Σάββατο, 1 Απριλίου, 2023

3αλφα: Επένδυση 1 εκατ. ευρώ στον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων

Επένδυση που ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ ολοκλήρωσε η 3αλφα – ΑΦΟΙ Κ. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Α.Ε.Β.Ε. στο πλαίσιο του επιχειρηματικού της πλάνου της με στόχο την ισορροπία μεταξύ ανάπτυξης μέσω τεχνολογικής αναβάθμισης και την εξοικονόμηση των φυσικών πόρων.

Ειδικότερα, η εταιρεία επέκτεινε τη δυναμικότητα της υφιστάμενης μονάδας, με μία νέα υπερσύγχρονη μηχανή συσκευασίας, κάνοντας σταδιακά πράξη την βιώσιμη ανάπτυξή της.Η νέα αυτή επένδυση έρχεται να προστεθεί στον μηχανολογικό εξοπλισμό του εργοστασίου παραγωγής της 3αλφα, αυξάνοντας τη δυναμικότητα στις retail συσκευασίες κατά 40%. Η πλήρως αυτοματοποιημένη γραμμή περιλαμβάνει επεξεργασία, συσκευασία και εγκιβωτισμό με δυναμικότητα 2500 kg/h, αντικαθιστώντας τη πλαστική δευτερογενή συσκευασία από πλαστικό σε χαρτοκιβώτιο από ανακυκλωμένο υλικό με αποτέλεσμα την μείωση της χρήσης του πλαστικού κατά 14 τόνους τον χρόνο.

Παράλληλα, ενισχύεται η ασφάλεια των παραγόμενων προϊόντων με ειδικά σχεδιασμένα κόσκινα, αυτόματο ανιχνευτή ακτινών Χ (X ray) και αυτόματο ανιχνευτή μετάλλων (metal detector) για την απομάκρυνση ξένων υλών.

Η επένδυση πραγματοποιήθηκε με ιδία συμμετοχή της 3αλφα – ΑΦΟΙ Κ. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Α.Ε.Β.Ε. ύψους  891.226,72 ευρώ και επιχορήγηση 222.806,68 ευρώ μέσω του καθεστώτος ενισχύσεων «Γενική Επιχειρηματικότητα» του αναπτυξιακού ν. 4399/2016.

Ο Θέμης Ζηκάκης, διευθυντής Παραγωγής της 3αλφα – ΑΦΟΙ Κ. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Α.Ε.Β.Ε., με την ολοκλήρωση της επένδυσης δήλωσε «Με σεβασμό στο περιβάλλον και με κύριο γνώμονα την διάθεση ασφαλών και υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας προϊόντων στους καταναλωτές, συνεχίζουμε να επενδύουμε σε υψηλής ακρίβειας μηχανολογικό εξοπλισμό, στον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεών μας, στην έρευνα, στην ανάπτυξη και στον εμπλουτισμό του προϊοντικού μας χαρτοφυλακίου ακολουθώντας υπεύθυνες πρακτικές».

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ