Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024

Cosmos ΘΕΣ Γάλα: Μπήκαν τα 3,5 εκατ. ευρώ του μετοχικού κεφαλαίου

Στην καταβολή των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ που αποτελούν το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο της νεοσύστατης εταιρείας Cosmos ΘΕΣ Γάλα προχώρησε χθες η οικογένεια Καντώνια, στο πλαίσιο της διάσωσης του συνεταιρισμού ΘΕΣΓάλα. Ειδικότερα, σε χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του μοναδικού εταίρου, Cosmos Investments (συμφερόντων της οικογένειας Καντώνια), πιστοποιήθηκε η καταβολή κεφαλαιακών εισφορών εταιρικού κεφαλαίου ποσού 3.500.000 ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό όψεως της Cosmos ΘΕΣ Γάλα.

Προηγουμένως, ο εκ των διαχειριστών της εταιρείας Θοδωρής Καντώνιας έλαβε γνώση της κατάστασης των λογαριασμών της εταιρείας και πραγματοποιήθηκε έρευνα των βιβλίων, των δικαιολογητικών και των λοιπών εγγράφων της.Υπενθυμίζεται ότι η Cosmos ΘΕΣ Γάλα ΙΚΕ ιδρύθηκε την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023, με μοναδικό μέτοχο την Cosmos Investments, εταιρεία στην οποία έχουν εισφερθεί τα ακίνητα και οι συμμετοχές της εταιρείας διέλασης αλουμινίου Cosmos Aluminium, με κύρια δραστηριότητα το χονδρικό εμπόριο γάλακτος και κρέμας σε στέρεες μορφές. Πλέον, μετά και την κάλυψη του μετοχικού κεφαλαίου της νεοσύστατης εταιρείας, το επόμενο αναγκαίο βήμα είναι να εγκριθεί από το αρμόδιο Πρωτοδικείο Λάρισας το σχέδιο εξυγίανσης του συνεταιρισμού ΘΕΣ Γάλα, προκειμένου να προχωρήσει η υλοποίησή του.

Σημειωτέον ότι το σχέδιο εξυγίανσης αναμένεται να περιλαμβάνει σημαντικό «κούρεμα» οφειλών της ΘΕΣγάλα προς τους πιστωτές της, δεδομένου ότι τα χρέη του συνεταιρισμού προς το Δημόσιο, τις τράπεζες και τους εργαζομένους του φτάνουν τα 25 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: Σπύρος Πιστικός- FoodReporter

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ