Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Περιοδεία πρωθυπουργού στο νομό Λάρισας- τι είπε για τον πρωτογενή τομέα

Έλευση πρωθυπουργού σήμερα Παρασκευή παραμονή Αποκριάς στην πόλη της Λάρισας . Ο κ.Μητσοτάκης αναμένεται να συνοδεύεται από τους κ.Γεωργαντά υπουργό ΥΠΑΑΤ, κ.Πέτσα και άλλους υπουργούς,υφυπουργούς,γραμματείς ένα ενισχυμένο κυβερνητικό επιτελείο. Αυτοί θα μιλήσουν για ζητήματα που ενδεχομένως προκύψουν σχετικά με την υλοποίηση του κυβερνητικού έργου, αλλά και με τα αιτήματα της περιφέρειας. Ο κ.Μητσοτάκης ήρθε αεροπορικώς μέσω της 110 πτέρυγας μάχης.

Μάλιστα σήμερα 24/2/2023 επισκέφθηκε το πρωί τα γραφεία της ΠΕΔ Θεσσαλίας ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Πέτσας και συναντήθηκε με όλους του Δημάρχους της Θεσσαλίας. Ο πρωθυπουργός θα συμμετέχει σε σύσκεψη στο ∆ιαχρονικό Μουσείο Λάρισας, ενώ θα επισκεφθεί το κέντρο καινοτομίας JOIST καθώς και το κέντρο της Λάρισας μαζί με το Αρχαίο Θέατρο της πόλης.

Αγροτικά

Ο κ.Μητσοτάκης αναμένεται να ανακοινώσει αναλυτικά τις παροχές για το αγροτικό πετρέλαιο.

Υπάρχει μια υποψία για αγροτική διαμαρτυρία με τρακτέρ με ήπιους τόνους καθώς αποσύρθηκαν οι αγρότες από τα μπλόκα.

Για την επίσκεψη του πάντως θα είναι σε κάποια αγροτικά σημεία ενδεικτικά να αναφέρουμε τον Συνεταιρισμό Πλατυκάμπου με τα σιτάρια και τα σκόρδα που θα εξάγονται στην Ιαπωνία (ώρα επίσκεψης 10.30 πμ).

Τι είπε για επιλαχόντες Σχεδίων Βελτίωσης

Αν θα ανακοινωθεί κάτι είναι άγνωστο για τους επιλαχόντες σχεδίων βελτίωσης 2018, οι οποίοι έχουν κάνει κάποιες παρασκηνιακές πιέσεις για το θέμα που “καίει” 3.800 αγρότες ανά την Ελλάδα, ενόψει της σημερινής επίσκεψης. Ενώ ολομελή επιτροπή επιλαχόντων αγροτών με τον Θ.Κ. βρίσκεται αυτήν την στιγμή στον Πλατύκαμπο.

Για τους επιλαχόντες τελικά στην ερώτηση ολιγομελής επιτροπής, η απάντηση του κ.πρωθυπουργού ήταν: θα ενημερώσω το επιτελείο στο γραφείο μου να δει τι μπορεί να κάνει.

Για το σκόρδο Πλατυκάμπου, ανέφερε:

Για τον πρωτόγεννη τομέα να πω μια ενδιαφέρουσα ιστορία, τα σκόρδα στον Πλατύκαμπο, 1300 στρέμματα, βγάζουμε το καλύτερο σκόρδο στον κόσμο, αλλά δεν αρκεί να το λέμε εμείς, κάποιος θα πρέπει να μας το πιστοποιήσει. Ένας συνεταιρισμός συνεργάζεται με το πανεπιστήμιο, γίνεται μία πιστοποίηση, ξαφνικά έρχεται μια εταιρεία από την Ιαπωνία και υπογράφει, το πρώτο συμβόλαιο αγορές σκόρδου για συμπληρώματα και αυτό ξέρετε τι σημαίνει; Από δύο ευρώ,  έξι ευρώ, μου λέγανε οι παραγωγοί.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Αντιπροσωπείας της ΠΕΜ με τον Πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη στην Λάρισα

Αντιπροσωπεία της ΠΕΜ θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου και ώρα 8 το πρωί στο ξενοδοχείο Divani στην Λάρισα. \
Η Αντιπροσωπεία της ΠΕΜ θα θέσει στον Πρωθυπουργό τα βασικά αιτήματα που υπήρχαν στα μπλόκα τις προηγούμενες ημέρες.

Πηγή φωτο: onlarissa

Πηγή φωτο: tinealarissa

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ