Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Οι νέοι περιορισμοί λόγω covid μειώνουν τις πωλήσεις για το κρασί της Νότιας Αφρικής

Σε δύσκολη θέση είναι οι παραγωγοί κρασιού της Νότιας Αφρικής, καθώς πέρα από την ξηρασία των τελευταίων ετών, τη μειωμένη παραγωγή και τις συνέπειες της πανδημίας, καλούνται να αντιμετωπίσουν τις νέες απαγορεύσεις στην πώληση αλκοολούχων ποτών, που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση, από τέλη του 2020 έως 15 Ιανουαρίου 2021.

Άνθηση παραεμπορίου

Σύμφωνα με τον επαγγελματικό οργανισμό Vinpro, οι δύο προηγούμενες απαγορεύσεις, που είχε επιβάλλει ο Πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Cyril Ramaphosa, είχαν ως αποτέλεσμα την απώλεια περισσότερων από €406 εκατ. στον κύκλο εργασιών του κλάδου, με σημαντικό αντίκτυπο στην απασχόληση, τον τουρισμό και την δραστηριότητα των οινοποιείων, αλλά και την άνθηση του παράνομου εμπορίου κατά τη διάρκεια αυτής.Εκτιμάται ότι ο όγκος των οίνων χωρίς σύμβαση πώλησης υπερβαίνει τώρα τα 2,5 εκατομμύρια εκατόλιτρα. Με τη συγκομιδή που πρόκειται να ξεκινήσει μέσα σε ένα δεκαπενθήμερο, η ανησυχία στον κλάδο βρίσκεται στο απόγειό της, ειδικά καθώς η χώρα βρίσκεται στο μέσον της τουριστικής περιόδου και η Vinpro καλεί την κυβέρνηση να εφαρμόσει το νόμο.

Στα επίπεδα του 2020 η συγκομιδή

Σε ό,τι αφορά τη συγκομιδή αυτή, υπολογίζεται, αν όχι υψηλότερη, να κλείσει στα επίπεδα του 2020.Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις του Vinpro, η συγκομιδή της Νοτίου Αφρικής το 2021 θα μπορούσε να είναι πλησιέστερη σε εκείνη του 2020, περίπου στους 1,3 εκατομμύρια τόνους ή ακόμη και λίγο περισσότερο, ενώ παραμένει κάτω από τον μέσο όρο των 10 τελευταίων ετών. “Σε αυτό το πρώιμο στάδιο, η κατάσταση υγείας των αμπέλων, το μέγεθος των τσαμπιών και ο αριθμός τους δίνουν πολλές υποσχέσεις. Εάν οι καιρικές συνθήκες παραμείνουν ευνοϊκές και εάν οι παραγωγοί έχουν την ικανότητα να εφαρμόσουν τις καλλιεργητικές πρακτικές εγκαίρως, ο τομέας θα προβεί σε καλύτερη συγκομιδή το 2021 από το 2020, με εξαίρεση τις περιοχές του Orange River και της νότιας ακτής του Κέιπ Τάουν που υπέστη παγετό”, αναφέρει ο Conrad Schutte, διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών του Vinpro.

Πηγή : Fnb Daily

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ