Στις 14 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο Ox Athens στην Αθήνα εκδήλωση Τύπου στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «EU F&V Consumption – Ενέργειες Ενημέρωσης και Προώθησης Φρούτων και Λαχανικών στην Εσωτερική Αγορά της ΕΕ». Στην εκδήλωση, δημοσιογράφοι, επαγγελματίες του χώρου της εστίασης και influencers είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν περισσότερα για την καλλιέργεια, τη διατροφική αξία και την παραγωγή των σπαραγγιών και ακτινιδίων, με τη συμβολή του Αγροτικού Συνεταιρισμού Νεάπολης Αγρινίου και της κοινότητας του European Asparagus Kiwi.
Η Ελένη Τσιτσιβού από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Νεάπολης Αγρινίου αναφέρθηκε στην παραγωγή των προϊόντων, επισημαίνοντας ότι η καλλιέργεια ακτινιδίου στην περιοχή εκτείνεται σε 2.200 στρέμματα, με προοπτική επέκτασης στα 4.000 τα επόμενα χρόνια. Αντίστοιχα, καλλιεργούνται περίπου 1.000 στρέμματα με σπαράγγια, με τη συντριπτική πλειονότητα της παραγωγής να εξάγεται. Η ετήσια παραγωγή υπολογίζεται σε 8.000.000 κιλά ακτινίδια και 700.000 κιλά σπαράγγια.Ο Δημήτρης Τζιουμάκας, project manager της Novacert, παρουσίασε το πρόγραμμα «EU F & V Consumption», το οποίο στοχεύει στην ενημέρωση του κοινού σχετικά με τη διατροφική αξία των φρούτων και λαχανικών και την ενίσχυση της κατανάλωσής τους στην εσωτερική αγορά της ΕΕ.
Το πρόγραμμα έχει τριετή διάρκεια και υλοποιείται σε Ελλάδα, Γερμανία και Σουηδία. Ακολούθησε χαιρετισμός από εκπρόσωπο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ η executive chef του Ox Athens, Έλλη Τζάτζαλου, παρουσίασε το ειδικά διαμορφωμένο μενού της εκδήλωσης, αναδεικνύοντας τη γαστρονομική και θρεπτική αξία των σπαραγγιών και των ακτινιδίων. Πηγή: Foodreporter
ΖΩΝΤΑΝΑ η ΗΜΕΡΙΔΑ με LIVE-STREAMING 11/4
Σας ενημερώνουμε ότι η εκδήλωση 11/4/2025 του agroekfrasi.gr θα μεταδοθεί ζωντανά με LIVE STREAMING ! Την Παρασκευή 11/4 απόγευμα στις 17:00 με 18:00 μέσα από την έκθεση Freskon-Helexρo ΘΕΣ/ΚΗ.
Δείτε το πρόγραμμα: