Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024

Aυγενάκης και κόντρες με την εφημερίδα Political, site για απευθείας αναθέσεις

Αρχικό πρώτο δημοσίευμα από site , για κο Αυγενάκη

H Political είναι γνωστή ως η φιλοκυβερνητική εφημερίδα και που υπερασπίζεται το γραφείου Μαξίμου. Με αφορμή την παραίτηση του προέδρου ΕΛΓΟ Δήμητρα κ.Χαρντουνιάν και τις καταγγελίες για απευθείας αναθέσεις ανασύραμε ένα δημοσίευμα ακριβώς ένα μήνα νωρίτερα που ονοματίζει τον κο Αυγενάκη και μια εταιρεία. Να σημειωθεί ότι αναφέρεται ως ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Παρακάτω είναι το δημοσίευμα:

Τι ξέρει ο κ. Αυγενάκης για την ΙΚΕ του «αγροτοαθλητισμού» ProΕxpo;

Στο Ελλαδιστάν… μπορεί μια ΙΚΕ (Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία), η οποία ιδρύθηκε στις 22/3/2022 με το ευτελές κεφάλαιο των 1.000 ευρώ, να έχει κάνει τζίρο μέχρι σήμερα πάνω από 1.000.000 ευρώ περίπου (χωρίς τον ΦΠΑ) και να παίρνει δουλειές από δύο άσχετα μεταξύ τους υπουργεία;

Μη βιαστείτε να απαντήσετε διότι οι αποκαλύψεις είναι συναρπαστικές.

Από δύο δραστηριότητες παντελώς άσχετες μεταξύ τους, από το υπουργείο Αθλητισμού αρχικά και στη συνέχεια από το Αγροτικής Ανάπτυξης, η συγκεκριμένη ΙΚΕ που σας αποκαλύπτουμε σήμερα -με άγνωστο αλλά αξιοθαύμαστο τρόπο- έχει καταφέρει να παίρνει αρκετές απευθείας αναθέσεις, αν και τυπικά δεν έχει τα προσόντα να συμμετέχει σε διαγωνισμούς άνω των 30.000 ευρώ.

Από σύμπτωση η δράση της εταιρείας ξεκίνησε όταν ήταν υφυπουργός Αθλητισμού ο Λευτέρης Αυγενάκης και συνέχισε πάλι από σύμπτωση όταν πήγε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ο Λευτέρης Αυγενάκης… Η εταιρεία δηλαδή κινείται ανάλογα με τα πόστα του υπουργού, γεγονός που βάζει τον καθένα σε περίεργους συνειρμούς…

Από το ρεπορτάζ της «Political» προκύπτει ότι η εταιρεία έχει την επωνυμία ProΕxpo και μοναδική μέτοχος είναι μια κυρία Παντελίτσα Κύρκα, όπως μπορείτε να δείτε από το έγγραφο του ΓΕΜΗ που παρουσιάζουμε. Η ταπεινή και αξιοθαύμαστη αυτή ΙΚΕ των 1.000 ευρώ έχει καταφέρει κάτι ξεχωριστό: να ενώσει δύο εκ πρώτης όψεως διαφορετικούς και απομακρυσμένους τομείς επιχειρηματικής δραστηριότητας, τον Αθλητισμό και την Αγροτική Ανάπτυξη, με τις περίπου 74 συμβάσεις που έχει «κερδίσει». Θα μπορούσε να διεκδικήσει επάξια τον τίτλο «Η ΙΚΕ του… αγροτοαθλητισμού». Άλλωστε, μόνο ως επιτυχία μπορεί κάποιος να χαρακτηρίσει τη συγκεκριμένη διαδρομή.

Κύριε Αυγενάκη, το νόμιμο δεν είναι και ηθικό…

Από το site της εταιρείας φαίνεται ότι ασχολείται με διοργάνωση συνεδρίων. Όμως, μισό λεπτό, εκτός από τη νομική διάσταση του θέματος, όπου όλα μπορεί να είναι κρυστάλλινα και νομότυπα, υπάρχουν και ορισμένα ερωτήματα ηθικού ενδιαφέροντος. Βλέπετε, ό,τι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό. Και υπάρχει σίγουρα σοβαρό πολιτικό ζήτημα όταν μια εταιρεία αλλάζει υπουργεία ακολουθώντας τις μετακινήσεις ενός υπουργού. Τότε όντως κάτι περίεργο συμβαίνει που χρήζει διερεύνησης από τις ελεγκτικές αρχές και βέβαια και από το γραφείο του πρωθυπουργού.

Θέτουμε λοιπόν τα εξής ερωτήματα:

1. Ο κ. Αυγενάκης γνωρίζει για την ύπαρξη της ΙΚΕ και τα έργα που αναθέτει απευθείας το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στη συγκεκριμένη εταιρεία;

2. Ο κ. Αυγενάκης γνωρίζει ότι η συγκεκριμένη ΙΚΕ έπαιρνε έργα από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, στο οποίο ο ίδιος προΐστατο μέχρι το 2023;

3. Μπορεί ο κ. Αυγενάκης να δώσει κάποια εξήγηση πώς είναι δυνατόν, όταν έφυγε το καλοκαίρι του 2023 από το Αθλητισμού και πήγε στο Αγροτικής Ανάπτυξης, η συγκεκριμένη εταιρεία να έφυγε από το Αθλητισμού και να άρχισε να παίρνει έργα από το Αγροτικής Ανάπτυξης; Διαβολική σύμπτωση; Δεν γνωρίζουμε, ούτε θέλουμε να βγάλουμε βιαστικά συμπεράσματα. Κάποιοι βέβαια βιάστηκαν να προεξοφλήσουν ότι η συγκεκριμένη υπόθεση θα προκαλέσει αναστάτωση στο Μέγαρο Μαξίμου και το πρωθυπουργικό περιβάλλον. Εμείς δεν είμαστε μάντεις κακών. Θα μείνουμε απλώς στα γεγονότα.

4. Πώς η συγκεκριμένη ΙΚΕ «μετακόμισε» από το ένα υπουργείο στο άλλο όταν άλλαξε πόστο στην κυβέρνηση ο κ. Αυγενάκης; Αυτό είναι πρωτοφανές στα πολιτικά χρονικά. Να μετακινείται ένας υπουργός και μαζί του και μια εταιρεία που λαμβάνει έργα από το υπουργείο; Δεν το λες και φυσιολογικό.

5. Έχει κάποια άλλη σχέση ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης με τη συγκεκριμένη «χρυσή» εταιρεία;

Όλα τα παραπάνω δεν είναι δυνατόν να περάσουν απαρατήρητα, ούτε να κρυφτούν κάτω από το χαλί.

Στο book της εταιρείας πάντως παρουσιάζονται πολλές φωτογραφίες του Λευτέρη Αυγενάκη όταν ήταν στο υπουργείο Αθλητισμού σε διάφορα συνέδρια που διοργάνωνε η συγκεκριμένη εταιρεία. Συνεπώς το πιθανότερο είναι ότι γνωρίζει ο υπουργός. Αλλά ακόμη και αν δεν ξέρει, σήμερα έμαθε, οπότε ο άνθρωπος να διερευνήσει τη σύμπτωση και σίγουρα να δώσει επαρκείς απαντήσεις για να μη δημιουργούνται σκιές…

Πηγή: political.gr

Δεύτερο δημοσίευμα από άλλο site , για κο Αυγενάκη

Ανατρέξαμε στην ιστοσελίδα της ProExpo και διαπιστώσαμε ότι οι φωτογραφίες στην ενότητα «ΑΛΜΠΟΥΜ» αφορούν αποκλειστικά εκδηλώσεις του υπουργείου Αθλητισμού επί Αυγενάκη.Οι δράσεις ως υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στην «Διαύγεια» του ΥΠΑΑΤ. που αφορούν αποφάσεις στην ProExpo, με απευθείας αναθέσεις, είναι οι παρκάτω:

 • 25-7-2023 Ανάθεση για την ενοικίαση του χώρου – κατασκευή περιπτέρου στην Παγκρήτια Αγροκτηνοτροφική Έκθεση Αρκαλοχωρίου (26-31 Ιουλίου 2023) στο πλαίσιο του έργου «ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΠΑΑ 2014-2020» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014-2020: 31.000 ευρώ (με ΦΠΑ)
 • 7-9-2023 Ανάθεση του catering για τη συμμετοχή του ΥΠΑΑΤ στην 87η ΔΕΘ: 3.000 ευρώ
 • 11-9-2023 Έγκριση απευθείας ανάθεσης για τις προμήθειες που απαιτούνται στο πλαίσιο της 87ης ΔΕΘ σύμφωνα με τις ανάγκες της Δ/νσης Προώθησης Γεωργικών Προϊόντων: 34.800 ευρώ (με ΦΠΑ)
 • 29-9-2023 Απευθείας ανάθεση παροχής υπηρεσιών που αφορά στην ενοικίαση αίθουσας Συνεδριακού χώρου μετά του απαραίτητου εξοπλισμού, στο πλαίσιο της συμμετοχής του ΥπΑΑΤ, στην Ημερίδα «Παράγω βιολογικά» για τον εορτασμό της ημέρας της βιολογικής παραγωγής της Ε.Ε, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 30 Σεπτεμβρίου στο Ηράκλειο της Κρήτης: 17.000 ευρώπουλα (χωρίς ΦΠΑ). Η απόφαση αναφέρει ότι η ανάθεση γίνεται στην εν λόγω εταιρία «λόγω αποκλειστικότητας»! Τι εννοεί ο ποιητής; Οτι μια εταιριούλα με έδρα τη Νέα Ιωνία Αττικής είναι η μόνη που μπορεί να νοικιάσει συνεδριακό χώρο στο Ηράκλειο Κρήτης; ‘Η ότι η εν λόγω εταιριούλα πρέπει να παίρνει αποκλειστικά τις «δουλειές» του ΥΠΑΑΤ;
 • 16-11-2023 Ανάθεση για την έκδοση ημερολογίου/ατζέντας έτους 2024 και σημειωματάριου, στο πλαίσιο του έργου «YΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ» του Προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014-2020»: 33.430 ευρώ (με ΦΠΑ) για 3.000 ημερολόγια και 800 σημειωματάρια (8,64 ευρώ το κάθε ημερολόγιο και 10,17 ευρώ το κάθε σημειωματάριο!)
 • 21-12-2023 Απευθείας ανάθεση, για την προμήθεια δώρων για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων που θα προσφέρει ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε Διεπαγγελματικές Οργανώσεις και Φορείς του Τομέα Κτηνοτροφίας και Γεωργίας στο Εσωτερικό: 21.700 ευρώ (με ΦΠΑ)
 • 26-1-2024 Απευθείας ανάθεση για την αγορά έξι (6) εθιμοτυπικών δώρων, τα οποία θα προσφέρει ο Υπουργός Α.Α.Τ στους επίσημους προσκεκλημένους του, στα πλαίσια της 30ης Agrotica: 750 ευρώ
 • 29-1-2024 Απευθείας ανάθεση για την κάλυψη δαπάνης προμήθειας οικολογικών σημειωματάριων Α5 με στυλό, σετ γλαστράκια με 5 είδη σπόρων – φυτών και αγορά φυτών – λουλουδιών, για την συμμετοχή στην 30η AGROTICA του ΥΠΑΑΤ: 35.500 ευρώ (με ΦΠΑ). Τα… οικολογικά μπλοκάκια χρεώθηκαν 12.400 ευρώ, τα… γλαστράκια με τους σπόρους 18.600 ευρώ και τα φυτά-λουλούδια 4.500 ευρώ. Πόσα τεμάχια από το κάθε είδος δεν αναφέρεται.
 • 29-1-2024 Απευθείας ανάθεση για τις υπηρεσίες ζωντανής μετάδοσης – live streaming στο πλαίσιο συμμετοχής του Υπουργείου σε εκθέσεις που λαμβάνουν χώρα σε διεθνές ή εθνικό επίπεδο για τη διάρκεια του τρέχοντος έτους: μέχρι 37.200 ευρώ (με ΦΠΑ)
 • 29-1-2024 Απευθείας ανάθεση για την προμήθεια πάνινων τσαντών στο πλαίσιο συμμετοχής του Υπουργείου σε εκθέσεις που λαμβάνουν χώρα σε διεθνές ή εθνικό επίπεδο για τη διάρκεια του τρέχοντος έτους: 37.200 ευρώ (με ΦΠΑ)
 • 13-2-2024 Ανάθεση για τη δημιουργία και προμήθεια επαγγελματικών καρτών και κονκάρδες στο πλαίσιο του έργου «ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΠΑΑ 2014-2020» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014-2020: 3.088,84 ευρώ (με ΦΠΑ)
 • 20-2-2024 Ανάθεση του Έργου: «Διοργάνωση συνεδρίου Αλιείας και Υδατοκαλλιέργειας 2024 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων»: 37.200 ευρώπουλα (με ΦΠΑ)
 • 23-2-2024 Απευθείας ανάθεση υπηρεσιών οργάνωσης, διαχείρισης, διαφήμισης και προώθησης του «Συνεδρίου Αλιείας και Υδατοκαλλιέργειας 2024: Γαλάζιοι Ορίζοντες» το οποίο θα διεξαχθεί στις 24 και 25 Φεβρουαρίου 2024, στις Αποθήκες του Παλαιού Ελαιουργείου Ελευσίνας: 24.800 ευρώ (με ΦΠΑ)
 • 23-2-2024 Απευθείας ανάθεση υπηρεσιών παροχής γευμάτων για τους συνέδρους και ομιλητές του «Συνεδρίου Αλιείας και Υδατοκαλλιέργειας 2024: Γαλάζιοι Ορίζοντες» το οποίο θα διεξαχθεί στις 24 και 25 Φεβρουαρίου 2024, στις Αποθήκες του Παλαιού Ελαιουργείου Ελευσίνας: 10.000 ευρώ (με ΦΠΑ)

ΠΗΓΗ: eksegersi.gr

Aυγενάκη, πες αλεύρι… | Πολιτική | Eksegersi.gr

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ