Δευτέρα, 30 Ιουνίου, 2025
spot_img
spot_img
spot_img

Νέοι αποκαλυπτικοί διάλογοι για ΟΠΕΚΕΠΕ έρχονται από Κρήτη

spot_img
spot_img

Με βάση πληροφορίες  και αποσπάσματα συνομιλιών, στην Κρήτη είχε διαμορφωθεί «πολεμικό κλίμα», σχεδόν εμφύλιο, με τους μεν και τους δε. Ο «Φραπές» πάντως σε πολλές επικοινωνίες καταφέρεται με πολύ άσχημα λόγια κατά τον Αυγενάκη-Ζερβού, καθώς μεταξύ άλλων υπήρχε η πεποίθηση ότι αμφότεροι προωθούσαν τα συμφέροντα Ζωνιανών σε βάρος τους. Σε αποσπάσματα συνομιλιών, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Cretalive.gr, φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο Γιώργης Ξυλούρης θεωρεί ότι Αυγενάκης-Ζερβός επιδιώκουν να τους καταστρέψουν, παίζοντας τα δικά τους παιχνίδια με άλλους.

Σε επικοινωνία του Γιώργου Ξυλούρη με τον Γιώργο Στρατάκο, φέρεται να λαμβάνει χώρα η εξής συνομιλία:

Ξυλούρης: Γιώργη πώς θα ξεμπλέξω με την π…. τον Αυγενάκη και τον Ζερβό, μπορείς να μου πεις;

Στρατάκος: Κοίταξε να δεις, το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να τους κλαδέψουμε

Ξυλούρης: Ααα

Στρατάκος: να φύγει από μέσα ο Ζερβός, άμα φύγει ο Ζερβός;

Ξυλούρης: Ο Ζερβός είναι πακέτο με τον …, γι’ αυτό μου κάνανε και τα αχρεωστήτως καταβληθέντα, ενώ είχε καταθέσει λέει ενστάσεις

Στρατάκος: Κοίταξε να δεις, τώρα είναι να κάνουνε, μόλις τελειώσουν οι πληρωμές, είναι να γίνουν οι αλλαγές των διευθυντών

Ξυλουρης: Ναι

Στρατάκος: θα στείλουμε τον …στα πέρα γ@μιδι@, λοιπόν, παπ

Ξυλούρης: Ντάξει

Στρατακος: έτσι;

Ξυλούρης: ε, να τελειώνουμε

Στρατάκος: και σιγά-σιγά να καθαρίσουμε την μπουγάδα

Ξυλούρης: το θέμα είναι ότι μου τα χούνε βεβαιώσει και με γ@μήσανε

Σε άλλη επικοινωνία  του Γιώργου Ξυλούρη με τον Κυριάκο Μπαμπασίδη, φέρεται να εξελίσσεται η εξής συνομιλία:

Μπαμπασίδης: η κυρία Τυχεροπούλου ζητάει να την παραπέμψω στον Υπουργό, λέει

Ξυλούρης: και;

Μπαμπασίδης: Επειδή την παρέπεμψα στο Πειθαρχικό εγώ. Πάρ’ τα αρχ.. μου τώρα.

Ξυλούρης: τι ζητά;

Μπαμπασίδης: να, να ενημερωθεί ο υπουργός ότι την βγάζω σε Πειθαρχικό,. Τώρα που θα την βγάλω κι απ’ έξω, ας ενημερωθεί ότι θέλει, τελείωσε αυτό.

Ξυλούρης: α, να ενημερωθεί ο υπουργός

Μπαμπασίδης: ναι, ναι

Ξυλούρης: α, για να βάλουμε τον Αυγενάκη να πάρει τον Υπουργό, ε;

Τον έχει γράψει στα αρχιδ… του τον Αυγενάκη

-Για την Τυχεροπούλου ο Γιώργος Ξυλούρης είχε προβεί και σε καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία επικαλούμενος στοιχεία που έφθασαν στη διάθεση του με ανώνυμο φάκελο, όπως θα διαβάσετε παρακάτω.

Σε έτερη συνομιλία με τον Μπαμπασίδη, σε άλλη χρονική περίοδο, ο Ξυλούρης εμφανίζεται αγανακτισμένος και λέει εκνευρισμένος: «Τι θέλει ο … , τι θέλει; Να μας καταστρέψει θέλει ο Ζερβός και ο Αυγενάκης»

Σε μία ακόμα επικονωνία του Γιώργου Ξυλούρη με τον Στρατάκο, αναφέρεται κατά πληροφορίες:

Ξυλούρης: μπλέξαμε με τον π… τον Αυγενάκη

Στρατάκος: με τον μεγάλο έχεις μιλήσει;

Ξυλουρης: όχι

Στρατακος: πες του να πάρει ένα τηλέφωνο

Ξυλούρης: να πάρει, ποιον; Τον Τσιάρα;

Στρατάκος: μα, ναι ρε

Ξυλούρης: τον ακούει;

Στρατάκος: ναι, ναι, ναι

Ξυλούρης: την Τετάρτη

Στρατάκος: δηλαδή τον έχει πάρει ο Πιερρακάκης, να τον πάρει και ο…

Η καταγγελία του «Φραπέ» στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία!

Είναι αξιοσημείωτο ότι ο Γιώργος Ξυλούρης τον Φεβρουάριο του 2024 είχε προβεί σε αναφορά στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, καταγγέλλοντας τη διάπραξη αξιόποινων πράξεων από πρώην αρμόδιους διευθυντές του ΟΠΕΚΕΠΕ σχετικά με τις επιδοτήσεις. Ειδικότερα η καταγγελία  στοχοποιούσε την πρώην Διευθύντριας Άμεσων Ενισχύσεων και Αγοράς ΟΠΕΚΕΠΕ Βιβή Τυχεροπούλου αλλά και το πρόσωπο  του πρώην Διευθυντή Τεχνικών Ελέγχων ΟΠΕΚΕΠΕ, Παναγιώτη Θεοδωρόπουλο.

Ο Γιώργος Ξυλούρης υποστήριζε ότι τα στοιχεία είχαν περιέλθει στη διάθεση του με ανώνυμο φάκελο και στην αναφορά του έλεγε μεταξύ άλλων: «με την συγκάλυψη τους (των δύο) πληρώθηκαν παραγωγοί που δεν είχαν τις νόμιμες προϋποθέσεις. Απ’ ότι φαίνεται από τα παραπάνω στοιχεία, πληρώθηκαν, αναιτιολόγητα και άρα παράνομα, ακόμη και παραγωγοί που ήταν δεσμευμένοι, εξαιρούμενοι φυσικά από την δέσμευση, κατόπιν των ενεργειών των παραπάνω πρώην Διευθυντών, που ήταν αρμόδιοι.  Δηλαδή, όπως προκύπτει, εκμεταλλευόμενοι τη θέση τους και τις αρμοδιότητες τους, κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, με παράτυπες διαδικασίες, πληρώνουν κατά τη δική τους αυθαίρετη βούληση, μη δικαιούχους αγρότες, εξαιρώντας τους από τις δεσμεύσεις και με τον ίδιο αυθαίρετο και παράτυπο τρόπο δεσμεύουν άλλους, χωρίς αιτιολόγηση, εν γνώσει τους…».

Στην ίδια καταγγελία αναφερόταν ότι «παραγωγός με ΑΦΜ 176… έλαβε κοινοτικές ενισχύσεις για τα έτη 2022 και 2023 συνολικού ποσού 103.262 ευρώ, μολονότι δεν διέθετε ζωικό κεφάλαιο, γεγονός που είναι παράνομο», ενώ άφηνε να εννοηθεί ότι αυτό δεν ήταν μεμονωμένη περίπτωση.

ΠΗΓΗ: cretalive.gr

Σε εκπομπή του «ΣΚΑΪ» μίλησε για τα τεκταινόμενα ο Γιώργος Ξυλούρης (μετά το 2 λεπτό):

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ