Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Συνέχιση δράσεων για Nutriscore

Στην προσπάθεια για χάραξη κοινού μετώπου με εθνικούς και ευρωπαϊκούς Φορείς, για την υιοθέτηση μιας ενιαίας και ολοκληρωμένης στρατηγικής Διατροφικής Εκπαίδευσης, που θα βελτιώνει την υγεία των πολιτών, με γνώμονα την αντικειμενική και πολύπλευρη πληροφόρηση για τα συστήματα διατροφικής αξιολόγησης, προχωρά με εντατικό ρυθμό, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας.
Σε πρόσφατη συνάντηση  που είχε η Διοίκηση του Β.Ε.Α. με την Γραμματέα Α΄ – Διευθύντρια του Οικονομικού και Εμπορικού Γραφείου της Ιταλικής Πρεσβείας, κα Ghiti Purlak, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Παύλος Ραβάνης, ο Α΄ Αντιπρόεδρος Κώστας Δαμίγος και ο Γενικός Γραμματέας Ιωάννης Μάνος, παρουσίασαν τις θέσεις της «Πρωτοβουλίας για μια Διατροφική Εκπαίδευση», που συμμετέχουν 16 πλέον παραγωγικοί φορείς και σύνδεσμοι από όλη τη χώρα, με επικεφαλής το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο, καθώς και όλες τις δράσεις που έχουν υλοποιηθεί έως σήμερα.
Από την πλευρά της, η κα Purlak ανέπτυξε τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις που έχει αναπτύξει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Τροφίμων στην Ιταλία και έδωσε στοιχεία για το ιταλικό μοντέλο διατροφικής αξιολόγησης το οποίο προσφέρει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση των καταναλωτών, με βάση την ημερήσια πρόσληψη.
Από το Β.Ε.Α. προτάθηκε μάλιστα, η λήψη πρωτοβουλιών και σχεδιασμού των επόμενων κινήσεων μεταξύ της ελληνικής και ιταλικής πλευράς, για την υιοθέτηση μιας ενιαίας και ολοκληρωμένης στρατηγικής Διατροφικής Εκπαίδευσης για την Ευρώπη, που θα βελτιώνει την υγεία των πολιτών και ταυτόχρονα θα βοηθά στην ορθή διαχείριση και προώθηση των ευρωπαϊκών τροφίμων.
Η συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων, με βάση τις επιστημονικές μελέτες και τεκμηρίωση για το θέμα, έγινε σε πολύ θετικό κλίμα και αναδείχθηκε η κοινή επιθυμία των δυο πλευρών, για σωστή ενημέρωση και σεβασμό στην κρίση του καταναλωτή, που θα τον οδηγήσει στην ορθή επιλογή, με  διατροφική στάθμιση.
Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας, θα επιδιώξει τις επόμενες ημέρες, με νέες συναντήσεις και επαφές, την προώθηση των θέσεων της «Πρωτοβουλίας» και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, προκειμένου να υποστηρίξει όσο περισσότερο μπορεί, τις μικρομεσαίες παραγωγικές επιχειρήσεις – Μέλη του.

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ