Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Αποζημίωση καρπόπτωσης πληγέντων αγροτών

Να αποζημιωθούν άμεσα οι πληγέντες από την καρπόπτωση ζήτησε ο Ι. Τζαμτζής από τον ΥΠΑΑΤ.

Στη διάρκεια σύσκεψης που είχε σήμερα στην Αθήνα με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γεώργιο Γεωργαντά και τη Γενική Γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων , Χριστιάνα  Καλογήρου ο Ιορδάνης Τζαμτζής παρέθεσε τα στοιχεία σχετικά με τις ζημιές στις δενδρώδεις καλλιέργειες στην Πέλλα, οι οποίες δεν καλύπτονται ασφαλιστικά από τον ΕΛΓΑ.

Τόνισε τα σοβαρότατα προβλήματα καρπόπτωσης και τις μεγάλες απώλειες που αναμένονται στην παραγωγή πολλών ποικιλιών ροδακινιάς, βερικοκιάς, νεκταρινιών, δαμάσκηνων, κερασιών και ξεκαθάρισε ότι οι περιπτώσεις αυτές θα πρέπει να αποζημιωθούν.

Ο κ. Τζαμτζής ενημέρωσε τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης σχετικά με τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, στην Έδεσσα, παρουσία του Πρόεδρου του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζου. Τόνισε ότι ήδη οι Υπηρεσίες της Π.Ε. Πέλλας συγκεντρώνουν τα απαραίτητα στοιχεία και σύντομα θα καταθέσουν, στο ΥΠΑΑΤ και τον ΕΛΓΑ, το πόρισμα σχετικά με το εύρος των ζημιών και το πρόβλημα καρπόπτωσης που διαπιστώνεται σε μεγάλο βαθμό στις παραπάνω ποικιλίες δέντρων. Ο κ. Τζαμτζής έδωσε έμφαση στην ανάγκη να αποζημιωθούν από την Κυβέρνηση και αυτές οι περιπτώσεις, διότι εκτιμάται ότι θα είναι σοβαρότατο το πλήγμα στο εισόδημα των καλλιεργητών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας έθεσε και το ζήτημα της αποζημίωσης των κερασιών που υπέστησαν ζημιές, πέρυσι, σε προανθικό στάδιο, οι οποίες δεν καλύπτονται από τον ΕΛΓΑ, και έλαβε τη διαβεβαίωση ότι αύριο (19/5) θα δημοσιευθεί η απόφαση στο ΦΕΚ, βάσει του οποίου ο ΕΛΓΑ θα καταβάλει άμεσα τις αποζημιώσεις στους δικαιούχους. Με ικανοποίηση πληροφορήθηκε από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γεώργιο Γεωργαντά, ότι για πρώτη φορά η Κυβέρνηση προχώρησε σε νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να αποζημιωθούν οι αγρότες που εμπίπτουν στην κατηγορία αυτή. Μάλιστα η σχετική απόφαση έχει ήδη υπογραφεί τόσο από τον ίδιο τον κ. Γεωργαντά όσο και από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη.

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ