Πέμπτη, 10 Ιουλίου, 2025
spot_img
spot_img
spot_img

Επιστροφή στα θετικό πρόσημο για το βαμβάκι

spot_img
spot_img

Το χρηματιστήριο βάμβακος γύρισε την Τετάρτη και έκλεισε θετικά. Τα συμβόλαια Δεκεμβρίου κέρδισαν 0,40 σεντς. Ο όγκος συναλλαγών ήταν σχετικά χαμηλός και τα κέρδη ήταν μάλλον τεχνικής φύσης, επενδυτές δηλαδή που είχαν ποντάρει στην πτώση αγόρασαν πίσω τα συμβόλαια τους για να κατοχυρώσουν τα κέρδη τους. Το περιβάλλον είναι πολύ αβέβαιο για νέες συναλλαγές στο φυσικό εμπόριο, καθώς το θέμα των δασμών είναι στην κορύφωση του και την Τετάρτη η κυβέρνηση των ΗΠΑ επέβαλε δασμούς και σε τουλάχιστον άλλες 9 χώρες. Η προσοχή τώρα στρέφεται στην ανακοίνωση Ιουλίου του USDA την Παρασκευή για την παγκόσμια παραγωγή και κατανάλωση βαμβακιού. Την Τετάρτη το πετρέλαιο υποχώρησε, ενώ το δολάριο έμεινε στα ίδια επίπεδα.

To βαμβάκι σημείωσε κέρδη από 28 έως 40 μονάδες στη συνεδρίαση της Τετάρτης για να ανακάμψει από την πρόσφατη αδυναμία. Η σύμβαση του Ιουλίου αποχώρησε από το διοικητικό συμβούλιο στις 64.96. Το αργό πετρέλαιο υποχώρησε κατά 4 σεντς/βαρέλι για να κλείσει στα 68,29 δολάρια, με τον δείκτη δολαρίου ΗΠΑ 0,012 δολάρια χαμηλότερα στα 97,160 δολάρια.

Η ηλεκτρονική δημοπρασία της Τρίτης από την The Seam έδειξε πωλήσεις 2.465 δεμάτων σε μέση τιμή 65,44 σεντς. Ο δείκτης Cotlook A υποχωρούσε 40 μονάδες στις 7/8 στις 78,75. Τα αποθέματα βαμβακιού ICE παρέμειναν αμετάβλητα στις 8 Ιουλίου, με το πιστοποιημένο επίπεδο αποθεμάτων στα 37.989 δεμάτια. Η Προσαρμοσμένη Παγκόσμια Τιμή (AWP) της USDA αυξήθηκε κατά 116 μονάδες την περασμένη Πέμπτη στα 55,34 σεντς/lb. Είναι καλό μέχρι την Πέμπτη.

Πηγή: barchart.com

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ