Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Παραιτήθηκε ο Ολλανδός υπουργός Γεωργίας λόγω των αντιδράσεων των αγροτών

Ο υπουργός Γεωργίας, Φύσης και Ποιότητας Τροφίμων Henk Staghouwer ανακοίνωσε την παραίτησή του μέσω Twitter.

Ο υπουργός του υπουργικού συμβουλίου της Χριστιανικής Ένωσης παραιτήθηκε το βράδυ της Δευτέρας. «Οι αγρότες και οι αλιείς χρειάζονται βεβαιότητα για το πού κατευθύνεται ο τομέας, ώστε να μπορούν να επενδύσουν και να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά», έγραψε στο Twitter ο Staghouwer.

Έγραψε ότι μετακόμισε φέτος στη Χάγη για να συνεργαστεί με όλα τα κόμματα στον τομέα της γεωργίας και της αλιείας, «για να δουλέψουμε πάνω στις τεράστιες προκλήσεις» και «για να κάνουμε μαζί τη μετάβαση στην κυκλική γεωργία».

«Όταν ανέλαβα τα καθήκοντά μου ως υπουργός, ήξερα ότι αντιμετωπίζαμε τεράστιες προκλήσεις στη γεωργία», έγραψε. Η Ολλανδία αντιμετώπιζε ένα δίλημμα σχετικά με το άζωτο. Πίσω στα μέσα Ιουνίου, το ολλανδικό υπουργικό συμβούλιο ανακοίνωσε σχέδια για τη μείωση των εκπομπών αζώτου κατά 50% – που σε ορισμένες περιοχές φτάνουν στο 70% – έως το 2030, σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΕ για τη νιτρορύπανση, οι οποίοι, στην πράξη, θα ανάγκαζαν πολλές κτηνοτροφικές μονάδες είτε να μειώσουν τις δραστηριότητές τους είτε να κλείσουν εντελώς.

«Εύχομαι στον διάδοχό μου μαζί με τους αφοσιωμένους ανθρώπους του Υπουργείου ό,τι καλύτερο», κατέληξε.

«Μεγάλη εκτίμηση για το έργο που έχει επιτελέσει ο Henk Staghouwer ως Υπουργός Γεωργίας, Φύσης και Ποιότητας Τροφίμων. Σέβομαι τη γενναία απόφασή του να παραιτηθεί από τα καθήκοντά του και του εύχομαι κάθε επιτυχία στο μέλλον», έγραψε στο Twitter ο Ολλανδός πρωθυπουργός Mark Rutte μετά την ανακοίνωση. Η πρώην υπουργός Γεωργίας Carola Schouten θα αναλάβει προσωρινά τα καθήκοντα του Staghouwer.

Πηγή: euractiv.gr

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ