Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μια νέα στρατηγική συμμαχία στο ρύζι και τα όσπρια

    Η Euricom S.p.A. ο κορυφαίος παγκόσμιος  όμιλος στο ρύζι, και η Mitsui & Co.  ο κορυφαίος παγκόσμιος εμπορικός και επενδυτικός όμιλος, ξεκινούν συνεργασία στον ευρωπαϊκό τομέα οσπρίων και ρυζιού. Ως μέρος της συμμαχίας, η Mitsui και η Euricom έχουν συνάψει δεσμευτικές συμφωνίες με τις οποίες η Mitsui θα αποκτήσει μετοχικό μερίδιο της Ολλανδικής εταιρείας Przedsiębiorstwo Rol-Ryż sp , μέλος της Euricom Group, που κατέχει ηγετική θέση στην αγορά ρυζιού στην Ανατολική Ευρώπη, τη Σκανδιναβία και τη Βαλτική.  
   Η Mitsui διαθέτει ισχυρή παγκόσμια εξειδίκευση στα τρόφιμα και ιδιαίτερα στα όσπρια, στην εγχώρια αγορά της, την Ιαπωνία, ως μία από τις πιο εξελιγμένες αγορές όσον αφορά την καινοτομία προϊόντων και διαδικασιών. Η Mitsui & Co., Ltd. είναι μια παγκόσμια εμπορική και επενδυτική εταιρεία με διαφοροποιημένο επιχειρηματικό χαρτοφυλάκιο που εκτείνεται σε περίπου 63 χώρες στην Ασία, την Ευρώπη, τη Βόρεια, την Κεντρική και Νότια Αμερική, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και την Ωκεανία. 
    Η Euricom, εμπορεύεται παγκοσμίως πάνω από ένα εκατομμύριο τόνους ρυζιού ετησίως, επεξεργάζεται όλες τις ποικιλίες ρυζιού στις εγκαταστάσεις της και  διαθέτει εργοστάσια σε διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και με ιστορική παρουσία στην προμήθεια ρυζιού σε όλες τις κύριες περιοχές καλλιέργειας ρυζιού στον κόσμο: Νότια Ευρώπη, Νότια Αμερική, Ινδία, Πακιστάν και τη Νοτιοανατολική Ασία. Δικαιωματικά με τον τίτλο του Leader στην Ευρώπη και μεταξύ των 5 κορυφαίων παγκοσμίως στη βιομηχανία ρυζιού.
 Την στρατηγική αυτή συνεργασία οραματίστηκε , ξεκίνησε και ολοκληρώσε κύριος Bruno Sempio , ιδιοκτήτης και πρόεδρος του Euricom Group .
 Η εξαγορά υπόκειται σε ρυθμιστικές εγκρίσεις και αναμένεται να ολοκληρωθεί το δεύτερο τρίμηνο του 2022.
 Η Κωστηνάκη Γεωργία Διευθύνουσα Σύμβουλος & Πρόεδρος της Euricom Hellas , σχολίασε:

Είναι τιμή για εμένα να εκπροσωπώ και να εργάζομαι 22 χρονια στο Group της Euricom κάθε χρόνος  είναι μία  νέα  εξαιρετική εμπειρία και ένα νέο challenge .  «Έχουμε αναπτύξει στενή σχέση με την ομάδα της Mitsui και εντοπίσαμε σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης και συνεργασίας. Αυτή η συνεργασία, θα μας επιτρέψει να οικοδομήσουμε περαιτέρω την παγκόσμια ηγεσία μας, εδραιώνοντας την ισχυρή μας θέση στις βασικές περιοχές της Ευρώπης, της Λατινικής Αμερικής και Ασίας , χτίζοντας περαιτέρω τις δραστηριότητές μας, και πιο συγκεκριμένα στην αγορά των οσπρίων. Αξίζει να τονίσουμε ότι τα όσπρια και το ρύζι είναι παρόμοιες κατηγορίες και συχνά προέρχονται, επεξεργάζονται και πωλούνται με παρόμοιο τρόπο. Και οι δύο κατηγορίες αναμένεται να παρουσιάσουν σταθερή και διαρκή μακροπρόθεσμη αύξηση της κατανάλωσης λόγω της έντονης ανάπτυξης των ευρωπαίων καταναλωτών στην υγιεινή διατροφή καθώς και την διατροφή σε τρόφιμα υψηλής φυτικής πρωτεΐνης , μια αγορά εξίσου σημαντική και στη χώρα μ

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ