Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Κλαίνε μανούλες» σε Καρδίτσα και Φάρσαλα με τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ για τον «Ιανό»

Από τα πρώτα στοιχεία, αναφορικά με τη σημερινή πληρωμή των αποζημιώσεων για τον «Ιανό», σε Καρδίτσα και Φάρσαλα καθώς και από μαρτυρίες των ιδίων των αγροτών, ως φαίνεται ο ΕΛΓΑ παρακρατεί ή αλλιώς συμψηφίζει τα χρήματα της προκαταβολής του 100ευρου με αυτά που αντιστοιχούν στα πορίσματα που έχουν κοινοποιηθεί στους αγρότες.

Για παράδειγμα, ένας παραγωγός, έλαβε 100 ευρώ προκαταβολή για ένα χωράφι, ενώ σύμφωνα με το πόρισμα του ΕΛΓΑ θα έπρεπε να του χορηγηθούν 80 ευρώ για το συγκεκριμένο χωράφι.

Τώρα λοιπόν, με τη σημερινή πληρωμή, αυτός ο παραγωγός, που είχε ένα ακόμα χωράφι, για το οποίο δεν έλαβε προκαταβολή 100 ευρώ αλλά το πόρισμα του ΕΛΓΑ του εκτίμησε ποσοστό ζημιάς, που αντιστοιχεί σε 30 ευρώ το στρέμμα, ΣΗΜΕΡΑ δεν έλαβε 30 ευρώ αλλά 10. Τα υπόλοιπα 20 ευρώ, συμψηφίστηκαν για το χωράφι που έλαβε 100 ευρώ προκαταβολή, ενώ σύμφωνα με το πόρισμα του ΕΛΓΑ έπρεπε να λάβει 80.

Αυτή η διαφορά των 20 ευρώ, παρακρατήθηκε σήμερα με την πληρωμή του ΕΛΓΑ.

Το παραπάνω γεγονός, καταδεικνύει ότι όσοι έλαβαν προκαταβολή 100 αλλά το ποσοστό του πορίσματος του ΕΛΓΑ, αντιστοιχεί σε λιγότερα χρήματα, τότε αυτά, αν δεν μπορούν να συμψηφιστούν, θα πρέπει να επιστραφούν στο ακέραιο, με διαδικασία που θα επιλέξει η διοίκηση του ΕΛΓΑ.

Πάντως ήδη σε Καρδίτσα και Φάρσαλα η αναστάτωση μεταξύ των αγροτών που επλήγησαν από τον «Ιανό» και κυρίως όσων έλαβαν 100 ευρώ προκαταβολή, με μικρότερα πορίσματα είναι πολύ μεγάλη!!!            

Χρήστος Αθανασιάδης 

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ