Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Φυτοπροστατευτικό σκεύασμα για την Ελιά

Σύμφωνα με το δτ της εταιρείας FMC αναφέρεται: Σας ενημερώνουμε πως το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων χορήγησε άδεια διάθεσης στην αγορά στο εντομοκτόνο NTEKOR®40 EC (δραστική ουσία: Dimethoate), για περιορισμένη και ελεγχόμενη χρήση στην καλλιέργεια της Ελιάςεναντίον του Δάκου (Bactroceraoleae). Η χρήση περιορίζεται σε δολωματικέςεφαρμογες.

Η χρήση επιτρέπεται εντός των Περιφερειακών Ενοτήτων Ηρακλείου, Λασιθίου, Χανίων, Ρεθύμνου, Ηλείας, Αργολίδας, Μεσσηνίας, Κορινθίας, Λακωνίας, Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Μαγνησίας, Λαρίσης, Σερρών, Χαλκιδικής και Ροδόπης για την περίοδο 15/07/2021-11/11/2021

Η δραστική ουσία του εντομοκτόνου NTEKOR® 40 EC, dimethoate, είναι πολύ γνωστή στον Έλληνα ελαιοπαραγωγό.Για δεκαετίες αποτελούσε αναπόσπαστο τμήμα των προγραμμάτων δολωματικών ψεκασμών του  Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στη διαχείριση των προσβολών του Δάκου.

OΔάκος,αποτελεί αυτή τη στιγμή τον πιο επικίνδυνο εντομολογικό εχθρό της ελιάς. Όχι μόνο μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ζημιά στην παραγωγή αλλά  και να υποβαθμίσει δραματικά την ποιότητα της.

Μερικές φορές, τοπικές εξάρσεις στους πληθυσμούς του εντόμου, επιβάλλουν την επέμβαση του ελαιοπαραγωγού. Το εντομοκτόνο NTEKOR® 40 ECαποτελεί πλέον μια αξιόπιστη εναλλακτική λύση, παράλληλα με το προγραμμα της κρατικής δακοπροστασίας και μάλιστα με την ιδια μέθοδο εφαρμογής με δολωματικό ψεκασμό.

Για την σωστή εφαρμογή του εντομοκτόνου NTEKOR® 40 ECμε την μέθοδο του δολωματικού ψεκασμούστις ελαιοποιήσιμες ποικιλίες ελιάς, παρασκευάζεται διαλυμα με 625 κ.εκ. σκευάσματος σε 100 λίτρα νερό και εφαρμόζονται 200 κ.εκ από το διάλυμα ανά δένδρο/σε 10 δενδρα/στρεμμα (αντιστοιχούν σε 12,5  κ.εκ.NTEKOR® 40 EC/στρ.) Απαραίτητος ο  συνδυασμός με την αντίστοιχη ποσότητα ενός εγκκεκριμένου εντομοελκυστικού. Συστήνεται μια (1) εφαρμογή 42 μέρες τουλάχιστον πριν τη συγκομιδή

Το εντομοκτόνο NTEKOR® 40 ECτης FMC θα προσφέρει μία αξιόπιστη και κυρίως οικονομική λύση στη προσπάθεια του Έλληνα ελαιοπαραγωγού για μια συγκομιδή ανταγωνιστική και με υψηλή εμπορική αξία.                         Επισημαίνουμε για άλλη μια φορά ότι η συγκεκριμένη άδεια διάθεσης στην αγορά για περιορισμένη και ελεγχόμενη χρήση στην καλλιέργεια της Ελιάς εναντίον του Δάκου γίνεται με τη μέθοδο του δολωματικού ψεκασμού.

Με εκτίμηση,

FMC Χημικά Ελλάς

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ