Πέμπτη, 26 Μαρτίου, 2026
spot_img
spot_img
spot_img

Ακτινίδιο: προβλέψεις για αυξημένη παραγωγή το 2026/27

spot_img
spot_img

Η Zespri δημοσίευσε τις πρώτες οδηγίες της προς τους καλλιεργητές για τη σεζόν 2026/27, παρέχοντας μια πρώιμη εικόνα των αναμενόμενων αποδόσεων καθώς ξεκινά η νέα σεζόν.

Ο έμπορος ακτινιδίων δημοσιεύει ενδεικτικές προβλέψεις τον Μάρτιο, όταν τα φρούτα πρώιμης σεζόν θα φτάσουν στην αγορά, με προβλεπόμενες αποδόσεις σε παρόμοια επίπεδα με την εποχή του 2025.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Jason Te Brake λέει ότι ενώ το γεωπολιτικό περιβάλλον είναι δυναμικό, η σεζόν 2026/27 ξεκίνησε καλά, με τον κλάδο να σημειώνει καλή πρόοδο με τη συγκομιδή, υποστηρίζοντας ένα γρήγορο ξεκίνημα με μια ακόμη μεγάλη σοδειά περίπου 220 εκατομμυρίων δίσκων προς πώληση.

«Η συγκομιδή RubyRed πλησιάζει στο τέλος της, με σχεδόν όλα τα πέντε εκατομμύρια δοχεία της φετινής σεζόν να έχουν ήδη συσκευαστεί. Με τους όγκους πωλήσεων της RubyRed να έχουν αυξηθεί από περίπου τρία εκατομμύρια δοχεία πέρυσι, τα προγράμματα πωλήσεών μας έχουν επεκταθεί ώστε να συμπεριλάβουν για πρώτη φορά την Αυστραλία, το Βιετνάμ και τον Καναδά. Η συγκομιδή SunGold βρίσκεται επίσης σε εξέλιξη.»

«Παρά την αυξημένη γεωπολιτική αβεβαιότητα από τη συνεχιζόμενη ένταση στη Μέση Ανατολή, το πρόγραμμα ναυτιλίας μας προχωρά καλά, με τα φρούτα να εισέρχονται σταθερά στην αγορά, με τα φρούτα να αποστέλλονται στην Ευρώπη μέσω της Διώρυγας του Παναμά.»

«Έχουμε μια ισχυρή σειρά πλοίων που φτάνουν στη Νέα Ζηλανδία τις επόμενες εβδομάδες και συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με τους μακροχρόνιους ναυτιλιακούς μας εταίρους για την παρακολούθηση του αναμενόμενου αντίκτυπου του κόστους μεταφοράς.»

«Οι αρχικές μας προβλέψεις αντικατοπτρίζουν τη θετική ζήτηση για τα φρούτα μας και την άρση των αμερικανικών δασμών, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη τις υποθέσεις σχετικά με το κόστος των καυσίμων και των εμπορευμάτων με βάση τις πιο πρόσφατες διαθέσιμες πληροφορίες, καθώς και τον εκτιμώμενο αντίκτυπο από τη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή, λαμβάνοντας υπόψη την πιθανότητα ευρύτερης διαταραχής της αλυσίδας εφοδιασμού».

Η Zespri αναμένει επίσης ότι θα δει συνεχιζόμενη κίνηση στις θέσεις της σε συνάλλαγμα αυτή τη σεζόν λόγω του μεταβαλλόμενου περιβάλλοντος, με την αρχική της πρόβλεψη να αντικατοπτρίζει θετικές κινήσεις με το ευρώ και το κινεζικό γιουάν, οι οποίες αντισταθμίζονται από καθοδικές κινήσεις στη θέση της με το δολάριο ΗΠΑ, το ιαπωνικό γεν και το κορεατικό γουόν.

Ο κ. Te Brake λέει ότι οι προβλέψεις του Μαρτίου είναι μια προκαταρκτική πρόβλεψη, με τις προβλέψεις να ενημερώνονται κατά τη διάρκεια του έτους όταν υπάρχει μια πιο σταθερή εικόνα για την απόδοση των φρούτων και της αγοράς, καθώς και για την κλίμακα και τη διάρκεια της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Άννα Κρος
Ζέσπρι
Τηλ.: +64 27 316 7777
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: [email protected]
www.zespri.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ