν τον κλάδο μας διεθνώς και προσδοκούμε κάθε χρονιά να είναι καλύτερη από την προηγούμενη» ήταν η δήλωση του προέδρου του ΣΕΚΛΑ, Νίκου Καλόγρη. «Οι επιχειρήσεις μας είναι εδώ. Παράγουμε, καινοτομούμε, αναδεικνύουμε τον τόπο μας και τα προϊόντα μας» ανέφερε ο γενικός γραμματέας του ΣΕΚΛΑ Παναγιώτης Μιχελής

Freskon: τελικός απολογισμός

Επισκεψιμότητα-ρεκόρ για τη FRESKON / Αύξηση κατά 58% του συνόλου των επισκεπτών / 37,5% περισσότεροι οι ξένοι επισκέπτες / Πάνω από 2.600 επιχειρηματικά ραντεβού

Τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα της ιστορίας της πέτυχε η FRESKON 2024, το Διεθνές Εμπορικό Γεγονός Φρούτων και Λαχανικών που πραγματοποιήθηκε από τις 11 έως τις 13 Απριλίου. Ο συνολικός αριθμός επισκεπτών αυξήθηκε κατά 58% έναντι της προηγούμενης διοργάνωσης, ενώ ο αριθμός των ξένων επισκεπτών σημείωσε άνοδο κατά 37,5%. Μάλιστα, ο απολογισμός των εκθετών από τις επαφές τους κατά τη διάρκεια της έκθεσης ήταν ιδιαίτερα θετικός, με αποτέλεσμα να εκδηλώσουν ενδιαφέρον εκ νέου συμμετοχής για τη FRESKON 2025.

Στη φετινή FRESKON, όπου Τιμώμενη Χώρα ήταν η Πολωνία με μια συμμετοχή 15 επιχειρήσεων, πραγματοποιήθηκαν πάνω από 2.600 επιχειρηματικές συναντήσεις, ενώ «έτρεξε» και πρόγραμμα  hosted buyers με 121 μεμονωμένα άτομα από 34 χώρες και δύο ομαδικές αποστολές εμπορικών επισκεπτών από Βουλγαρία και Βόρεια Μακεδονία, που ανέβασαν τον συνολικό αριθμό σε 250.

Πολύ αποδοτικές αποδείχθηκαν οι επαφές των επαγγελματιών του κλάδου των φρέσκων φρούτων και λαχανικών με αγοραστές 14 αλυσίδων σούπερ-μάρκετ από Ελλάδα, Βουλγαρία, Λευκορωσία, Ουκρανία, Κύπρο, Πολωνία, Ρουμανία, Σερβία και Βόρεια Μακεδονία, που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του FreshConMarket 2024 της FRESKON, το οποίο οργανώθηκε από τη ΔΕΘ-HELEXPO για 8η χρονιά.

Συνεταιρισμοί, παραγωγοί, χονδρέμποροι φρούτων και λαχανικών, εισαγωγείς/εξαγωγείς, έμποροι λιανικής, ελληνικές και ξένες αλυσίδες σούπερ-μάρκετ, εταιρείες logistics, εταιρείες συμβούλων και εταιρείες πιστοποίησης έδωσαν δυναμικό «παρών» κατά τη διάρκεια της FRESKON, ενώ με τα τοπικά τους προϊόντα συμμετείχαν και έξι Περιφέρειες.

Στο Διεθνές Εμπορικό Γεγονός Φρούτων και Λαχανικών FRESKON  συμμετείχαν συνολικά 267 άμεσοι και έμμεσοι εκθέτες από 28 χώρες.

Στο πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων το Διεθνές Συνέδριο της FRESKON, που  ήταν αφιερωμένο στον παραγωγικό και εμπορικό κόσμο του βερίκοκου, έγινε πόλος έλξης του ενδιαφέροντος, καθώς έθιξε μια σειρά σημαντικών θεμάτων για τους παραγωγούς. Την ίδια στιγμή το φόρουμ για το ακτινίδιο απάντησε σε πολλά από τα ερωτήματα του κλάδου, προσελκύοντας μεγάλο αριθμό συνέδρων.

Παράλληλα με τη FRESKON πραγματοποιήθηκε και η LOGISTICS & TRANSPORTS THESSALONIKI EXPO με 100 εκθέτες, που στην πρώτη της διοργάνωση υποδέχθηκε μεγάλο αριθμό επισκεπτών από τα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η εν λόγω έκθεση διοργανώθηκε από την O.MIND CREATIVES στο πλαίσιο της αμοιβαίας συνεργασίας με τη ΔΕΘ-HELEXPO.

H FRESKON με την καθοδήγηση με την υπεύθυνη της έκθεσης την κα Tόνια Νικολαϊδου Project manager ανεβάζει επίπεδο και γίνεται πιο πετυχημένη.

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ