Παρασκευή, 1 Μαρτίου, 2024

Ολοκληρώθηκε η εκδήλωση για το AGRIFOOD EXPORTS 360° στο Επιμελητήριο Αχαΐας

Ο οργανισμός«Νέα Γεωργία Νέα Γενιά»πραγματοποίησεεκδήλωση, στο πλαίσιο του προγράμματος AGRIFOOD EXPORTS 360°, με θέμα: «Η Σημασία των Εξαγωγών για τις Αγροδιατροφικές Επιχειρήσεις», την Πέμπτη 14 Ιουλίου στο Επιμελητήριο Αχαΐας. Η εκδήλωση ήταν μια πρωτοβουλία του Οργανισμού σε συνεργασία με τηνΠεριφέρεια Δυτικής Ελλάδαςκαι την υποστήριξη της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Την εκδήλωση και τους προσκεκλημένους χαιρέτισαν ο κ. Νεκτάριος Φαρμάκης, Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, η κα. Έφη Λαζαρίδου, Διευθύνουσα Σύμβουλος,Νέα Γεωργία Νέα Γενιά και οκ. ΓιάννηςΣμυρλής, Γεν. Γραμματέας ΥΠΕΞ &Πρόεδρος της Enterprise Greece.Μεταξύ των ομιλητών ήτανο κ. Γρηγόρης Σταματόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρείας Εξαγωγικών Πιστώσεων – Α.Ε., ο οποίοςάνοιξε τη συζήτηση αναφορικά με την εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων και την ανάγκη ασφάλισης των πιστώσεων για την ενίσχυση της εξαγωγικής δραστηριότητας. Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο κ. Πέτρος Σκούφης, Ωφελούμενος του AGRIFOOD EXPORTS 360° με Υποτροφία από την Περ. Δυτικής Ελλάδας, παρουσιάζοντας τα οφέλη που αποκόμισε από τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα κατάρτισης. O κ. Παναγιώτης Τζούδας, Οικονομικός Επόπτης του Επιμελητηρίου Αχαΐας τόνισε κατά την ομιλία του τη στήριξη που παρέχει το Επιμελητήριο στις τοπικές επιχειρήσεις. Με την σειρά του, ο κ. Γιώργος Μιμμής, Ωφελούμενος του προγράμματος με Υποτροφία από την Περ. Δυτικής Ελλάδας αναφέρθηκε στις εξαγωγικές πρακτικές που ακολουθεί η επιχείρησή του. Στη συνέχεια, ο κ. Δημήτρης Μίχος, Επικεφαλής Επιθεωρητής της ISO και της LETRINASAστάθηκε στο ρόλο της Πιστοποίησης στις εξαγωγές αγροτοδιατροφικώνπροϊόντων. Εκ μέρους της ΛΟΥΞ ΜΑΡΛΑΦΕΚΑΣ ΑΒΕΕ, o κ. Ιωάννης Γρίβας, Υπεύθυνος Εξαγωγών, ανέφερε τις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει μια μεγάλη εξαγωγική επιχείρηση. Κλείνοντας τον κύκλο των ομιλιών, ο κ. Χρήστος Γιαννακάκης, Πρόεδρος Εθνικής ΔιεπαγγελματικήςΠυρηνοκάρπων και  Αντιπρόεδρος της ΕΘΕΑΣστάθηκε στις ευκαιρίες που ανοίγονται και στα εργαλεία που δίνονται στις μικρότερες επιχειρήσεις και τις ενώσεις παραγωγών, ώστε να αποκτήσουν εξαγωγικό χαρακτήρα.

ΤοAGRIFOODEXPORTS 360°, το πρώτο εξειδικευμένο και πιστοποιημένο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης στην Ελλάδα, για εξαγωγές αγροδιατροφικών προϊόντων υλοποιείται για τρίτη χρονιά από τον οργανισμό «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά», μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Το πρόγραμμα απευθύνεται σε επιχειρηματίες, στελέχη επιχειρήσεων και συνεταιρισμών αλλά και σε παραγωγούς που επιθυμούν να αναπτυχθούν περαιτέρω εισάγοντας τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους σε αγορές εκτός συνόρων.

Αργυροί χορηγοί και χορηγοί υποτροφιών τουAGRIFOODEXPORTS 360° είναιοι εταιρίες BASF και ΛΕΤΡΙΝΑ και το Επιμελητήριο Φθιώτιδας. Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από την Ελληνική Εταιρεία Εξαγωγικών Πιστώσεων και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τελεί υπό την αιγίδα του Enterprise Greece, του Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ), του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ) και του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ