Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΜΕΒΓΑΛ: Διπλή βράβευση στα Manufacturing Excellence Awards

Η καινοτομία και η εμμονή για διαρκή βελτίωση και εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεών της χάρισαν στη ΜΕΒΓΑΛ δύο ασημένια βραβεία στη φετινή εκδήλωση Manufacturing Excellence Awards 2021.

Πρόκειται για ένα θεσμό που διοργανώνεται από τον οργανισμό BOUSSIAS, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων και του ΣΕΒ, και έχει στόχο την αναγνώριση και επιβράβευση της αποτελεσματικότητας των υποδειγματικών ελληνικών βιομηχανικών, την προώθηση των καλών πρακτικών που εφαρμόζουν και την ανάδειξη της αριστείας στον τομέα τους.

Το πρώτο από τα δύο βραβεία, Silver Award στην κατηγορία «Παραγωγικότητα και απόδοση», αναφέρεται στην επένδυση 6 εκ. € που πραγματοποιήθηκε στον τομέα γιαούρτης και αφορά νέα τεχνολογία στράγγισης, ανασχεδιασμό και βελτιστοποίηση των διαδικασιών συσκευασίας του τμήματος και προσθήκη νέας ευέλικτης γραμμής εμφιάλωσης και επισυσκευασίας γιαουρτιού με πρωτοποριακή τεχνολογία αποστείρωσης.

Με το συγκεκριμένο έργο η ΜΕΒΓΑΛ ανακατέταξε τις γραμμές παραγωγής γιαουρτιού σε νέο χώρο (clean area ), σύμφωνα με τα πρότυπα ISO κλάσης 8, διασφαλίζοντας περαιτέρω την υγιεινή και επιτυγχάνοντας αύξηση στη διάρκεια ζωής των παραγόμενων προϊόντων (μειώνοντας παράλληλα το foodwaste). Επιπλέον κατάφερε να αυξήσει κατά 30% την παραγωγική δυναμικότητα του τμήματος και δημιούργησε δυνατότητες παραγωγής νέων προϊόντων στην κατηγορία γιαούρτης.

Το δεύτερο ασημένιο βραβείο, στην κατηγορία «Καινοτομία και Νέες Τεχνολογίες Smart Factory», είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας ΜΕΒΓΑΛ, Schneider Electric Greece και Depia Automations για την ανάπτυξη του λογισμικού επαυξημένης πραγματικότητας EcoStruxure Augmented Operator Advisor, με στόχο την άμεση διάγνωση,  ανέπαφη συντήρηση και εκπαίδευση, στο ψυχροστάσιο των εγκαταστάσεων της ΜΕΒΓΑΛ στα Κουφάλια.

Πρόκειται για ένα καινοτόμο λογισμικό επαυξημένης πραγματικότητας που επιτρέπει στον χειριστή να λάβει real-time δεδομένα μέσω της κάμερας του κινητού ή αντίστοιχα του tablet του.Η εφαρμογή στήθηκε με σκοπό να μειώσει τον χρόνο διακοπής των μηχανημάτων, να βελτιώσει την συντήρηση, να μειώσει τα ανθρώπινα λάθη και -το κυριότερο- να δώσει δεδομένα πραγματικού χρόνου από τα μηχανήματα προς την εικονική πραγματικότητα που βλέπει ο χειριστής.

Από το 1950, οι επιχειρηματικές επιδόσεις, η εξωστρέφεια, η καινοτομία, η εταιρική κοινωνική ευθύνη και η υψηλή ποιότητα των προϊόντων, αποτέλεσαν αντικείμενα πολλαπλών βραβεύσεων και διακρίσεων για τη ΜΕΒΓΑΛ. Τα τελευταία δύο βραβεία Manufacturing Excellence Awards αποτυπώνουν την προσήλωση με την οποία η εταιρεία προσεγγίζει την ποιότητα και ασφάλεια των προϊόντων της,  σε κάθε στάδιο παραγωγής τους.

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ