Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ξεπέρασαν τις 42.300 οι αιτήσεις των βιολογικών και συνεχίζουν!

ΕΚΤΑΚΤΟ

Ζαλίζουν οι αιτήσεις των βιολογικών , το ενδιαφέρον μεγάλο.

Μέχρι και αυτήν την ώρα 21.30 οι αιτήσεις πλέον έφτασαν τις 42.360 και συνεχίζουν!

Μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη 31 Μαρτίου είναι η προθεσμία λήξης και αναμένονται να αυξηθούν.

Προβλέψεις για την “βάση” βαθμολογίας

Πάντως σύμφωνα με τις αιτήσεις η “βάση” για τα κηπευτικά-αρωματικά-δένδρα θα είναι μικρότερη , ενώ για τις αροτριαίες-όσπρια θα είναι μεγαλύτερη, καθότι το ενδιαφέρον για ένταξη είναι μεγαλύτερο. Αυτά για την φυτική παραγωγή που μπορεί να έχει αρκετούς επιλαχόντες.

Από την άλλη στην κτηνοτροφία και στην μελισσοκομία αναμένεται να περάσουν οι περισσότεροι που θα υποβάλουν αίτηση. Αυτά για την ζωική παραγωγή που τα πράγματα είναι πιο ελπιδοφόρα.

Επιλέξιμες κατηγορίες

Το ποσό του προϋπολογισμού να θυμίσουμε ότι είναι μεγάλο , φτάνει τα 420 εκ€.

Οι επιλέξιμες κατηγορίες που σπάνε είναι πλέον δύο οι ΑΚ: Αροτριαίες Καλιέργειες και οι Μ/Κ: Μόνιμες Καλιέργειες μαζί με αρωματικά και κηπευτικά.

Αροτραίες-Α/Κ: Αραβόσιτος κτηνοτροφικός και βρώσιµος , Χειµερινά σιτηρά, Ρύζι, Μηδική, Κτηνοτροφικά Ψυχανθή, Όσπρια, Βαµβάκι, Λινάρι, Ελαιοκράµβη, Ηλίανθος, Σόργο, Καπνός

Μ/Κ-Πολυετείς-δενδρώδεις-θάµνοι: Ελιές, Σταφίδες, Επιτραπέζια σταφύλια, Σταφύλια οινοποιήσιµα, Μηλοειδή, Πυρηνόκαρπα, Εσπεριδοειδή, Ρόδι, Ακτινίδιο, Σύκο, Μικρόκαρπες/∆άσους (goji berry, blueberry, raspberry κ.α.), Αβοκάντο, Ακρόδρυα.

Μ/Κ-Κηπευτικά: Φυλλώδη Λαχανικά, Σταυρανθή/Βολβώδη/Καρότο, Πατάτα, Αγκινάρα, Φασολάκια υπαίθρια και θερµοκηπίου, Φασολάκια θερµοκηπίου, Αρακάς (χλωρός), Κουκιά (χλωρά), Μπάµια (λοβός), Καρπούζι υπαίθριο, Καρπούζι θερµοκηπίου, Πεπόνι υπαίθριο και θερµοκηπίου, φράουλα υπαίθρια και θερµοκηπίου, Αγγούρι υπαίθριο και θερµοκηπίου, Γλυκοπατάτα, Τοµάτα υπαίθρια και θερµοκηπίου, Αρωµατικά κουζίνας (Μάραθος, Άνηθος, Σέλινο, Μαϊντανός, Ρίγανη κ.λπ.), Άγρια Λαχανευόµενα (Ραδίκι, Σέσκουλο, Βλίτα, Σπανάκι, Σταµναγκάθι κ.λπ.), Πιπεριά υπαίθρια και θερµοκηπίου, Μελιτζάνα υπαίθρια και θερµοκηπίου.Αρωματικά-Φαρμακευτικά φυτά.

Παράταση μετά τις 31/3 που λήγει

Υπάρχει και το ενδεχόμενο παράτασης κυρίως για τα προβλήματα που έχει το λογισμικό πρόγραμμα όπως πχ στους μελισσοκόμους που δεν βγάζει το εύρημα του μη ενεργού αγρότη.

Του Ντίνου Μακά

Δείτε παλιότερη ανάρτηση σχετική:

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ