Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΠΟΣΓ: Ημερίδα για μέτρο 4.1.5 (σχέδια βελτίωσης)-χρηματοδοτικά εργαλεία

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Γεωπόνων διοργάνωσε μία πολύ ενδιαφέρουσα ενημερωτική ημερίδα  στα πλαίσια της AGROTHESSALY.

Εισηγητές της ημερίδας ήταν υπηρεσιακά στελέχη του ΥΠΑΑΤ. Συγκεκριμένα τις εισηγήσεις ανέπτυξαν ο  Προϊστάμενος ΕΥΕ Παρεμβάσεων Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Δημήτρης Παππάς, ο Προϊστάμενος Μονάδας Επενδύσεων στις Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις ΕΥΕ ΠΑΑ, κ. Ευθύμιος Τσιατούρας  καθώς και το Στέλεχος Μονάδας Χρηματοδοτικών εργαλείων και Εργαλείων Διαχείρισης Κινδύνων της ΕΥΕ ΠΑΑ, κ. Ιωάννης Δανιηλίδης.

Ο κ.Παππάς ανέφερε  και εξήγησε γενικότερα πως  για  το μέτρο 4.1.5, υφίσταται ένα   στενό χρονοδιάγραμμα ισχύος της  Πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος και της υλοποίησης της Δράσης, καθώς η τελική αποπληρωμή των επιλέξιμων δαπανών θα  πρέπει να ολοκληρωθεί έως την 31η Δεκεμβρίου 2025 δεδομένου πως  οι πιστώσεις προέρχονται από το Ταμείο Ανάκαμψης (Μέσο Ανάκαμψης -EURI).

Ο κ. Δανιηλίδης ανέπτυξε το μέτρο των Χρηματοδοτικών εργαλείων με αναλυτικά παραδείγματα, αναδεικνύοντας τη σημασία  τους για τη χρηματοδότηση των μέτρων και της κάλυψης της ιδιωτικής συμμετοχής των αγροτών.

Ο κ.Τσιατούρας ανέλυσε τις λεπτομέρειες του πρόσφατα δημοσιευθέντος ΦΕΚ του μέτρου 4.1.5 Ακόμη  ανέφερε πως  από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα έχουμε την έναρξη της πρόσκλησης των Σχεδίων Βελτίωσης με περίοδο υποβολής 1,5 μήνα.

Επίσης παρουσίασε τις τελευταίες αλλαγές στα κριτήρια-μόρια της βαθμολογίας τα οποία θα τα συμπεριλαμβάνει η  νέα πρόσκληση και έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΥΠΑΑΤ.

Από την πλευρά της το ΔΣ της ΠΟΣΓ επισήμανε πως ο χρόνος υποβολής πρέπει να είναι πολύ μεγαλύτερος  δεδομένου πως η επόμενη χρονική περίοδος περιλαμβάνει  διακοπές τους ΠΑΣΧΑ, πιθανές εκλογές,  και συμπίπτει επίσης  με περίοδο που αγρότες είναι πλήρως απασχολημένοι στα χωράφια τους .

Στην ημερίδα παρευρέθηκαν μελετητές από όλη την Ελλάδα και τέθηκαν πολυάριθμα ερωτήματα προς τους εισηγητές που αποσαφήνισαν τα περισσότερα από αυτά.

Εκ μέρους του ΔΣ  της ΠΟΣΓ στο συντονισμό της εκδήλωσης ήταν ο Πρόεδρος κ. Σοφολόγης Δημήτρης και ο Γ. Γραμματέας κ. Παναγούλης Χρήστος.

Παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης κ.Μπίλης,  ο Προέδρος του ΓΕΩΤΕΕ Κ. Ελλάδας κ.Ντογκούλης, ο Αντιπρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Κ. Ελλάδας κ. Μόσχος Βαγγέλης, το μέλος του ΔΣ του ΓΕΩΤΕΕ κ.Κυριάκης Γεώργιος,  ο Πρόεδρος της ΠΕΝΑ κ.Παυλονάσιος Νικόλαος ο προϊστάμενος του ΟΠΕΠΕΚΕ Θεσσαλίας -Στερεά Ελλάδας κ.Βαλιώτης Αθανάσιος, και ο προϊστάμενος του ΕΛΓΑ Θεσσαλίας κ.Σπυρόπουλος Σπύρος.

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ