Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παραίτηση Λιβανού ζητάνε οι κτηνοτρόφοι

Να παραιτηθεί ο Λιβανός ζητούν Θωμάς Μόσχος, Διαμάντω Κρητικού και Αργύρης Μπαϊραχτάρης.


– Δεν είναι σκυλιά οι κτηνοτρόφοι απαντούν στον υπουργό

 Σύμφωνα με τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι των αγροτών και κτηνοτρόφων όταν κριτικάρουν και αναδεικνύουν τα λάθη και τα εγκλήματα κατά του αγροτικού κλάδου από την κυβέρνηση χαρακτηρίζονται σκυλιά, ( «Τα σκυλιά αλυχτάνε αλλά το καραβάνι προχωρά». Ανακοίνωση του υπουργού στις 27/10/2021). Αυτή η ντροπή απέναντι σε βιοπαλαιστές έγινε από τον χειρότερο υπουργό αγροτικής ανάπτυξης για να καλύψει την γύμνια του και την ανυπαρξία έργου από την πρώτη μέρα που ανέλαβε. Τα σκυλιά οι κτηνοτρόφοι τα αγαπάμε γιατί προστατεύουν τα κοπάδια μας και έπρεπε να το γνωρίζει.

Από το καλοκαίρι ακόμα έχουμε ζητήσει να εξεταστεί η διαδικασία κατανομής δικαιωμάτων ενίσχυσης εθνικού αποθέματος. Έχουμε παραθέσει δικαιολογητικά και νομικά επιχειρήματα τα οποία δεν εξέτασε, τα αγνόησε και δεν έλαβε τίποτα υπόψη του. Συνέχισε δε την εγκληματική πολιτική δημοσιεύοντας νέα ΚΥΑ για βοσκοτόπους και δικαιώματα, ενισχύοντας έτσι τις κλοπές των αγροτικών επιδοτήσεων από επιτήδειους και έδειξε με αυτόν τον τρόπο την πραγματική του πολιτική.

Η κριτική που κάνουμε για τα θέματα διαφάνειας είναι το μόνο μέσο που έχουμε και αυτό δηλώνει κάτι για εμάς και τον τρόπο που υπερασπίζουμε τα συμφέροντά μας. Δεν είναι δυνατόν στο βορειότερο σημείο της Ελλάδας να καλλιεργούνται 20.580 στρέμματα αγριελιές και να επιδοτούνται ενώ στην πραγματικότητα δεν υπάρχει ρίζα αγριελιάς, προφανώς όμως αυτό είναι κάτι που θα γνώριζε κάποιος υπεύθυνος επικεφαλής σχετικός με την αγροτική παραγωγή ενώ ένας «σκύλος» όπως μας εξύβρισε ο κ. Λιβανός λογικό για αυτόν είναι να μην γνωρίζει τι είναι η αγριελιά που συνεχίζει να επιδοτεί.

Υπολογίζουμε ότι πάνω από 120.000.000 ευρώ έχουν κλαπεί από αγροτικές επιδοτήσεις την τελευταία διετία, τα οποία θα επιβεβαιώσει και η δικαιοσύνη αφού μετά τους τελευταίους χαρακτηρισμούς σας οι καταγγελίες μας πήρανε τον δρόμο της νομικής οδού. Επιλέγουμε τα μέσα που μας δίνει το Σύνταγμα και το δίκιο μας και όχι τον δρόμο της συκοφαντίας όπως κάνει ο κ. Λιβανός

Απαιτούμε άμεσα την παραίτηση του και την δημόσια συγνώμη σας για τον χαρακτηρισμό «σκυλιά». Δεν νοείται υπουργός κυβέρνησης να χαρακτηρίζει τους πολίτες της χώρας σκυλιά και τις υποθέσεις τους καραβάνι. Εάν κάτι μας συνδέει με τα σκυλιά είναι η αγάπη μας για τα κοπάδια με τα οποία ζούμε νύχτα μέρα και συντηρούμε τις οικογένειες μας.

Ζητάμε από τον Πρωθυπουργό να έλθει κάποιος υπεύθυνος από την Κυβέρνηση σε συνάντηση στην περιοχή μας (Καστοριά) ώστε να μας δώσει εξηγήσεις για τον τρόπο κατανομής των δικαιωμάτων ενίσχυσης του εθνικού αποθέματος, να μας παραθέσει το νομικό πλαίσιο στο οποίο στηρίχτηκε η κυβέρνηση για να εκδώσει νέα ΚΥΑ για τον τρόπο κατανομής.

Όπου πριν την συνάντηση θα οργανώσουμε περιοδεία πρώτα και θα πάμε μαζί στις καλλιέργειες ελαιώνων με αγριελιάς στην Καστοριά τις οποίες επιδοτήσατε υπερήφανα. Αφού μας τις υποδείξετε σε 20.580 στρέμματα και αποδειχθεί ο ισχυρισμός σας για τους δήθεν σωστούς ελέγχους, θα βάλουμε τα σκυλιά να σιωπήσουν όταν θα γυρίζουμε ως «καραβάνι» στην πόλη της ακριτικής Καστοριάς για την συνάντηση. Εκεί μετά τις αποδείξεις θα μπορούμε να δεχθούμε την όποια συγνώμη και να κάνουμε συζήτηση για τα προβλήματα της κτηνοτροφίας που όντως επειδή δεν έχει ο κ. Λιβανός ασχοληθεί καθόλου ένα χρόνο εάν τα βάλεις στη σειρά γίνονται ένα μακρύ καραβάνι.

Με εκτίμηση

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Καστοριάς Μακεδνός

Μόσχος Θωμάς

Η πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Αμυνταίου

Διαμάντω Κρητικού

O πρόεδρος του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου

Αργύρης Μπαϊρακτάρης

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ