Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Συνεργασία Bayer και Microsoft

Η Bayer και η Microsoft προχωρούν σε στρατηγική συνεργασία με στόχο τη βελτιστοποίηση και την εξέλιξη των ψηφιακών δυνατοτήτων στην αλυσίδα αξίας των τροφίμων, ζωοτροφών, καυσίμων και ίνας  

Οι εξειδικευμένες γνώσεις της Bayer στη γεωργία και η κορυφαία ψηφιακή της πλατφόρμα για την αγροτική παραγωγή, σε συνδυασμό με την cloud πλατφόρμα της Microsoft, ‘Microsof Azure’, δημιουργούν τις βάσεις για την ανάπτυξη νέων καινοτόμων ψηφιακών λύσεων οι οποίες θα επιταχύνουν την πρόοδο στη γεωργία και σε άλλους συναφείς κλάδους της οικονομίας.

Bayer – Microsoft

Αθήνα, 23 Νοεμβρίου 2021 –  Η Bayer ανακοίνωσε τη στρατηγική συνεργασία με τη Microsoft, με στόχο να αξιοποιήσει την τεχνολογία cloud και να δημιουργήσει ένα σύνολο ψηφιακών εργαλείων και λύσεων βασισμένες σε επιστημονικά δεδομένα,  για τη γεωργία και άλλους, συναφείς σε αυτήν, κλάδους της οικονομίας. Αξιοποιώντας προηγμένες υποδομές και νέες δυνατότητες επεξεργασίας δεδομένων, η γεωργική παραγωγή θα μπορέσει να επιταχύνει την υιοθέτηση καινοτόμων πρακτικών, ενισχύοντας την αποδοτικότητα και στηρίζοντας παράλληλα τη βιώσιμη ανάπτυξη σε όλο το μήκος της αλυσίδας αξίας.

Ο σύγχρονος γεωργικός τομέας επωφελείται από τη χρήση ψηφιακών εργαλείων και τη συλλογή πληροφοριών και δεδομένων σε πλατφόρμες, όπως το Climate FieldView™ της Bayer, το οποίο σήμερα χρησιμοποιούν πάνω από 180 εκατομμύρια παραγωγοί σε περισσότερες από 20 χώρες. Υπάρχει, όμως, χώρος για βελτίωση σε ολόκληρη την αλυσίδα παραγωγής τροφίμων, ζωοτροφών, καυσίμων και ίνας κυρίως σχετικά με το ενεργειακό αποτύπωμα, τη χρήση των πολύτιμων φυσικών πόρων ενισχύοντας τις προσπάθειες για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Βάσει της συμφωνίας, η Bayer και η Microsoft θα συνεργαστούν προκειμένου να αναπτύξουν από κοινού νέες λύσεις οι οποίες θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν ορισμένα κρίσιμα θέματα που σχετίζονται με τη λειτουργία των γεωργικών μονάδων, τη βιώσιμη προμήθεια πρώτων υλών, τη βελτίωση της μεταποιητικής και της εφοδιαστικής αλυσίδας, καθώς και με την παρακολούθηση και τη μέτρηση των στόχων ESG.

Για το σκοπό αυτό, οι δύο εταιρείες θα δημιουργήσουν υποδομές οι οποίες θα επιτρέψουν την ανάπτυξη προηγμένων ψηφιακών λύσεων και εργαλείων για τη γεωργία. Οι νέες αυτές λύσεις, με ενσωματωμένες δυνατότητες επεξεργασίας δεδομένων, θα είναι διαθέσιμες σε επιχειρήσεις κάθε μεγέθους – από μικρές τοπικές startups μέχρι εταιρείες με παγκόσμια παρουσία- που δραστηριοποιούνται στη γεωργία και σε άλλους συναφείς κλάδους της οικονομίας, ώστε αυτές να μπορούν στη συνέχεια να τις ενσωματώνουν στα δικά τους προϊόντα και στις λύσεις που προσφέρουν στους πελάτες τους. Παράλληλα, η Bayer θα προχωρήσει στη μετάβαση του πυρήνα των εφαρμογών ψηφιακής γεωργίας στις νέες υποδομές, διευκολύνοντας τους πελάτες της να αναπτύξουν τις δικές τους λύσεις. Η συνεργασία ανάμεσα στη Bayer και τη Microsoft συνεχίζει μια μακρόχρονη σχέση η οποία βασίζεται σε μια κοινή αντίληψη και δέσμευση όσον αφορά στην προστασία και την ασφάλεια των δεδομένων, αλλά και την εμπιστοσύνη των πελατών τους.

«Αυτή η συνεργασία έρχεται σε μια μοναδική στιγμή, καθώς η ανάγκη για περισσότερες καινοτόμες λύσεις γίνεται όλο και πιο επιτακτική σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας τροφίμων και ίνας», ανέφερε ο κ. Liam Condon, Πρόεδρος του Τομέα Επιστήμης Γεωργίας και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Bayer AG. «Καθώς ο κόσμος ολόκληρος προσπαθεί να αντιμετωπίσει μια πανδημία που συνεχίζεται και παράλληλα να βρει λύσεις για τις καταστροφικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και τις εύθραυστες αλυσίδες προμήθειας και παραγωγής, κανείς δεν μπορεί να καθίσει με σταυρωμένα χέρια καθώς κάτι τέτοιο δεν αρκεί. Χρειαζόμαστε συνεργασίες, κοινό όραμα και δράση. Για αυτούς ακριβώς τους λόγους, η  Bayer και η Microsoft προχωρούν με στόχο να συμβάλουν θετικά, τόσο μέσα από τη συνεργασία τους, όσο και μέσα από τη δημιουργία προηγμένων υποδομών και ψηφιακών εργαλείων που θα επιτρέψουν σε άλλες επιχειρήσεις να αναπτύξουν τις δικές τους προτάσεις για το πώς θα καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε τις τεράστιες προκλήσεις της εποχής μας».

«Καθώς επιχειρηματίες και εταιρείες από το χώρο της γεωργίας και της τεχνολογίας προσπαθούν να ενισχύσουν την ασφάλεια και τη βιωσιμότητα στην αλυσίδα αξίας των γεωργικών προϊόντων και καθώς η στήριξη των παραγωγών αποτελεί τη βάση όλων αυτών των προσπαθειών, η συνεργασία είναι κάτι απολύτως απαραίτητο», δήλωσε ο κ. Jeremy Williams, Επικεφαλής της Climate Corporation και του Τομέα Ψηφιακών Λύσεων για τη Γεωργία της Bayer. «Η Bayer είναι πρωτοπόρος στην καινοτομία και τις ψηφιακές λύσεις για τη γεωργία. Η Microsoft, από την άλλη, δημιουργεί νέα πρότυπα όσον αφορά τις αξιόπιστες λύσεις cloud σε ολόκληρο τον κόσμο. Μαζί, μπορούμε, ως μια ομάδα, να σχεδιάσουμε και να προσφέρουμε τις καινοτόμες εκείνες λύσεις που χρειάζεται ο πλανήτης μας για την παραγωγή τροφίμων, ζωοτροφών, νημάτων και καυσίμων».

«Όπως συμβαίνει σε όλους τους τομείς, έτσι και στη γεωργία και την παραγωγή τροφίμων, περνάμε ταχύτατα σε μια φάση ψηφιακού μετασχηματισμού, από αυτόνομα τρακτέρ μέχρι τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης για την παροχή συμβουλών και τη γεωργία ακριβείας», σημειώνει ο κ. Ravi Krishnaswamy, Αντιπρόεδρος του Τομέα Azure Global στη Microsoft. «Η συνεργασία με τη Bayer μας γεμίζει ενθουσιασμό, καθώς θα καταφέρουμε να επιταχύνουμε αυτόν το μετασχηματισμό και να προσφέρουμε ακόμη περισσότερες καινοτόμες λύσεις στον κλάδο της γεωργίας, συνδυάζοντας τη δύναμη του Microsoft Azure και την εμπειρία της Microsoft στην επεξεργασία δεδομένων, με την εξειδικευμένη γνώση της Bayer στην γεωργία και την αγροτική παραγωγή».

Αυτή η συνεργασία αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στρατηγικού χαρακτήρα, προς τον φιλόδοξο στόχο του Τομέα Επιστήμης Γεωργίας της Bayer για πωλήσεις 100% υποστηριζόμενες από ψηφιακές τεχνολογίες μέχρι το 2030, και παράλληλα ενισχύει την ικανότητά της να προσφέρει στους πελάτες της προηγμένες λύσεις ψηφιακής τεχνολογίας που τους βοηθούν να πετύχουν περισσότερα. Μέσα από την ψηφιακή καινοτομία και τις σύγχρονες λύσεις επεξεργασίας δεδομένων, η Bayer είναι αποφασισμένη να δημιουργήσει νέα πρότυπα για τον κλάδο της γεωργίας.

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ