Σε Καναδά και Αμερική στοχεύει το Οινοποιείο Αργυράκη, ένα οινοποιείο φτιαγμένο με βιοκλιματικά πρότυπα από τον Τριπόταμο Ημαθίας.”Έχουμε ξεκινήσει κάποιες συζητήσεις με τις συγκεκριμένες αγορές και θα δούμε πως θα εξελιχθεί”, αναφέρει, ο οινολόγος Κωνσταντίνος Αργυράκης, ο οποίος έχει ιδρύσει το οινοποιείο μαζί με τον αδελφό του Σπύρο και τον πατέρα τους Γιώργο, ο οποίος ήταν γενικός οινολόγος της Μπουτάρης Οινοποιητική για 14 χρόνια, 1983-1997.
Ποικιλίες: Ξινόμαυρο, Σειρά, Ασύρτικο, Μαλαγουζιά
Σειρές: Άτι, Chronos, Κόκκινος, Chronos,Γλυκό φιλί
Εξαγωγές:Γερμανία,Αυστρία,Ελβετία,κυριότερη αγορά η Γερμανία με 60 %τζίρου
Ανάπτυξη της ποικιλίας ξινόμαυρου
Αν και για την ώρα δεν προβλέπονται άμεσα νέες ετικέτες, στόχος, όπως αναφέρει ο κ. Αργυράκης, είναι να λανσάρει το οινοποιείο όλες τις πτυχές του Ξινόμαυρου.”Πάντα πειραματιζόμαστε με νέες γεύσεις, εστιάζοντας στο Ξινόμαυρο, όπου προσπαθούμε να βρούμε και άλλες ποικιλίες”.
Διπλασιασμός παράγωγης στην πενταετία
Σημειώνει, μάλιστα, ότι, το οινοποιείο ετοιμάζει επενδύσεις στους αμπελώνες, με σκοπό να διπλασιάσει την παραγωγή μέσα στην πενταετία.”Η δυναμικότητά μας είναι 30.000 φιάλες το χρόνο, ποσότητα που προέρχεται και από ιδιόκτητους αμπελώνες και από συνεργαζόμενους
Πηγή: FnB Daily – Στέλλα Αυγουστάκη