Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των επιλαχόντων Σχεδίων Βελτίωσης αγροτών

Προτίθεσθε να ενεργήσετε καταλλήλως, κατά το μερίδιο ευθύνης που σας αναλογεί, ώστε να ικανοποιηθούν τα παραπάνω αιτήματα της συντονιστικής επιτροπής αγροτών Βόρειας– Κεντρικής – Νότιας Ελλάδας; Αναφέρει η Ελληνική Λύση και ο πρόεδρός της και βουλευτ΄γς Λάρισας κΚυριάκος Βελόπουλος. Αναλυτικότερα:

Του:               Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας

ΠΡΟΣ:            Τoν κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Τoν κ. Υπουργό Οικονομικών

ΘΕΜΑ:           «Αιτήματα της συντονιστικής επιτροπής αγροτών Βόρειας – Κεντρικής – Νότιας Ελλάδας»

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Σύμφωνα με ενημέρωση αγροτών από τη Λάρισα, υπάρχει σοβαρό θέμα με τη γραφειοκρατική κωλυσιεργία των κρατικών αρμόδιων φορέων, όσον αφορά την έγκριση των επιλαχόντων αγροτών και τη μεταφορά των κονδυλίων προς αυτούς. Ζητούν οι ως άνω να μην αναγκαστούν να περιμένουν τη νέα προκήρυξη του 2023, των σχεδίων βελτίωσης για τον αγροτικό τομέα και τη μεταφορά των σχετικών κονδυλίων, καθώς θα αναμένουν σχεδόν 4 έτη τις σχετικές αξιολογήσεις για να μπορέσουν να υλοποιήσουν τις απαραίτητες επενδύσεις στον αγροτικό εξοπλισμό τους με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εργασία τους και την ευρύτερη αγροτική περιοχή τους. Μας μετέφεραν οι ως άνω τα αιτήματα της συντονιστικής επιτροπής αγροτών Βόρειας – Κεντρικής – Νότιας Ελλάδας που μεταξύ άλλων είναι τα εξής: «α) ενώ έληξαν οι αιτήσεις πληρωμής των ήδη εγκεκριμένων σχεδίων βελτίωσης στις 13 Περιφέρειες για το ελάχιστο 20%, ζητούμε να δώσετε εντολή μεταφοράς κονδυλίων για την κάθε μία από τις 13 Περιφέρειες εκεί όπου περισσεύουν και να ανακοινωθούν δημόσια, β) επίσης το διάστημα αυτό μέσα στο 2023 ανακοινώνονται οι αξιολογήσεις από το μέτρο του 4.1.2. τα λεγόμενα αρδευτικά σχέδια βελτίωσης, αρχικού προϋπολογισμού 37 εκ. € ένα σημαντικό κονδύλιο. Επειδή οι φήμες λένε για αρκετές απορρίψεις, ζητούμε να μεταφέρετε ΕΔΩ και ΤΩΡΑ από το μέτρο αυτό τα κονδύλια που περισσεύουν στους επιλαχόντες αγρότες των σχεδίων βελτίωσης προκήρυξης 2018 του μέτρου 4.1.1., γ) τέλος, ζητούμε να κοιτάξετε αν περισσεύουν κονδύλια από τα παλιά προγράμματα του ΠΑΑ που αξιολογούνται ακόμα, όπως το μέτρο 5.1. αντιχαλαζικά ΕΛΓΑ και άλλα σχετικά προγράμματα και να μεταφερθούν στους επιλαχόντες αγρότες».

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Προτίθεσθε να ενεργήσετε καταλλήλως, κατά το μερίδιο ευθύνης που σας αναλογεί, ώστε να ικανοποιηθούν τα παραπάνω αιτήματα της συντονιστικής επιτροπής αγροτών Βόρειας

– Κεντρικής – Νότιας Ελλάδας;

Ο ερωτών Βουλευτής ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ


Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ