Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΠΟΓΕΔΥ: Άμεση στελέχωση των Γεωτεχνικών Υπηρεσιών του Υπ.Α.Α.Τ. και των Ο.Τ.Α

Ανακοίνωση της ΠΟΓΕΔΥ για την  Άμεση στελέχωση των Γεωτεχνικών Υπηρεσιών  Υπηρεσιών του Υπ.Α.Α.Τ. και των Ο.Τ.Α:

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθούμε τις δηλώσεις του συναρμόδιου Υπουργού Εσωτερικών κου Βορίδη σχετικά με τα μέτρα για την εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας στο ∆ημόσιο. Η αναστολή συμμετοχής στην διαδικασία της κινητικότητας για τους Φορείς που δεν θα αποδεικνύουν εξοικονόμηση ενέργειας είναι ένα από «τιμωρητικά» μέτρα που προανήγγειλε ο Υπουργός Εσωτερικών.

Το παράδοξο είναι ότι το Υπ.Α.Α.Τ. βρίσκεται ήδη στην μαύρη λίστα του κ. Υπουργού Εσωτερικών και διατελέσαντα Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων καθώς έχει ήδη  αδικαιολόγητα αποκλειστεί από τους τελευταίους τουλάχιστον δύο κύκλους κινητικότητας, σε ότι αφορά το Γεωτεχνικό και όχι μόνο προσωπικό.

Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι ο κ. Υπουργός Εσωτερικών αποφάσισε ο ίδιος, για κάποιο δικό του λόγο, να προβεί σε μια «αυστηρή» αντιμετώπιση του Υπ.Α.Α.Τ.. Αν υπάρχει κάτι, προφανώς μόνο οι ιθύνοντες του γραφείου του κ. Υπουργού Εσωτερικών μπορεί να γνωρίζουν.

Οι τιμωρίες όμως δεν σταματούν εδώ. Το Υπ.Α.Α.Τ. ακόμη αναμένει την έκδοση προκήρυξης από τον ανεξάρτητο ΑΣΕΠ για την πρόσληψη προσωπικού με βάση την πρόταση που έχει αποσταλεί ήδη από την άνοιξη του 2021 επί υπουργίας κου Λιβανού. Επιπλέον οι εργαζόμενοι ακόμη περιμένουν την πρόσκληση για την σύναψη Ειδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, για την υπογραφή της οποίας μέσα στο καλοκαίρι είχε δεσμευτεί ο ίδιος ο Υπουργός Εσωτερικών στον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας μας. 

Τελικά, σαν να είναι πολλές οι «συμπτώσεις» που καταλήγουν σε μια ιδιότυπη τιμωρία. Πολύ δε πιο εντυπωσιακό όταν δηλώσεις και ενέργειες πραγματοποιούνται από πολιτικά πρόσωπα που πέρασαν από το Υπ.Α.Α.Τ. και θα έπρεπε να γνωρίζουν τις ιδιαιτερότητές του αλλά και την οφθαλμοφανέστατη και επιτακτική ανάγκη εξεύρεσης προσωπικού για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, τη διασφάλιση της ποιότητας των Ελληνικών προϊόντων και τη διασφάλιση της υγείας του καταναλωτή.

Εάν βέβαια απώτερος σκοπός είναι ο κατακερματισμός και η ιδιωτικοποίηση του έργου του Υπουργείου με ανεύρεση «παρόχων» και «συμβούλων» για όλες τις εργασίες, τότε υπάρχει μια εξήγηση. Μια εξήγηση που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την πρακτική και πολιτική της παρούσας πολιτικής ηγεσίας του Υπ.Α.Α.Τ., η οποία επέστρεψε το ΟΣ∆Ε στο σπίτι του, το  κυβερνητικό νέφος, ώστε να είναι ανοιχτό για όλους και να ανήκει σε όλους και όχι σε παράξενους μεσάζοντες. Έγινε έτσι μια σημαντική κίνηση η οποία έρχεται σε συμφωνία με κεντρική κυβερνητική απόφαση της παρούσας κυβέρνησης για διατήρηση δεδομένων σε κρατικές «δομές» και όχι σε διαφορετικούς ανά Υπουργείο μεσάζοντες. Η σελίδα αλλάζει και ευελπιστούμε ότι οι ιθύνοντες του Υπουργείου Εσωτερικών θα αντιληφθούν έγκαιρα και θα μεταβάλουν τη λανθασμένη στάση τους απέναντι στο Υπ.Α.Α.Τ. και το Γεωτεχνικό κόσμο.
Εδώ είμαστε και ο χρόνος θα δείξει

Ο πρόεδρος ΠΟΓΕΔΥ Νίκος κακαβάς

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ