Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Νέων Επιχειρηματιών ΕΣΥΝΕ Θεσσαλίας, ανακοινώνει τη διοργάνωση του 3ου Thessaly Wine Festival, την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022, στον Πολυχώρο Eκδηλώσεων Ergon Showground, Γιαννιτσών & Λαχανά, Συγκρότημα Tσαλαπάτα.
Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας & Σποράδων, τα Eπιμελητήρια Μαγνησίας, Καρδίτσας, Τρικάλων & Λάρισας, η ΠΕΔ Θεσσαλίας και η ΕΝΟΑΘΕ (Οίνοι & Αποστάγματα Θεσσαλίας).
Έπειτα από τη μεγάλη επιτυχία και τη θερμή απήχηση, της οποίας τύχανε τα προηγούμενα δύο φεστιβάλ από το θεσσαλικό κοινό και μετά τη μακρά περίοδο εσωστρέφειας, που έφερε η πανδημία του covid-19, ο ΕΣΥΝΕ ξεκινά δυναμικά έναν νέο κύκλο διεξαγωγής των Φεστιβάλ Θεσσαλικού Οίνου, με φετινή στάση στην όμορφη πόλη του Βόλου.
Στόχος αποτελεί η ανάδειξη των Θεσσαλικών ποικιλιών οίνου. Απευθύνεται σε οινοπαραγωγούς, οινόφιλους, επιχειρηματίες εστίασης και επαγγελματίες του οινικού κλάδου. Ανακαλύπτουμε τον πλούτο και την ποικιλομορφία της Θεσσαλικής Αμπελουργίας δίνοντας βήμα σε παραγωγούς από τους 4 νομούς της Θεσσαλίας.
Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει γευστικές δοκιμές κρασιών και τοπικών προϊόντων και Workshops.
Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί στις 11.00.
Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Φ Ε Σ Τ Ι Β Α Λ
11:00 | Επίσημη Έναρξη Φεστιβάλ
Χαιρετισμοί Επισήμων
11:30 | Χριστιάνα Καλογήρου
Γενική Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
“Αμπελοοινικός τομέας στη Θεσσαλία – Ασκούμενες πολιτικές του Υπ. Α.Α.Τ.”.
WORKSHOPS:
12:00 | Θάνος Καραθάνος
Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Οινολόγων | Μέλος Δ.Σ. της ΕΝΟΑΘΕ | Συνεργάτης Παν/μίου Θεσσαλίας
“Εξερευνώντας το θεσσαλικό αμπελώνα: Οινογνωστικό «ταξίδι» στα αμπελοτόπια και τις ποικιλίες της θεσσαλικής γης”. (για επαγγελματίες)
12:30 | Δημήτρης Κουρέτας
Καθηγητής Τμήματος Βιοχημείας & Βιοτεχνολογίας Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας |
Ιδρυτής FoodOxys
“Πιστοποίηση Ποιότητας Κρασιών. Έλεγχος Αντιοξειδωτικών”. (για επαγγελματίες)
13:00 | Βασίλης Κατσάρος
Sommelier | Οινοχόος
“Γίνε γευσιγνώστης σε μία ώρα!!” (για το κοινό)
18:00 | Λήξη Φεστιβάλ