Η εξαγορά της ΘΕΣ Γάλα από την οικογένεια Καντώνια μπορεί να αποτέλεσε έκπληξη για πολλούς, ωστόσο, όσοι γνωρίζουν την πορεία της η είσοδος σε
ένα νέο επιχειρηματικό τομέα δεν είναι κάτι νέο.
Τη δεκαετία του 1980 δραστηριοποιούταν στην κλωστοϋφαντουργία, μέσω της
Βιοκαρπέτ, αλλά αυτό δεν την εμπόδισε να μπει και στο αλουμίνιο (Cosmos Aluminium και αργότερα ΕΤΕΜ) και όπως αναφέρει ο Γιάννης Καντώνιας, “ήταν μια χρυσή απόφαση γιατί το αλουμίνιο στήριξε την κλωστοϋφαντουγία. Δεν προβληματιστήκαμε όταν αρχίσαμε να μιλάμε για το τρόφιμο και ειδικά για την ΘΕΣ Γάλα, ένα brand που ήταν και βλέπουμε ότι είναι ιδιαιτέρως αγαπητό στην Θεσσαλία”.
Έχοντας ξεκινήσει τη λειτουργία της ΘΕΣ Γάλα από τα μέσα του περασμένου Ιουλίου,
η οικογένεια Καντώνια σχεδιάζει σε “λευκό χαρτί” μια πιο παραδοσιακή μορφή διαχείρισης για το brand, βασικός προμηθευτής του οποίου παραμένει ο συνεταιρισμός.
Το αγελαδινό γάλα 1lt της ΘΕΣ Γάλα αλλά και τα τρία επιδόρπια (κρέμα βανίλια, κακάο και
ρυζόγαλο) είναι διαθέσιμα σε όλες τις μεγάλες αλυσίδες super market, στη μικρή λιανι-
κή αλλά και σε τοπικές αλυσίδες της Θεσσαλίας, ενώ πριν τα Χριστούγεννα στην γκάμα
των προϊόντων του προστέθηκε και το αγελαδινό γάλα με κακάο 330ml.
Επιδίωξη της εταιρείας είναι να ξεκινήσει να στήνει ιδανικά το δίκτυο διανομής της ΘΕΣ
Γάλα, να τοποθετήσει τα προϊόντα και σε νέα σημεία αλλά και να ενισχύσει το business
του PL, που μέχρι στιγμής είναι στο 25% του τζίρου, αυξάνοντάς το στο 50%.
Επιπλέον, αυτήν την περίοδο έχει ξεκινήσει συζητήσεις με ξενοδοχεία αλλά και
εταιρείες καφέ της Θεσσαλίας για ενδεχόμενη συνεργασία. Στο πλαίσιο αυτό, το
τμήμα έρευνας και ανάπτυξης εξετάζει τη δημιουργία νέων προϊόντων όπως είναι
το κεφίρ.
Τέλος, στο πλάνο της οικογένειας περιλαμβάνονται και επενδύσεις στις εγκαταστάσεις
της ΘΕΣ Γάλα στην Φαλάνη Λάρισας.
ΠΗΓΉ: FnB Daily-Στέλλα Αυγουστάκη
ΘΕΣΓΑΛΑ: νέα προϊόντα και επενδύσεις στην Φαλάνη Λάρισας
Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google