Το 3ο Φεστιβάλ Οίνου, το οποίο έριξε αυλαία , διοργανώθηκε από την «ΕΝΟΑΘΕ- ΟΙΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ», σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την υποστήριξη του Δήμου Καρδίτσας, των Επιμελητηρίων Καρδίτσας, Τρικάλων, Μαγνησίας και Λάρισας καθώς και τον Εμπορικό Σύλλογο Καρδίτσας. Υπήρξε μεγάλη συμμετοχή κόσμου και εκθετών
ΟΜΙΛΙΕΣ
Ο ΥΠΑΑΤ Κ. Τσιάρας χαιρέτησε «πετυχημένη την διοργάνωση του Φεστιβάλ και δυναμικό τομέα που συνεχώς εξελίσσεται την αμπελοκαλλιέργεια και τα παραγόμενα κρασιά και αποστάγματα της Θεσσαλίας». Αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του Υπουργείου για τη στήριξη του κλάδου μέσα από τα προγράμματα αναδιάρθρωσης αμπελώνων, μεταποίησης, πιστοποίησης, τόνωσης των εξαγωγών σε τρίτες χώρες, μέσα από το Leader για τη στήριξη απομονωμένων περιοχών. Τέλος έκανε λόγο για εποικοδομητική συνεργασία του ΥΠΑΑΤ με την Περιφερειακή Αρχή του Δημ. Κουρέτα.
Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τους Βουλευτές της ΝΔ κ.κ. Γ. Κωτσό, Ασημ. Σκόνδρα, Αριστ. Σπάνια, τον Δήμαρχο Λίμνης Πλαστήρα Παν. Νάνο, τον αντιδήμαρχο Καρδίτσας Στεφ. Θεολόγη και τον αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Καρδίτσας Κ. Λαμπρόπουλο.
Στη συνέχεια ο Κ. Τσιλιλής, πρόεδρος ΕΝΟΑΘΕ, αντιπρόεδρος Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου μίλησε για τους οίνους ΠΟΠ/ΠΓΕ και τα αποστάγματα της Θεσσαλίας που αποτελούν μοχλό ανάπτυξης και ταυτότητας της Περιφέρειας και ο Θ. Καραθάνος, πρόεδρος Ένωσης Ελλήνων Οινολόγων, συνεργάτης Παν/μιου Θεσσαλίας, μέλος ΔΣ ΕΝΟΑΘΕ για τους οίνους και τα αποστάγματα, μέσα από την ιστορία, τις περιοχές και τις ποικιλίες τους».