Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΕΟ για την ψήφιση νόμου για την υποθαλάσσια παλαίωση οίνων

Ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου χαιρετίζει με ικανοποίηση την ψήφιση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης που αφορά στην ρύθμιση της υποθαλάσσιας παλαίωσης οίνων και ευχαριστεί θερμά όσους στήριξαν αυτή την προσπάθεια.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, Δρ. Ιωάννης Βογιατζής, αναφέρει ότι «πρόκειται για την εισαγωγή ενός αναπτυξιακού μέτρου που θα δώσει νέες δυνατότητες στο σύνολο των οινοποιείων αλλά και στον τουρισμό. Θέτει συγκεκριμένες προϋποθέσεις σε μια διαδικασία παλαίωσης οίνων που υφίσταται διεθνώς (Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Αργεντινή, ΗΠΑ), αλλά και στην Ελλάδα. Ορίζοντας αυστηρές διαδικασίες και προϋποθέσεις για την πόντιση και παλαίωση των οίνων, θα καταστεί ένα ισχυρό εργαλείο καταπολέμησης του αθέμιτου ανταγωνισμού και ταυτόχρονα  προστασίας του καταναλωτή».

Ο Σύνδεσμος διατηρεί την αισιοδοξία του ότι η εν λόγω ρύθμιση δεν θα μείνει απλώς στα χαρτιά και ότι σύντομα θα εκδοθούν και οι απαραίτητες υπουργικές αποφάσεις που θα το καταστήσουν άμεσα εφαρμόσιμο και ζητά από τις εμπλεκόμενες Περιφέρειες να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα δημιουργίας περιφερειακών πάρκων παλαίωσης οίνων. Αναμένει επίσης αντίστοιχη εξέλιξη να υπάρξει και για την παλαίωση οίνων σε γλυκό νερό (ποτάμια και λίμνες) ώστε να καταστεί δυνατή η αξιοποίηση αυτής της δυνατότητας και από τα λοιπά οινοποιεία που βρίσκονται σε ορεινές περιοχές.

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ