Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μ.Β.Α.: Οργάνωση & Διοίκηση Επιχειρήσεων Τροφίμων και Γεωργίας

– Το Πρόγραμμα οδηγεί στην απόκτηση Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Μ.Σ.) στο γνωστικό αντικείμενο Οργάνωση & Διοίκηση Επιχειρήσεων Τροφίμων και Γεωργίας. 10 Μαΐου, 2022

Μ.Β.Α.: Οργάνωση & Διοίκηση Επιχειρήσεων Τροφίμων και Γεωργίας

Στο πλαίσιο του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας & Ανάπτυξης και του συνεργαζόμενου Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΓΠΑ) με τίτλο: Οργάνωση & Διοίκηση Επιχειρήσεων Τροφίμων και Γεωργίας-MBA Food & Agribusiness καλούνται οι ενδιαφερόμενοι για εισαγωγή υποψήφιοι μεταπτυχιακοί φοιτητές, πτυχιούχοι Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της ημεδαπής και αλλοδαπής, θετικών, οικονομικών και συναφών επιστημών, να υποβάλουν στη Γραμματεία του Μεταπτυχιακού Προγράμματος (Ιερά Οδός 75, Βοτανικός, Τ.Κ. 118 55, τηλ./Fax: 2105294776 Ε-mail: [email protected]) τα
παρακάτω δικαιολογητικά σε ηλεκτρονική μορφή ή σε απλές φωτοτυπίες:
1. Αίτηση Συμμετοχής (διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του Προγράμματος)
2. Μία (1) φωτογραφία ταυτότητας
3. Αντίγραφο πτυχίου ή βεβαίωση ότι ο υποψήφιος εκπλήρωσε τις εκπαιδευτικές του υποχρεώσεις. Στις περιπτώσεις πτυχιούχων Πανεπιστημίων της αλλοδαπής, συνυποβάλλεται πιστοποιητικό αναγνώρισης από το ελληνικό κράτος. Στις περιπτώσεις εκκρεμοτήτων για την ολοκλήρωση των προπτυχιακών σπουδών, υποβάλλεται υπεύθυνη δήλωση στην οποία αναφέρονται αναλυτικά τα μαθήματα του υποψηφίου που υπολείπονται και τυχόν πτυχιακή εργασία.
4. Αναλυτική βαθμολογία όλων των μαθημάτων που έχουν ολοκληρώσει, μαζί με τη βαθμολογία της πτυχιακής μελέτης
5. Βιογραφικό σημείωμα
6. Φωτοτυπία των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας
7. Δύο συστατικές επιστολές, κατά προτίμηση από μέλη ΔΕΠ ή ερευνητές ερευνητικών κέντρων της ημεδαπής ή αλλοδαπής
8. Δίπλωμα ή πιστοποιητικό γνώσης της Αγγλικής γλώσσας και τυχόν άλλων ξένων γλωσσών
9. Κάθε άλλο στοιχείο που, κατά τη γνώμη των υποψηφίων, θα διευκόλυνε την Επιτροπή Αξιολόγησης να σχηματίσει πληρέστερη και ολοκληρωμένη άποψη

Το εν λόγω Πρόγραμμα 12μηνης ή 24μηνης διάρκειας (πλήρους ή μερικής φοίτησης) λειτουργεί στο Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας & Ανάπτυξης, σε συνεργασία με το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου του ΓΠΑ και με τη συμμετοχή διακεκριμένων καθηγητών άλλων ελληνικών και ξένων Πανεπιστημίων. Η παρακολούθηση όλων των μαθημάτων και εκδηλώσεων του Προγράμματος είναι υποχρεωτική.

Το Πρόγραμμα οδηγεί στην απόκτηση Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Μ.Σ.) στο γνωστικό αντικείμενο Οργάνωση & Διοίκηση Επιχειρήσεων Τροφίμων και Γεωργίας.
Το Πρόγραμμα προσφέρει περιορισμένο αριθμό υποτροφιών, που καθορίζεται κάθε χρονιά από την Ειδική Διατμηματική Επιτροπή και ισοδυναμούν με μερική απαλλαγή από τα δίδακτρα. Τα κριτήρια με σειρά προτεραιότητας είναι η ακαδημαϊκή επίδοση και η οικονομική κατάσταση. Επίσης, μετά το τέλος κάθε εξαμήνου μαθημάτων το Πρόγραμμα επιβραβεύει τον/την καλύτερο/η φοιτητή/τρια με ένα ποσό (μερική απαλλαγή από δίδακτρα) το ύψος του οποίου καθορίζεται κάθε χρονιά από την Ειδική Διατμηματική
Επιτροπή.

Οι υποψήφιοι θα αξιολογηθούν με βάση τα εξής κριτήρια:
1. Γενικός Βαθμός Πτυχίου
2. Επίπεδο γνώσης της Αγγλικής γλώσσας. Ο υποψήφιος πρέπει να είναι κάτοχος διπλώματος TOEFL (70 μονάδες και άνω) ή IELTS (5,5 και άνω) ή TOEIC (700 και άνω) ή άλλου ισοδύναμου τίτλου (π.χ. Advanced ή Proficiency κλπ). Προκειμένου για αλλοδαπούς υποψήφιους, απαιτείται επί πλέον και επαρκής γνώση της ελληνικής γλώσσας, όπως αυτή καθορίζεται από το Προεδρικό Διάταγμα 221/90, άρθρο 9.
3. Το περιεχόμενο δύο συστατικών επιστολών
4. Προσωπική συνέντευξη
5. Κάθε άλλο στοιχείο σχετικό με τα προσόντα του υποψηφίου που αποδεικνύεται από τα δικαιολογητικά που κατατέθηκαν

Η Συντονιστική Επιτροπή του Προγράμματος ενδέχεται να αναθέσει την παρακολούθηση (και επιτυχή ολοκλήρωση) προπαρασκευαστικών μαθημάτων, στις περιπτώσεις υποψηφίων φοιτητών που κρίνεται ότι είναι απαραίτητη η ενίσχυση του επιστημονικού τους υποβάθρου.

Η εισαγωγή των φοιτητών θα γίνει σε δύο φάσεις.
Α ́ φάση (για την πλήρωση 50 θέσεων)
Αιτήσεις: έως 24/06/2022
Συνεντεύξεις: 29/06/2022 και 30/06/2022
Αποτελέσματα: 04/07/2022 ακολουθούμενα από εγγραφές των επιτυχόντων
Β ́ φάση (εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις)
Αιτήσεις: έως 09/09/2022
Συνεντεύξεις: 13/09/2022 και 14/09/2022
Αποτελέσματα: 16/09/2022 ακολουθούμενα από εγγραφές των επιτυχόντων

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά μπορούν να υποβάλλονται με απλές (μη επικυρωμένες) φωτοτυπίες. Η κατάθεση, όμως, των επικυρωμένων δικαιολογητικών πρέπει να γίνει πριν από την ημερομηνία εγγραφής.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία του ΠΜΣ, κα
Γ. Παπαϊωάννου, Ιερά Οδός 75, 118 55 Βοτανικός- Αθήνα,
Τηλ./fax 210 5294776, E-mail: [email protected], και ιστοσελίδα: www.mba.aua.gr.
Αθήνα Απρίλιος 2022

Ο Διευθυντής του Προγράμματος
Ε. Κλωνάρης,
Καθηγητής ΓΠΑ

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ