Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πυρά γεωτεχνικών για την έλευση Παπαγιαννίδη και την υποβάθμιση Μπαγινέτα

Οξύτατη κριτική, με βαρείς χαρακτηρισμούς προς τον υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σπήλιο Λιβανό, ακούν οι γεωτεχνικοί του δημοσίου με σχετική ανακοίνωση, με αφορμή την απόφαση για τη  δημιουργία νέας Γενικής Γραμματείας, κάνοντας λόγο για περίεργο και συνεχιζόμενο αντιγεωτεχνικό μένος του κ. Λιβανού, κατηγορώντας τον μέχρι και για ΄΄Βυζαντινισμό΄΄ αίσχιστου είδους. 

Παράλληλα αναφέρουν ότι μετά την απομάκρυνση του κ. Στρατάκου προχώρησε στην υποβάθμιση του κ. Μπαγινέτα και έφερε έναν μηχανικό που δεν γνωρίζει τον πρωτογενή τομέα τον κ. Παπαγιαννίδη για τον οποίο αναφέρουν ότι είναι μία ατυχέστατη επιλογή.

Πιο αναλυτικά, ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΟΓΕΔΥ, έχει ως εξής:

“Η ΠΟΓΕΔΥ στην συνεδρίαση του Γ.Σ.στις24-6-2021, μεταξύ άλλων ασχολήθηκε και με το Π.Δ. 40/2021 και τις εξελίξεις που αυτό επιφέρει στο Οργανόγραμμα του Υπ.Α.Α.Τ. με την δημιουργία νέας Γενικής Γραμματείας. Ουσιαστικά πρόκειται για την διάσπαση της μέχρι πρότινος Γενικής Γραμματείας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων σε δύο εντελώς άνισα μέρη. Το πρώτο και μεγάλο μέρος, ονομάζεται Γενική Γραμματεία  Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών, με νέο Γ.Γ. τον κ. Παπαγιαννίδη Δημήτριο, Πολιτικό Μηχανικό και μόνιμο εν ενεργεία Δημόσιο Υπάλληλο, ενώ το δεύτερο και ασυγκρίτως μικρότερο, με Γ.Γ. τον έως τώρα υπηρετούντα στην διασπασθείσα Γενική Γραμματεία κ. Κωνσταντίνο Μπαγινέτα, Γεωπόνο και μόνιμο εν ενεργεία Δημόσιο Υπάλληλο επίσης.

Αν και σε γενικές γραμμές συνηθίζονται τέτοιες αλλαγές στην Διοίκηση των Γραμματειών των Υπουργείων, την συγκεκριμένη δεν την κατατάσσουμε στις ΄΄συνήθης΄΄. Αυτή εμφορείται από ένα περίεργο και συνεχιζόμενο αντιγεωτεχνικό μένος καθώς έρχεται ως συνέχεια της προηγούμενης αλλαγής Γενικών Γραμματέων και της απαξιωτικής κατά την εκτίμησή μας αντιμετώπισης του συναδέλφου γεωπόνου κ. Στρατάκου, τόσο ως προς το πρόσωπό του, όσο και προς τον ευρύτερο κλάδο των Γεωτεχνικών γενικότερα. Με τον ίδιο και χειρότερο ίσως τρόπο αντιμετωπίζεται ο εν ενεργεία Γενικός Γραμματέας, συνάδελφος Γεωπόνος επίσης κ. Μπαγινέτας, ο οποίος επί της ουσίας υποβαθμίζεται σε μία Γενική Γραμματεία επιπέδου ούτε καν Γενικής Διεύθυνσης. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου είχε κάθε δικαίωμα, αλλά και την ευκαιρία, να κάνει τις συγκεκριμένες αλλαγές όταν προ εξαμήνου ανέλαβε ή και στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Τόσο η προηγούμενη αλλαγή όμως, όσο και κυρίως η τρέχουσα με την υφέρπουσα φημολογία που την συνοδεύει, δεν περιποιεί τιμή στον κ. Λιβανό και στους άμεσους συνεργάτες του.

Αναδεικνύει έναν ΄΄Βυζαντινισμό΄΄ αίσχιστου είδους και αντίθετο στην εικόνα που αρχικά έδειξε σε όλους μας στο Υπουργείο και που γενικά ως πολιτικός φημολογείται ότι έχει.

Εάν τα παραπάνω συνδυαστούν με το επιλεγέν πρόσωπο για την θέση του Γ.Γ. στη νεοπαγή με το Π.Δ. 40/2021 Γενική Γραμματεία, τότε αβίαστα οδηγούμαστε στο συμπέρασμα πως στο Υπουργείο έχουμε κυριολεκτικά μία ΄΄παλινόρθωση διχαστικών και αποστεωμένων αντιλήψεων΄΄ του μακρινού παρελθόντος. Σίγουρα πρόκειται για μία ατυχέστατη επιλογή που αντί να ενώσει, θα διχάσει και που στο πρόσωπό του συγκεντρώνονται όλες εκείνες οι αντιγεωτεχνικές ιδιότητες και πρακτικές που οι συνάδελφοι που υπηρέτησαν ΄΄υπό τας διαταγάς του΄΄ ακόμη θυμούνται με δυσάρεστο τρόπο. Παρόλης της χρόνιας Συνδικαλιστικής και Επιμελητηριακής του δράσης στον δικό του επιστημονικό χώρο, αυτό που τον χαρακτήριζε στην προηγούμενη θητεία του στο Υπουργείο, ήταν η εμπάθεια προς τους Γεωτεχνικούς, τους οποίους και σε κάθε ευκαιρία φρόντιζε να ειρωνευτεί, να υποτιμήσει, αλλά και να αφαιρέσει επαγγελματικά δικαιώματα.

Δυστυχώς από την τελευταία προ τριμήνου σχεδόν μακροσκελή επιστολή μας για τις Α.Π.Ε. και την πράσινη ανάπτυξη, ο κ. Υπ.Α.Α.Τ. έμεινε μόνο σε μία από τις αρχικές φράσεις μας και αυτή την κατάλαβε λάθος. Γράψαμε συγκεκριμένα ΄΄… Σήμερα η κατάσταση έχει πλέον κυριολεκτικά “ξεφύγει” και θεωρούμε πως αν δεν μπει ΑΜΕΣΑ ένας φραγμός, τότε οι μελλοντικές γενιές Ελλήνων θα αναφέρονται στην τρέχουσα περίοδο ως την περίοδο που “ατσαλώθηκαν” τα χωράφια και τα βουνά μας (κατά το “τσιμεντώθηκαν” στο παρελθόν οι πόλεις μας) και καταστράφηκε η ύπαιθρος χώρα!!! …” Φαίνεται πως μετάφρασε πως του προτείνουμε να προσλάβει τον κατάλληλο επιστήμονα με ειδικότητα στις μεταλλικές κατασκευές προκειμένου το ΄΄ατσάλωμα΄΄   να είναι επιτυχημένο. Τελικά όντως ήταν μεγάλη η επιστολή και δεν κατάφερε να την διαβάσει προσεκτικά και να την επεξεργαστεί κατάλληλα!  

Εν ολίγοις, μία κυβέρνηση που ευαγγελίζεται το επιτελικό κράτος, το ΄΄συμμάζεμα΄΄ των Υπηρεσιών και άλλα τέτοια ΄΄ωραία΄΄, πολλαπλασιάζει τις  Γενικές Γραμματείες δημιουργώντας ένα λατινοαμερικάνικου τύπου στρατό, στον οποίο οι Στρατηγοί / Γενικοί Γραμματείς είναι πολλοί, άσχετοι με τα καθήκοντά τους, καθώς οι Στρατιώτες/ Υπάλληλοι παραμένουν ελάχιστοι σε αριθμό και χωρίς κανενός είδους ΄΄επιμελητεία΄΄.

Καληνύχτα Κύριε Υπουργέ.

Καλωσήρθατε ξανά Κύριε Γενικέ Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΠΟΓΕΔΥ

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ