Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΠΑΚ Θεσσαλίας: Το ΥΠΑΑΤ διαχωρίζει τους μηλοπαραγωγούς σε «Πατρίκιους και Πληβείους»

Επίθεση στην ηγεσία του ΥΠΑΑΤ  αλλά και στο πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, εξαπολύει η Προοδευτική Αγροτική Κίνηση (ΠΑΚ) Θεσσαλίας, για το κόψιμο τόσο της Συνδεδεμένης Ενίσχυσης στα μήλα της επαρχίας Αγιάς Λάρισας, όσο και στους καρπούς με κέλυφος, μέσω σχετικής ανακοίνωσης την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος του 23μελούς Δ.Σ. της ΠΑΚ κ. Χρήστος Αθανασιάδης, ο Γραμματέας κ. Νίκος Παπαδόπουλος και ο Αντιπρόεδρος για την Π.Ε. Λάρισας κ. Χρήστος Παπαδημητρίου.     

Πιο αναλυτικά, στην ανακοίνωση, αναφέρονται τα εξής:

«Κατάφωρη είναι η αδικία που υφίστανται οι μηλοπαραγωγοί της επαρχίας Αγιάς Λάρισας αλλά και ολόκληρης της περιφέρειας Θεσσαλίας, πλην των μηλοπαραγωγών της Ζαγοράς Πηλίου,  λόγω της ακατανόητης και τραγικής απόφασης του ΥΠΑΑΤ να θέσει εκτός Συνδεδεμένης Ενίσχυσης, όλες τις μηλοπαραγωγικές περιοχές της χώρας οι οποίες δεν έχουν ΠΟΠ προϊόν, μέσα από Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο της χώρας μας για τη νέα ΚΑΠ 2023-2027.

Ουσιαστικά πρόκειται για μια απόφαση που διαχωρίζει τους παραγωγούς σε Πατρίκιους και Πληβείους, σε μια χρονική στιγμή, που άπαντες οι παραγωγοί έχουν την ανάγκη και του τελευταίου ευρώ, όταν το κόστος παραγωγής και ειδικά της ενέργειας, έχει εκτοξευθεί στα ύψη, με αποκλειστική ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης της Ν.Δ., που επιδοτεί και ενισχύει με δεκάδες δισεκατομμύρια σε  5 παρόχους και προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας και αφήνει στο μαρασμό χιλιάδες καλλιεργητές και κτηνοτρόφους.  

Αυτό όμως που κάνει τους μηλοπαραγωγούς της Αγιάς καθώς και των άλλων περιοχών που τίθενται εκτός, να αγανακτούν και να οργίζονται, είναι το πελώριο ψέμα της σημερινής πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ, προεξάρχοντος του υπουργού κ. Γιώργου Γεωργαντά, ο οποίος είχε δεσμευθεί σε προγενέστερο χρόνο, προς όλους τους μηλοπαραγωγούς, ότι θα εντάξει τα μήλα στο καθεστώς της Συνδεδεμένες Ενίσχυσης, χωρίς διαχωρισμούς και προϋποθέσεις Προϊόντων Ονομασίας Προέλευσης.

Δυστυχώς η επαρχία Αγιάς, που κρατά εδώ και χρόνια, είναι πρωτοπόρα στην παραγωγή μήλων αλλά και ολόκληρη η Θεσσαλία, δέχεται ένα πισώπλατο χτύπημα, με υπογραφή και σφραγίδα τόσο του κ. Γεωργαντά, όσο και του  πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πέραν της απένταξης της Συνδεδεμένης Ενίσχυσης στα μήλα, έχουμε και την απένταξη από τις Συνδεδεμένες Ενισχύσεις και των καρπών με κέλυφος, όπως αμύγδαλα, καρύδια, κάστανα, φιστίκια, με αποτέλεσμα και σ’ αυτές τις καλλιέργειες, όπου τα τελευταία χρόνια, αυξήθηκαν στην περιφέρεια Θεσσαλίας, να υπάρξει σημαντική απώλεια εισοδήματος για τα επόμενα χρόνια της νέας ΚΑΠ 2023-2027.      

Κύριε υπουργέ και κύριε πρωθυπουργέ, δυστυχώς από τις πράξεις σας αποτελείτε τροχοπέδη στην ανάπτυξη του αγροτικού τομέα, τόσο στη Θεσσαλία, όσο και ευρύτερα στη χώρα και φτωχοποιείτε με τις πολιτικές σας επιλογές, τους συντελεστές της πρωτογενούς παραγωγής».    

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ