Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου, 2023

Field day με CLAAS LEXION 6800

Η εταιρία Γ.ΧΙΓΚΑΣ ΑΒΕΕ συνεχίζοντας τις παραδόσεις των καινούργιων θεριζοαλωνιστικών μηχανών CLAASLEXION, συνδιοργάνωσε μαζί με την εταιρία K+N ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ, μία πιλοτική δοκιμή τηλεματικής εφαρμογής συγκομιδής και ανάλυσης παραγωγής σταριού, σε πειραματικά αγροτεμάχια τεσσάρων διαφορετικών ποικιλιών.

Για την συγκομιδή τους, χρησιμοποιήθηκε η υπερ-εξοπλισμένη LEXION 6800 του επαγγελματία αλωνιστή και παραγωγού Γιάννη Μπακαλόπουλου από το Αχίλλειο Λάρισας που πρόσφατα απέκτησε. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα μοντέλα της νέας σειράς θεριζοαλωνιστικών μηχανών που φέρουν το επαναστατικό σύστημα αλωνισμού APSSYNFLOW με 6 άλογα.

Το νέο σύστημα φέρει συνολικά 4 τύμπανα με προτρόμπα και τρόμπα μεγαλύτερης διαμέτρου που αυξάνει σημαντικά την επιφάνεια αλωνισμού σε 1,3 m2. Το υλικό τροφοδοτείται με μεγάλη ευκολία προς τα πίσω και σε ευθεία πορεία επιτρέποντας υψηλότερες ταχύτητες εργασίας και πεντακάθαρο καρπό.

Σε ότι αφορά το τελευταίο, σημαντικό ρόλο παίζει και το αναβαθμισμένο σύστημα καθαρισμού JETSTREAMΙΙ που στο συγκεκριμένο μοντέλο αποτελείται από αεροτουρμπίνα 8 οδών που δρομολογεί το ρεύμα αέρα ομοιόμορφα και σε ολόκληρη την επιφάνεια των κοσκίνων απαλλάσσοντας εξολοκλήρου τους καρπούς από ξένα σώματα.

Ο κινητήρας που κρύβεται πίσω από τους εντυπωσιακούς πλευρικούς διαχύτες, είναι τελευταίας γενιάς MercedesBenz και διαθέτει το πρωτοποριακό σύστημα διαχείρισης της ισχύος DYNAMICPOWER. Αυτό δίνει την δυνατότητα στην μηχανή να χρησιμοποιεί τους 462 ίππους ανάλογα με το φόρτο εργασίας και έτσι να προσφέρει άριστη σχέση κατανάλωσης καυσίμου/ποσότητα συγκομιδής.

Η συγκεκριμένη μηχανή της δοκιμής «φοράει» πλούσιο προαιρετικό εξοπλισμό καθώς ο Γιάννης Μπακαλόπουλος με εμπειρία χρόνων, επέλεξε για την μηχανή του τα μέγιστα των συστημάτων άνεσης, εργονομίας και ακρίβειας. Ειδικότερα, εκτός από GPS και αυτόματη καθοδήγηση η 6800 διαθέτει και το πακέτο τηλεματικής Telematics-Professional με δυνατότητα παρακολούθησης και ζωντανής καταγραφής των δεδομένων συγκομιδής, που χρησιμοποιήθηκαν στο έπακρο από τους ανθρώπους της εταιρίας ΕΥΘΥΜΙΑΔΗ για τα στοιχεία που ήθελαν να συγκεντρώσουν από τις διάφορες ποικιλίες σιταριού που επιμελήθηκαν.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρίας κ. Γιώργος Χίγκας, που ήταν παρών, μας δήλωσε μετά το πέρας της εκδήλωσης:

«Περιμέναμε αρκετό καιρό για να επιβεβαιώσουμε στα ελληνικά χωράφια τις πραγματικές δυνατότητες της καινούργιας LEXION. Σήμερα είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε εξαντλητικά, ένα από τα πιο καλά εξοπλισμένα μοντέλα που ήρθαν φέτος στην Ελλάδα και σε συνθήκες που κυριαρχούν στα περισσότερα μέρη της χώρας μας. Υπήρξαν σημεία που αλωνίσαμε 1200kg/στρέμμα με ταχύτητα 6km/h με χαρακτηριστική άνεση και πεντακάθαρο καρπό. Όταν αυτό συνδυάζεται με μέση κατανάλωση 1,1lit/στρέμμα αλλά και με μηδενικές απώλειες, τότε δεν μπορούμε παρά να είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα. Αυτό ακούμε και από τους υπόλοιπους πελάτες μας που εδώ και μέρες δουλεύουν τις καινούργιες τους μηχανές»

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ