Κυριακή, 2 Απριλίου, 2023

Στην επιτροπή ερημοποίησης του ΥΠΑΑΤ ο Νίκος Δαναλάτος

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΓΣΛ δεκτό έγινε το αίτημα, που υπέβαλε στην ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο Γεωπονικός Σύλλογος Λάρισας, σε συνεργασία με το Παράρτημα Κεντρικής Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. για την συμμετοχή εκπροσώπου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην Εθνική Επιτροπή, σκοπός της οποίας είναι η επικαιροποίηση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Ερημοποίηση.

Οπότε αναμεταξύ των 18 μελών της Επιτροπής είναι και ο Νικόλαος Δαναλάτος, γεωπόνος , Καθηγητής Γεωργίας και Οικολογίας Φυτών Μεγάλης Καλλιέργειας στην Σχολή Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Όπως δήλωσε πρόσφατα ο Υπουργός του Υπ.Α.Α.Τ. κ. Σπ. Λιβανός «το 50% του ελλαδικού χώρου κινδυνεύει με ερημοποίηση μέσα στην επόμενη 20ετία, σύμφωνα με την προβολή των σεναρίων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μιας και τα προηγούμενα χρόνια δεν έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες, που είχε συμβουλεύσει η αρμόδια Εθνική Επιτροπή κατά της Ερημοποίησης. Το ΥΠΑΑΤ θα ξεκινήσει μια ευρύτερη καμπάνια για το θέμα της ερημοποίησης αλλά και της κλιματικής αλλαγής γενικότερα, με την ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση, όχι μόνο των ειδικών επιστημόνων, αλλά ευρύτερα του συνόλου της κοινωνίας. Στοχεύουμε στον διάλογο με όλους τους ενεργούς πολίτες».

Από την πλευρά τους οι διοικήσεις του Γεωπονικού Συλλόγου Λάρισας και του Παραρτήματος Κεντρικής Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την συμμετοχή του κ. Δαναλάτου στην Εθνική Επιτροπή, δηλώνουν δε ότι θα στηρίξουν την ενημερωτική καμπάνια του Υπουργείου και θα βρίσκονται στη διάθεση της Επιτροπής και κάθε άλλου αρμόδιου Φορέα που θα αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες. «Ο χρόνος δεν είναι σύμμαχός μας, πρέπει να βιαστούμε και να κινηθούμε σε πνεύμα συνεργασίας» καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ