Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Κινητοποιήσεις των αγροτών της Πέλλας

Τους αγρότες της Πέλλας δέχθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης, Ιορδάνης Τζαμτζής, στο Διοικητήριο, όπου κατέληξε η πορεία διαμαρτυρίας με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα. Ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Σκύδρας, Παναγιώτης Πασάκης, επέδωσε στον κ. Τζαμτζή ψήφισμα με τα αιτήματα των αγροτών της Π.Ε. Πέλλας, το οποίο ο κ. Αντιπεριφερειάρχης διαβίβασε, άμεσα, στον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γεώργιο Γεωργαντά.

Σε δηλώσεις του, αμέσως μετά τη συνάντηση με τους αγρότες, ο Ιορδάνης Τζαμτζής τόνισε: «Συμπαρίσταμαι με όλες μου τις δυνάμεις στους συμπολίτες μου αγρότες, στις δίκαιες διεκδικήσεις τους,  έχοντας προσωπική αντίληψη του τι σημαίνει να έρχεσαι αντιμέτωπος με κάθε είδους αντιξοότητα.

Από την πρώτη στιγμή, όταν ενέσκηψαν οι θεομηνίες το Καλοκαίρι του 2022, έκανα συνεχείς παρεμβάσεις προς τους αρμόδιους Υπουργούς, με επιστολές και συναντήσεις, παραθέτοντας πλήρη στοιχεία και προτάσεις για επίλυση των προβλημάτων. Ενημέρωσα για όλα τα ζητήματα τον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά την επίσκεψή του στην Πέλλα και του ενεχείρησα πλήρη φάκελο με τις ζημιές στην Πέλλα. Πρόσφατα συναντήθηκα με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεωργαντά και του κατέθεσα ολοκληρωμένες και τεκμηριωμένες προτάσεις, για την αποζημίωση των αγροτικών προϊόντων της Πέλλας. Συγκεντρώνουμε τα τελευταία στοιχεία για τις ζημιές στα κεράσια, όπως μας ζητήθηκε από το ΥΠ.Α.Α.Τ. και συνεχίζουμε ακούραστα τις προσπάθειες για δίκαιες λύσεις».

Στοχευμένες προτάσεις από Ιορδάνη Τζαμτζή για ουσιαστική στήριξη επιχειρήσεων και πολιτών της Πέλλας, που υπέστησαν καταστροφές από την πρόσφατη θεομηνία.  

Να ανασταλούν οι πληρωμές ΦΠΑ, οι οφειλές δόσεων και οι ασφαλιστικές οφειλές για τους πολίτες της ΠΕ Πέλλας, που επλήγησαν από τη θεομηνία της 23ης και 24ης Ιανουαρίου 2023, ζητεί ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Ιορδάνης Τζαμτζής, με επιστολή του προς τον Υφυπουργό Οικονομικών, κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο. Στο αίτημά του ο κ. Τζαμτζής, περιγράφει με ακρίβεια το εύρος των καταστροφών, που προκάλεσαν οι σφοδρές βροχοπτώσεις και οι πλημμύρες, σε  επιχειρήσεις, κατοικίες, αγροτικές εκμεταλλεύσεις και υποδομές στο σύνολο του Δήμου Αλμωπίας, στο σύνολο του Δήμου Σκύδρας και τις Δημοτικές Ενότητες Γιαννιτσών, Πέλλας και Μ. Αλεξάνδρου του Δήμου Πέλλας.

Επί πλέον, σε αίτημά του προς τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, ο Ιορδάνης Τζαμτζής επισημαίνει την αναγκαιότητα να δοθεί προκαταβολή επιχορήγησης, σε επιχειρήσεις και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα φορείς της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, που επλήγησαν από την θεομηνία της 23ης και 24ης Ιανουαρίου 2023. Συγκεκριμένα ζητεί την ενεργοποίηση του Ν. 4797/2021 (ΦΕΚ 66 Α΄ 23-4-2021), Άρθρου 4, παρ. 5 «περί προκαταβολής επιχορήγησης επιχειρήσεων και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα φορέων» για τις πληγείσες επιχειρήσεις των Δήμων Αλμωπίας, Σκύδρας, και των Δημοτικών Ενοτήτων Γιαννιτσών, Πέλλας και Μ. Αλεξάνδρου του Δήμου Πέλλας. Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας παραθέτει τις συνέπειες των σφοδρών βροχοπτώσεων και των εκτεταμένων πλημμυρικών φαινομένων, τις σημαντικές ζημίες, σε πολύ μεγάλο αριθμό εμπορικών επιχειρήσεων, αγροτικών επιχειρήσεων-εκμεταλλεύσεων και λοιπών επιχειρήσεων, στους προαναφερθέντες Δήμους.  Ο κ. Τζαμτζής τεκμηριώνει το παραπάνω αίτημα, παραθέτοντας φωτογραφικό υλικό από τις καταστροφές σε εμπορεύματα, μηχανήματα, εξοπλισμό γραφείου, ηλεκτρονικούς Υπολογιστές, αγροτικές αποθήκες, αγροτικά μηχανήματα κ.α..

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ