Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου, 2025
spot_img
spot_img
spot_img

Corfu Beer: Επένδυση 1 εκατ. ευρώ για αύξηση κωδικών μπύρας, από την Κέρκυρα

spot_img
spot_img
spot_img


Ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ η επένδυση εκσυγχρονισμού παραγωγικής διαδικασίας της Κερκυραϊκής Ζυθοποιίας, όπως δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Corfu Beer, Σπύρος Καλούδης. Η μικροζυθοποιία απέκτησε σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό και πραγματοποίησε αλλαγές στο ζυθοποιείο που εξυπηρετούν την αποδοτικότερη απόκτηση οικονομιών κλίμακας, στο πλαίσιο αύξησης παραγωγικής δυναμικότητας. Η Corfu Beer στοχεύει σε ενίσχυση του κωδικολογίου της, ποιοτικά και ποσοτικά, επειδή «η νέα γενιά δείχνει το δρόμο και την τάση προς το διαφορετικό». Η Κερκυραϊκή Ζυθοποιία εκμεταλλεύτηκε τα αναπτυξιακά καθεστώτα «Έξυπνη Μεταποίηση» και «Πράσινη Μετάβαση», με συνολικό επιλέξιμο και ενισχυόμενο κόστος €895.000 σε δύο επενδυτικά σχέδια, από τα οποία το 50% είναι επιχορηγούμενο. Εξαιτίας ανατιμήσεων υλικών και επιπρόσθετων αναγκών προσάρτησης, το κόστος αναμένεται να ξεπεράσει το 1 εκατ. ευρώ. Η διαφορά θα καλυφθεί με ίδια κεφάλαια της εταιρείας. Στην «Έξυπνη Μεταποίηση» εντάσσονται οι νέες, σύγχρονες γραμμές παραγωγής που θα εξυπηρετήσουν την επέκταση κωδικολογίου και θα ενισχύσουν τη διαφοροποίηση κωδικών με το βλέμμα στις ανάγκες του τουρισμού. Στο δεκάμηνο η Corfu Beer «τρέχει» με ανάπτυξη 11%. Στην «Πράσινη Μετάβαση» αντικαθίσταται παλαιότερος ενεργοβόρος εξοπλισμός και τοποθέτηση επιπλέον νέου, που εξασφαλίζει εξοικονόμηση ενέργειας και νερού (ESG κριτήρια). Η έναρξη αξιοποίησης ενισχυμένης παραγωγικής δυναμικότητας έχει ορίζοντα το τέλος Μαρτίου 2026.

Συνέργειες στη μικροζυθοποιία
Η Corfu Beer θα ικανοποιεί με μεγαλύτερη άνεση παραγγελίες τρίτων μικροζυθοποιιών ανά την Ελλάδα, διαφοροποίησης σε κωδικούς, που «η μικροοικονομία στη διαδικασία παραγωγής καθιστά μη συμφέρουσα την in-house παραγωγή τους». «Το μήνυμα που εκπέμπουμε είναι διάθεση για συνεργασία, ακολουθώντας πρακτικές ευρέως διαδεδομένες στο εξωτερικό -συνοδοιπόροι της “craft” δυναμικής. Η μικροζυθοποίηση δεν πρέπει να χαθεί -περιλαμβάνει παράδοση, ιστορία και αυθεντική ελληνική εμπειρία», επεσήμανε. Η πρακτική ζυθοποίησης κωδικών που μικρότερες μικροζυθοποιίες δεν μπορούν να υποστηρίξουν είναι ευρέως διαδεδομένη σε Βέλγιο και Ολλανδία. Στην Ελλάδα δύναται να είναι περιορισμένη σε όγκο εξαιτίας της νομοθεσίας: Κάθε μικροζυθοποιία επιβάλλεται να παράγει η ίδια το 50% του κωδικολογίου της σε ζύθο, προκειμένου να ευεργετηθεί με μειωμένο Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης (για ετήσια παραγωγή έως 200.000 εκατόλιτρα). Στις 21 Νοεμβρίου ο Σύνδεσμος Μικρών Ανεξάρτητων Ζυθοποιών Ελλάδος, συνεδριάζει στην Κομοτηνή για το παραπάνω. «Σημαντικό για κάθε μικρό παραγωγό είναι το δίκτυο διανομής προς τα τελικά σημεία -πεδίο όπου δύναται να αναπτυχθούν συνέργειες», εκτίμησε ο κ. Καλούδης. Τη διανομή της Corfu Beer εκτελεί η όμορη Καλούδης ΑΕ Διανομές.
Κωνσταντίνος Βορίλας

Πηγή: FOODREPORTER

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ