Σήμερα νωρίς το μεσημέρι έγινε προσθήκη περίπου 35 τρακτέρ από την περιοχή των Φαρσάλων στο μπλόκο της Νίκαιας
Υπήρξε μια προ-συγκέντρωση κοντά στις 11πμ στην Βασιλί Φαρσάλων και μετά πήγανε προς τον κόμβο της Νίκαιας οι Φαρσαλινοί αγρότες με τα τρακτέρ τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένονται και άλλα τρακτέρ να προστεθούν από την περιοχή των Φαρσάλων στο μπλόκο της Ε.Ο. στον κόμβο της Νίκαιας.
Ανακοίνωση ΓΕΩΤΕΕ/ΚΕ υπέρ των αγροτών
Ανακοίνωση έβγαλε το παράρτημα του ΓΕΩΤΕΕ Κεντρικής Ελλάδας για τις αγροτικές κινητοποιήσεις όπου αναφέρει:
Η εικόνα των τρακτέρ στους εθνικούς δρόμους αποτελεί, έναν ισχυρό προβληματισμό για ολόκληρη την κοινωνία. Ωστόσο, πίσω από τις εικόνες έντασης κρύβεται μια σκληρή οικονομική πραγματικότητα που δεν μπορεί να αγνοηθεί, ανεξαρτήτως του πώς τοποθετείται κανείς πολιτικά απέναντι στις κινητοποιήσεις.
Η φετινή «έξοδος» των αγροτών δρόμους δεν έχει τα χαρακτηριστικά μιας τυπικής διεκδίκησης «περισσότερων παροχών». Μοιάζει περισσότερο με κραυγή αγωνίας ενός κλάδου που βλέπει την οικονομική του βιωσιμότητα να απειλείται όχι από έναν, αλλά από πολλούς αστάθμητους παράγοντες ταυτόχρονα.
Ο Έλληνας παραγωγός καλείται φέτος να λύσει έναν γρίφο χωρίς λύση. Τα προβλήματα ενιαία και διαχρονικά :
1) Κόστος Παραγωγής: Παρά την αποκλιμάκωση των τιμών ενέργειας διεθνώς, το κόστος στο χωράφι (πετρέλαιο, εφόδια, ανταλλακτικά) παραμένει σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.
2) Κλιματική Κατάρρευση: Οι πληγές από τον «Daniel» στη Θεσσαλία και την ξηρασία στην υπόλοιπη χώρα δεν έχουν κλείσει. Η παραγωγή μειώθηκε, άρα και το προσδοκώμενο έσοδο.
3) Κρίση Ρευστότητας: Όπως έχουμε αναλύσει, οι καθυστερήσεις και τα προβλήματα στις πληρωμές των κοινοτικών ενισχύσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) στέρησαν από τον αγρότη το αναγκαίο κεφάλαιο κίνησης τη στιγμή που το χρειαζόταν περισσότερο.
4) Έργα υποδομής: Οι υδατικές ανάγκες της Θεσσαλίας δημιουργούν την απαίτηση της επίλυσης αυτού του προβλήματος άμεσα. Τόσο με την μεταφορά νερού όσο και με ουσιαστικά έργα που θα υποβοηθήσουν την διαδικασία.
5) Κτηνοτροφία: Οι προβληματικές συνθήκες με την έξαρση των ζωονόσων δημιουργεί σταδιακά την πλήρη κατάρρευση του τομέα της κτηνοτροφίας στην Θεσσαλία.
Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα πρόβλημα που όλο το γεωτεχνικό χώρο τον βρίσκει ενωμένο και μαζικά ταυτισμένο με την αγωνία των αγροτών. Όλοι εμείς Γεωπόνοι, Δασολόγοι, Κτηνίατροι, Γεωλόγοι , Ιχθυολόγοι τόσο ως επιστήμονες ,όσο και ως μέλη της αλυσίδας της αγροτικής παραγωγικής διαδικασίας ,δηλώνουμε την πλήρη υποστήριξή μας στον τίμιο αγώνα των αγροτών και στα δίκαια αιτήματά τους. Έξω από κόμματα, ταυτότητες και πολιτικούς προσδιορισμούς. Είναι αδιαμφισβήτητη η υποχρέωσή μας να βρισκόμαστε δίπλα τους ,όπως κάνουμε πάντα, αλλά αυτές τις στιγμές ακόμα περισσότερο.
Είμαστε μαζί σας, όχι μόνο στα εύκολα αλλά και στα δύσκολα!
Όλη η κοινωνία πρέπει να είναι μαζί σας !















