Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η φιλοξενία τριών Γάλλων δημοσιογράφων στη Λέσβο, έπειτα από πρωτοβουλία του Ούζου Βαρβαγιάννη σε συνεργασία με την καταξιωμένη σεφ Ντίνα Νικολάου, σε μια στοχευμένη ενέργεια εξωστρέφειας προς τη γαλλική αγορά. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με αφορμή τον εορτασμό των 165 χρόνων από την ίδρυση της εταιρείας, με φόντο το Πλωμάρι και την ευρύτερη περιοχή, αναδεικνύοντας την αυθεντική ελληνική φιλοξενία, τη γαστρονομία και τον τοπικό πολιτισμό.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, οι δημοσιογράφοι επισκέφθηκαν, μεταξύ άλλων, το Μουσείο Ούζου Βαρβαγιάννη και το αποστακτήριο της οικογένειας, όπου παρουσιάστηκε η ιστορία και η τέχνη της απόσταξης του ούζου, που μετρά πάνω από 165 χρόνια παράδοσης. Οι καλεσμένοι δημοσιογράφοι απόλαυσαν μια πλούσια βιωματική εμπειρία και ήρθαν σε άμεση επαφή με τη γαστρονομία του νησιού, τις τοπικές, εκλεκτές πρώτες ύλες, αλλά και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του νησιού.
Η διαμονή των επισκεπτών ήταν ευγενική χορηγία του καταλύματος Ouzo Villas, που χάρη στις υποδομές και τις παροχές του, συνέβαλε καθοριστικά στη δημιουργία μιας ξεχωριστής εμπειρίας φιλοξενίας.
Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στη στρατηγική του Ούζου Βαρβαγιάννη για εξωστρέφεια, με στόχο τη σύνδεση του προϊόντος με τον σύγχρονο πολιτισμό και τη γαστρονομία. Η παρουσία της Ντίνας Νικολάου, πρέσβειρας της ελληνικής γαστρονομίας στη Γαλλία, ενίσχυσε το κύρος και τη συμβολική διάσταση της δράσης, προσφέροντας στους καλεσμένους ένα μοναδικό ταξίδι.
Το Ούζο Βαρβαγιάννη, μέσα από αυτή την ενέργεια, αναδείχθηκε για ακόμη μια φορά όχι απλώς ως προϊόν, αλλά ως φορέας της ελληνικής εξωστρέφειας και του σύγχρονου παραγωγικού πολιτισμού της χώρας.



