Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου, 2024
spot_img
spot_img
spot_img

Eκδήλωση γευσιγωσίας “Ελληνικό Απόσταγμα”

spot_img

Το Ελληνικό Απόσταγμα στα καλύτερά του

Η συναρπαστική εκδήλωση γευσιγωσίας Ελληνικό Απόσταγμα επιστρέφει στο Ωδείο Αθηνών την Κυριακή 21 Ιανουαρίου,πιο επίκαιρη από ποτέ δεδομένης της στροφής του καταναλωτικού κοινού προς τα επώνυμα, υψηλής ποιότητας ελληνικά αποστάγματαπου συνεχώς κερδίζουν νέα μερίδια αγοράς.

Το Ελληνικό Απόσταγμαείναι η μόνη έκθεση στην Ελλάδα αφιερωμένη αποκλειστικά στα  ελληνικά ποτά και αποστάγματα,με 30 επιχειρήσεις απ’ όλη τη χώρα να παρουσιάζουν προς γευστική δοκιμήπερισσότερα από 130 προϊόνταόπως: τσίπουρανέαςεσοδείας και παλαιωμένα,με ή χωρίς γλυκάνισο, ούζα απλά και premium, τσικουδιές από την Κρήτη, αποστάγματα σταφυλήςφρέσκα και παλαιωμένα, μπράντι, περίτεχνα τζιν, ενδιαφέροντα βερμούτ καιμοναδικά λικέρ, όλα τους υπερήφανα ελληνικά.

Η ανάπτυξη του τυποποιημένου τσίπουρου (ακόμα και σε εκδοχές παλαίωσης που συγκλονίζουν) είναι γεγονός, τάση ωστόσοέχει γίνει και το premium ούζο με ρηξικέλευθες αποστάξεις που έχουν προσδώσει νέες γευστικές διαστάσεις στο εθνικό μας ποτό.Πρωταγωνιστικό ρόλο στην έκθεση διεκδικούν και τα πιο απαλά στη γεύσηαποστάγματα σταφυλής, καθώς και πολλά νέα και ανατρεπτικά προϊόντα, όπως για παράδειγμα τα αρωματισμένα με διάφορα βότανα, καρπούς και μπαχαρικά ελληνικά τζιν, τα ιδιαιτέρως υψηλής ποιότητας βερμούτ και τα ανεπανάληπτα λικέρ που,εναρμονισμένα με την τάση για ποτά με γηγενή στοιχεία της προέλευσής τους, «μυρίζουν Ελλάδα».Μάλιστα, όλα αυτά μετακινούνται με γοργούς ρυθμούς από το ράφι της παράδοσης στα σέικερδημιουργικών μπαρτέντερ και στα τραπέζια της υψηλής εστίασης.

Μιλώντας για μπαρτέντερ το μυαλό αναπόφευκτα πάει στην κατηγορία των κοκτέιλ,τα οποίααν και συνεχίζουν να είναι η νούμερο 1 τάσηπαγκοσμίως, έχουν σαφώς επηρεαστεί από την τάση της «τοποφαγίας» (locavore), με αποτέλεσμα τα ελληνικά ποτά και αποστάγματα να συμμετέχουν πλέον όλο και πιο συχνά στις συνταγές Ελλήνων μπαρτέντερ. Αυτός είναι και ο λόγος που στη φετινή έκθεση τα μπαρ «Baba-au-Rum»και «42» θα δημιουργήσουν επί τόπουκοκτέιλ με ελληνικά ποτάυπό την αιγίδα του Συνδέσμου Ελλήνων Παραγωγών Αποσταγμάτων & Αλκοολούχων Ποτών (ΣΕΑΟΠ).

Εκθέτες, αποστάγματα, παράλληλες εκδηλώσεις και προπώληση εισιτηρίων,στο www.apostagmata.gr. Είσοδος: 12€ με προπώληση και 15€ στην είσοδο(φοιτητές: 12€ και 10€, αντίστοιχα). Περιλαμβάνεται κατάλογος και ποτήρι γευστικής δοκιμής. Ώρες λειτουργίας: 13:00 – 20:00.

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ