Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024

Bραβείο για τα Ελληνικά Εκλεκτά Έλαια

Η Ελληνικά Εκλεκτά Έλαια διακρίθηκε με χρυσό βραβείο για το προϊόν ENIGMA στα Olympia Health & Nutrition Awards

Την Πέμπτη 15 Ιουνίου η εταιρεία Ελληνικά Εκλεκτά Έλαια βραβεύτηκε στη διοργάνωση Olympia Health & Nutrition Awards για το ελαιόλαδο ENIGMA, το οποίο περιέχει πάνω από 1000 mg/kg φαινολών.

Τα Olympia Health & Nutrition Awards γιορτάζουν την αριστεία στον τομέα της υγείας και της διατροφής, αναγνωρίζοντας εταιρίες και παραγωγούς που συμβάλλουν σημαντικά στην προώθηση ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής. Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ENIGMA ξεχώρισε χάρη στη μεγάλη περιεκτικότητά του σε φαινόλες, οι οποίες έχουν αποτελέσει αντικείμενο πολλών επιστημονικών μελετών.

Το βραβείο παρέλαβε η CEO της εταιρίας Ελληνικά Εκλεκτά Έλαια, κα. Νίκη Γιαβρόγλου. Στο πλαίσιο της τελετής απονομής, η R’n’D manager της εταιρίας, Δρ. Αιμιλία Ρηγάκου παρουσίασε απόσπασμα της διδακτορικής διατριβής της με θέμα: «Το φύλλο της ελιάς, μια νέα βιομηχανική πηγή βιοδραστικών προϊόντων». Συγκεκριμένα, κατά την τοποθέτησή της σχολίασε ότι: «Η ελιά έχει μεγάλη εμπορική αξία για τις χώρες που την καλλιεργούν, όπως η Ελλάδα, όχι μόνο για την παραγωγή ελαιόλαδου υψηλής διατροφικής αξίας και βρώσιμων ελιών, αλλά πλέον και για τα παραπροϊόντα της, όπως είναι τα φύλλα». Στο πλαίσιο της διατριβής της Δρ. Ρηγάκου «λύθηκε ο γρίφος» μεταξύ ποιων φαινολικών ουσιών προσλαμβάνονται από τον ανθρώπινο οργανισμό όταν τα φύλλα καταναλωθούν ως αφέψημα ή ως «φραπελιά».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό World Olive Center for Health στην Παλαιά Βουλή, με επικεφαλής της Ερευνητικής Ομάδας τον κύριο Προκόπιο Μαγιάτη, Αναπληρωτή Καθηγητή στον Τομέα Φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων του Φαρμακευτικού τμήματος του ΕΚΠΑ και την πρόεδρο του Μ.Κ.Ο. Δρ. Ελένη Μέλλιου, ενώ ομιλητές ήταν διεθνώς αναγνωρισμένοι καθηγητές Πανεπιστημίων (Harvard, Minnesota, Auburn, ΤΕΦΑΑ, κ.α.), καθώς και ο πρώην πρόεδρος του Olive Center του UC DAVIS, κος Dan Flynn.

Η Ελληνικά Εκλεκτά Έλαια επενδύει συστηματικά στην έρευνα και στην καινοτομία ώστε να παράγει ποιοτικά προϊόντα με υγειοπροστατευτικές ιδιότητες, με το συνδυασμό παραδοσιακών μεθόδων αλλά και σύγχρονων τεχνικών παραγωγής. 

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ