Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΠΕΜ: Στους δρόμους με τρακτέρ σήμερα οι μηλοπαραγωγοί

Η μαζικότατη πανελλαδική σύσκεψη των μηλοπαραγωγών στην Αγιά-Λάρισας την περασμένη Δευτέρα αποφάσισε να πραγματοποιηθούν αγωνιστικά συλλαλητήρια με τρακτέρ σε όλες τις μηλοπαραγωγικές περιοχές.

Υλοποιώντας την απόφαση της μεγάλης σύσκεψης, σήμερα Τρίτη 15 Νοεμβρίου πραγματοποιούνται κινητοποιήσεις με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα σε όλες τις περιοχές.

ΑΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ στις 11πμ στην Κεντρική Πλατεία με τα τρακτέρ και κάλεσμα συμμετοχής από όλους τους φορείς του Δήμου.

ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ ΚΟΖΑΝΗΣ στις 11πμ στην κεντρική πλατεία με τρακτέρ και αγροτικά.

ΚΑΣΤΟΡΙΑ  στις 11πμ στην Αντιπεριφέρεια με τρακτέρ

ΚΟΖΑΝΗ στις 11πμ στην Αντιπεριφέρεια

ΡΟΔΟΧΩΡΙ  ΗΜΑΘΙΑΣ στις 10.30πμ με τρακτέρ στην πλατεία του χωριού

ΑΡΝΙΣΣΑ ΠΕΛΛΑΣ στις 11πμ με τρακτέρ στην πλατεία του χωριού

ΕΛΑΣΣΟΝΑ ΛΑΡΙΣΑΣ συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία.

ΖΑΓΟΡΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ συγκέντρωση στις 6μμ στην Κεντρική Πλατεία

“Οι μηλοπαραγωγοί αλλά και οι παραγωγοί άλλων προϊόντων αυτών των περιοχών αγωνίζονται και διεκδικούν:

-Να ισχύσει ως το 2027 όπως είχε δεσμευτεί πέρυσι η Κυβέρνηση της καταβολής συνδεδεμένης ενίσχυσης σε Μήλα, Κάστανα, Αμύγδαλα, Καρύδια, Ροδάκινα, Φιστίκια.

-Απαιτούμε αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος με ευθύνη της Κυβέρνησης. Χρήματα υπάρχουν αλλά είναι πολιτική επιλογή της να μπουκώνει με δις ευρώ τους επιχειρηματίες και να πετάει ψίχουλα που δεν καλύπτουν την ζημιά στους παραγωγούς του πρωτογενή τομέα.

-Άμεσα μέτρα μείωσης του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο όπως το δίνουν στους εφοπλιστές. Πλαφόν 0,07 λεπτά/Kwh στο αγροτικό ρεύμα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας και του προστίμου ρύπων. Φθηνή ενέργεια για τα χωράφια, τους σταύλους, τα σπίτια μας. Επιδότηση των μέσων και εφοδίων και των ζωοτροφών και κατάργηση του ΦΠΑ.

-Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να μας αφήνουν βιώσιμο εισόδημα να ζήσουμε τις οικογένειες μας και να συνεχίσουμε τις καλλιέργειες μας.

-Αλλαγή κανονισμού του ΕΛΓΑ που να ασφαλίζει και αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους.

Καλούμε τους αγρότες να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά στα συλλαλητήρια. Με την οργάνωση μας, την ενότητα και τους αγώνες μας μπορούμε να τα καταφέρουμε!

Η Γραμματεία της ΠΕΜ”

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ