Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Θετική εξέλιξη για το ελληνικό κρασί η υπερψήφιση των τροπολογιών του ΕΛΚ

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υπερψήφιση και των τεσσάρων κρίσιμων τροπολογιών του ΕΛΚ, από την ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για την προστασία του ελληνικού κρασιού.

Η δήλωση του ευρωβουλευτή της ΝΔ:

«Η υπερψήφιση των τροπολογιών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που επιτεύχθηκε με μεγάλη διακομματική υποστήριξη, αποτελεί το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων που πραγματοποιήθηκαν τους τελευταίους μήνες.

Ως αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, συμμετείχα ενεργά σε όλες τις συζητήσεις με γνώμονα την διαφύλαξη  του ευρωπαϊκού και κατά αντιστοιχία του ελληνικού κλάδου του κρασιού.

Υπερασπιστήκαμε τη διαφοροποίηση μεταξύ χρήσης αλκοόλ και κατάχρησης και απορρίψαμε την καταχρηστική κατανάλωση αλκοόλ, που είναι επιβλαβής για την υγεία. 

Αποφύγαμε τη δαιμονοποίηση του οινοποιητικού τομέα που αντιπροσωπεύει την κληρονομιά και την κουλτούρα μας με την κατάργηση της απαίτησης ύπαρξης προειδοποιήσεων για την υγεία στα μπουκάλια κρασιού, όπως στα πακέτα των τσιγάρων.

Αντίθετα προτάξαμε πιο διαφανή συστήματα επισήμανσης για τα αλκοολούχα ποτά που θα παρέχουν στους καταναλωτές πληροφορίες για μέτρια και υπεύθυνη κατανάλωση.

Μεσογειακή διατροφή, πολιτισμός του κρασιού και παράδοση είναι το τρίπτυχο πάνω στο οποίο θα μπορούσε να θεμελιωθεί η εικόνα μίας Ελλάδας που παράγει υψηλής ποιότητας προϊόντα.»

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ