Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Προσφορά της Ε.Α.Σ. Νάξου προς τις Ε.Α.Σ. Καρδίτσας και Φαρσάλων!

Στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και με την πολύτιμη αρωγή της Blue Star Ferries και του πρακτορείου Ermis Express, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου συμπαραστέκεται στις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών Καρδίτσας και Φαρσάλων, προσφέροντάς τους έναν τόνο Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π., 15 τόνους Πατάτα Νάξου Π.Γ.Ε. και 50 τόνους ζωοτροφές.
Για την σπουδαία αυτή πρωτοβουλία της Ε.Α.Σ. μίλησαν, live από το λιμάνι της Νάξου, στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ, ο Πρόεδρος, Δημήτρης Καπούνης και ο Αντιπρόεδρός της, Ιάκωβος Βαλέρης, οι οποίοι αναφέρθηκαν και στην μεγάλη επιτυχία της ξακουστής και πεντανόστιμης Γραβιέρας Νάξου Π.Ο.Π. της Ε.Α.Σ. να τερματίσει μέσα στην πρώτη δεκάδα της λίστας του Taste Atlas με τα 100 καλύτερα τυριά παγκοσμίως.

Δείτε το απόσπασμα:

Έφθασε σε Καρδίτσα και Φάρσαλα η προσφορά στήριξης της Ε.Α.Σ. Νάξου!

Στην Λαζαρίνα Καρδίτσας και στα Φάρσαλα βρέθηκε σήμερα η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της να στηρίξει, προσφέροντας Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π., Πατάτα Νάξου Π.Γ.Ε. και ζωοτροφές, τις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών των, πληγεισών από τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες, Καρδίτσας και Φαρσάλων.
Για την σπουδαία αυτή πρωτοβουλία της Ε.Α.Σ., την οποία υλοποίησε με την πολύτιμη βοήθεια της Blue Star Ferries και του πρακτορείου Ermis Express, μίλησε ο Πρόεδρος της Ε.Α.Σ., Δημήτρης Καπούνης, ζωντανά από την Λαζαρίνα και από τα Φάρσαλα, στις εκπομπές «Mega Σαββατοκύριακο» (Mega) και «Δεκατιανοί» (ΣΚΑΪ). 
Στον «αέρα» της εκπομπής του Mega ο Δ. Καπούνης, έχοντας δίπλα του τον Πρόεδρο των κτηνοτρόφων και αγελαδοτρόφων Δυτικής Θεσσαλίας, Γιώργο Βαϊόπουλο, δήλωσε: «Οι παραγωγοί εδώ έχουν πάρει μόλις 6.400 και την αποζημίωση του ΕΛΓΑ, απ’ ό,τι μου έλεγαν, αλλά δεν έχουν λάβει ακόμα τα χρήματα που πρέπει να πάρουν. Δεν έχουν αποζημιωθεί. Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα. Η κατάσταση είναι απελπιστική. Αν περιμένουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι να πληρωθούν μόνο από την ασφάλεια, δεν πρόκειται να πάρουν τίποτα. Πρέπει το κράτος να τους βοηθήσει, να σταθεί δίπλα τους».

Από την πλευρά του, ο κ. Βαϊόπουλος, αφού ευχαρίστησε τον Δ. Καπούνη και την Ε.Α.Σ. Νάξου για την προσφορά τους, δήλωσε: «Πέρασαν τρεις μήνες από την καταστροφή. Έως τώρα, από τα χρήματα που δικαιούνται οι κτηνοτρόφοι, έχουν πληρωθεί, π.χ., για τα 80 πρόβατα από τα 100 που χάθηκαν, με 150 ευρώ, δηλαδή 125 ευρώ το ζώο. Κάτι παραπάνω δεν έχει δοθεί από τα ταμεία του κράτους μέχρι στιγμής. Εμείς ζητάμε πλήρη αποζημίωση για τα ζώα που χάθηκαν. Σήμερα ένα ζώο κοστίζει 250-300 ευρώ, άρα το να πάρεις με 125 ευρώ την προβατίνα δεν αναπληρώνει το ζωικό κεφάλαιο. Συν οι υποδομές που έχουν καταστραφεί, συν ο μηχανικός εξοπλισμός. Πριν τρεις μήνες είχαμε πει “να μην μας ξεχάσετε”. Αυτό ζητάμε και τώρα».

Ερωτηθείς, ύστερα, ο κ. Βαϊόπουλος για το πότε θα επανέλθει η παραγωγή, απάντησε: «Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια σήμερα ώστε να καθαριστούν τα χωράφια και την επόμενη χρονιά να είναι καλλιεργήσιμα. Όσον αφορά στα ζώα, γίνεται μια τεράστια προσπάθεια των παραγωγών να βρουν χρήματα, με δάνεια, κλπ, γι’ αυτό και χρειάζονται την βοήθεια του κράτους».

Τιμές γάλακτος (ευρώ/κιλό):πρόβειο 1,65, κατσικίσιο 1,03 αγελαδινό 0,52

Ο κ. Βαϊόπουλος ρωτήθηκε και για την τιμή του γάλακτος και είπε: «Γίνεται και για αυτό μια προσπάθεια. Αυτή τη στιγμή, ο συνεταιρισμός ήδη πουλά το πρόβειο γάλα στα 1,65 ευρώ, δηλαδή στην ίδια τιμή με πέρυσι. Το κατσικίσιο γάλα πωλείται στα 1,03 ευρώ και το αγελαδινό στα 0,52. Παραμένουν οι τιμές ίδιες με τις περυσινές».

Δείτε το απόσπασμα:

https://www.youtube.com/watch?v=eg81JbUFXik

Λίγο αργότερα, μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ, ο Δ. Καπούνης αναφέρθηκε ξανά στην κίνηση της Ε.Α.Σ., με τον Πρόεδρο του Συνεταιρισμού Ενιπέα Φαρσάλων, Θανάση Καραΐσκο, να δηλώνει: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ από τον συνεταιρισμό μας στον Δ. Καπούνη και την Ε.Α.Σ. Νάξου για την βοήθεια που μας προσφέρουν, η οποία είναι για εμάς ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να μας συμβεί αυτή τη στιγμή. Εμείς ανήκουμε στην ΕΘΕΑΣ και η συμπαράσταση από όλες τις Ενώσεις μέχρι στιγμής, τόσο σε εμάς όσο και στην περιοχή των Φαρσάλων, είναι συγκινητική».
Δείτε το απόσπασμα:

https://www.youtube.com/watch?v=02LcYMjRL_I

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ