Τρίτη, 24 Ιουνίου, 2025
spot_img
spot_img
spot_img

Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Επενδύσεις 67 εκατ. ευρώ

spot_img
spot_img

Με όραμα για βιώσιμη ανάπτυξη, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία παρουσίασε τον οικονομικό και κοινωνικό της απολογισμό για το 2024, ενώ παράλληλα, παρουσίασε τον νέο διευθύνων σύμβουλο της εταιρείας, Sebastian Sanchez, σηματοδοτώντας ένα νέο κεφάλαιο στρατηγικής εξέλιξης. Η συνολική προστιθέμενη αξία από τη δραστηριότητα της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας το 2024 ανήλθε στα 763 εκατ. ευρώ, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 0,32% του ΑΕΠ της χώρας, ενώ η συνολική της συνεισφορά στα δημόσια έσοδα ξεπέρασε τα 764 εκατ. ευρώ, αντιστοιχώντας στο 0,7% των συνολικών φορολογικών εσόδων. Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία υποστηρίζει συνολικά 37.000 θέσεις εργασίας, δηλαδή 0,73% του συνολικού εργατικού δυναμικού της χώρας, ενώ επηρεάζει άμεσα το εισόδημα περίπου 14.000 νοικοκυριών.
Θετικές προοπτικές, παρά τις προκλήσεις του α’ εξαμήνου 2025
Το 2024 η κατανάλωση ήταν αυξημένη και ενισχυμένη από τις ευνοϊκές καιρικές συνθήκες και την έντονη δραστηριότητα σε εκδηλώσεις. Αντίθετα, το α’ εξάμηνο του 2025 ξεκίνησε πιο υποτονικά. Ο ψυχρός καιρός και το αργοπορημένο Πάσχα επηρέασαν αρνητικά τη σεζόν, με την καταναλωτική ζήτηση να πιέζεται, όπως ανέφερε ο νέος CEO. Ωστόσο, όπως επισήμανε ο ίδιος, η εταιρεία διατηρεί αισιόδοξες προσδοκίες για τους θερινούς μήνες, με έμφαση στην ευελιξία και την ανταπόκριση στις νέες ανάγκες των καταναλωτών.
Επενδύσεις 67 εκατ. ευρώ, ισχυρό αποτύπωμα βιωσιμότητας
Στο επίκεντρο της στρατηγικής της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας βρίσκεται ένα τριετές επενδυτικό πλάνο ύψους 67 εκατ. ευρώ (2024-2026), που περιλαμβάνει αναβαθμίσεις στη βιομηχανική παραγωγή, ενίσχυση συνεργασιών με το δίκτυο διανομής (retail και HoReCa), και πρωτοβουλίες για την ενδυνάμωση του ανθρώπινου δυναμικού. Από αυτές τις επενδύσεις, περίπου το 50% αφορά σε δράσεις περιβαλλοντικής βιωσιμότητας. Σημαντική είναι η πρόοδος στους στόχους ενεργειακής αποδοτικότητας, με το 30% της ενέργειας να προέρχεται από φωτοβολταϊκά. Η θερμική ενέργεια καλύπτεται εν μέρει ήδη από ανανεώσιμες πηγές, με στόχο την πλήρη απανθρακοποίηση έως το 2030 ενώ μέσα στο πρώτο πεντάμηνο του 2025, η εταιρεία εξοικονόμησε 40 εκατ. λίτρα νερού.Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία συνεργάζεται με περισσότερους από 2.000 Έλληνες παραγωγούς, επηρεάζοντας το 15% της εθνικής παραγωγής κριθαριού και καλύπτοντας το 95% των αναγκών της από εγχώρια παραγωγή. Η συγκομιδή του 2025 αναμένεται να φτάσει στο μέγιστο της δυναμικότητας των μονάδων βυνοποίησης στην Πάτρα και τη Θεσσαλονίκη, περίπου 60.000 – 62.000 τόνους κριθαριού.
Ο νέος CEO και το μέλλον
Ο νέος διευθύνων σύμβουλος, Sebastian Sanchez(foto), αναλαμβάνει σε μια κρίσιμη συγκυρία και όπως δήλωσε ο ίδιος, «στόχος είναι να διαμορφώσουμε ένα νέο μίγμα κατανάλωσης, ενισχύοντας την υπεύθυνη απόλαυση και τη βιώσιμη ανάπτυξη». Ο διευθυντής επικοινωνίας και εταιρικών σχέσεων της εταιρείας, Γιάννης Γεωργακέλλος, ξεκαθάρισε πως η εταιρεία δεν σχεδιάζει νέες ανατιμήσεις, μετά τις ήπιες αυξήσεις -κάτω του 3%- που εφαρμόστηκαν, μόνο στις φιάλες, στις αρχές του 2024 και 2025.

Πηγή: Foodreporter

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος, Sebastian Sanchez(foto)O Sebastian Sanchez ανέλαβε καθήκοντα Γενικού Διευθυντή στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία, από την 1η Απριλίου 2025, διαδεχόμενος τον Αλέξανδρο Δανιηλίδη, ο οποίος από την 1η Νοεμβρίου 2024 έχει αναλάβει τον ρόλο του Managing Director G9 Europe της ΗΕΙΝΕΚΕΝ, καλύπτοντας τις χώρες Ελλάδα, Βουλγαρία, Κροατία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία και Τσεχία.Ο Sebastian Sanchez, ο οποίος κατάγεται από την Αργεντινή, κατείχε τα τελευταία τέσσερα χρόνια τη θέση του Γενικού Διευθυντή στη ΗΕΙΝΕΚΕΝ Παναμά με πολύ μεγάλη επιτυχία, καθώς βελτίωσε σημαντικά τις επιδόσεις της εταιρίας στην τοπική αγορά, κατατάσσοντάς την στην πρώτη θέση.

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ